5 Forskjeller mellom bruk av VPN og bruk av inkognito eller privat nettlesingsmodus

Noen mennesker tror at de ikke trenger å bruke noe virtuelt privat nettverk hvis poenget er å få privatliv i nettleserøkten. Det er en funksjon som tilbys i hver nettleser som lar dem skjule surfeaktiviteten på skrivebordet eller mobilenheter. Denne funksjonen kalles inkognito eller privat surfing-funksjonen. Når du bruker denne funksjonen, vil du kunne bla privat uten å legge igjen noen historikk i nettleseren din. Men er det nok for å holde personvernet ditt under surfeaktiviteten din?


Svaret kan overraske deg. Hvis du tror at bruk av inkognitomodus er det samme som å bruke en VPN, og hvis du tror at det gir nok personvern for surfeaktiviteten din, tar du feil. VPN tilbyr mye mer sikkerhets- og personvernfunksjoner når du sammenligner det med inkognitomodus eller privat surfing. Faktisk tilbyr inkognitomodus i nettleseren bare en brøkdel av funksjonene som det private nettverket kan tilby deg. Her er 5 forskjeller mellom bruk av VPN og bruk av inkognito eller privat nettlesingsmodus:

1. Omfanget av personvernfunksjonene

Mens både VPN og inkognito-modus tilbyr personvernfunksjoner for brukerne sine, er omfanget av personvernfunksjonene forskjellig for hver enkelt av dem. Det private nettverket tilbyr personvernfunksjonene for brukerne i hver nettlesingsøkt de har. Når de kobler seg til det virtuelle private nettverket, er selve tilkoblingen kryptert slik at ingen tredjepart kan overvåke surfeaktiviteten deres. Dette inkluderer myndigheter, selskaper, hackere og internettjenesteleverandøren. Inkognitomodus derimot gir bare privatlivet for brukerne når de bruker den private nettlesermodusen, og det kan bare skjule surfeaktiviteten til brukerne. Den krypterer ikke brukerens tilkobling, og myndighetene eller Internett-leverandøren kan fortsatt spore nettleseraktiviteten deres.

2. Systemomfattende personvern Vs. Personvern kun for den lokale nettleseren

Med en VPN kan brukerne glede seg over sikkerheten og personvernet i sin online aktivitet hele systemet, noe som betyr at hele enheten er kryptert, ikke bare nettleseren. Uansett dataoverføring som brukerne vil utføre ved bruk av enheten sin, vil den gjemmes fullstendig for tredjepartene. Dette er forskjellig fra den private nettlesermodusen, som bare tilbyr online-personvern på den aktuelle nettleseren, og på den aktuelle nettlesingsøkten. Det skjuler stort sett bare søkehistorikken din, og du krypterer ingen dataoverføring som du utfører under inkognitomodus. Personvernet her betyr bare at nettleserhistorikken i den private nettlesermodusen ikke kan hentes av noen som bruker samme nettleser på samme enhet som deg.

3. Hvem kan se dataene dine

Den private nettverkstilkoblingen lar deg skjule dataoverføringen din så lenge du aktiverer din private tilkobling under surfeaktiviteten. Således kan ingen se dataene dine, siden de blir kryptert under overføringen. Regjeringen, ISP eller hackere kan ikke se hva slags data du overfører, hvilket passord du skriver, og hvilke nettsteder du besøker. På den annen side skjuler inkognitomodus bare surfedataene dine fra alle som bruker samme datamaskin som deg. Det skjuler ikke dataene dine for myndighetene eller Internett-leverandøren. Selv om hackere prøver å bryte dataoverføringen din, kan de gjøre det, siden forbindelsen din ikke er kryptert.

4. Hovedfunksjonen til VPN Vs. Privat nettlesing

Hovedfunksjonen til en VPN er å gi den totale internettfriheten for brukerne sine, samtidig som de opprettholder sikkerheten og personvernet under surfeaktiviteten. Med VPN er du med andre ord fritt til å besøke alle nettsteder mens du forblir anonym mens du surfer, selv om nettstedene er blokkert av myndighetene i landet ditt. Den private nettlesingsmodusen har derimot hovedfunksjonen for å skjule surfedataene dine i den aktuelle nettlesingsøkten for andre mennesker som bruker den samme enheten som din, men den kan ikke brukes til å omgå regjeringsbegrensningene for surfingen din. Dermed kan du ikke besøke noen blokkerte nettsteder ved å bruke inkognitomodus.

5. Privat forbindelse Vs. Vanlig tilkobling

VPN-tjenesten vil beskytte ditt online personvern og sikkerhet på tilkoblingsnivå, noe som betyr at den krypterer din vanlige internettforbindelse med deres private servere. Med denne funksjonen surfer du på internett som om du får tilgang til nettsteder fra et annet sted basert på serveren du bruker. Hver gang du aktiverer denne private tilkoblingen, og hvilken som helst online aktivitet du gjør på enheten din vil være fullstendig beskyttet. På den annen side vil inkognitomodus bruke din vanlige tilkobling uten å kryptere tilkoblingen, siden personvernfunksjonen bare brukes på nettlesernivå. Dermed er uansett online aktivitet som du gjør utenfor inkognitomodus ikke beskyttet.

Noen effektive og nyttige VPN-tjenester

Det er riktignok mange løsninger som er tilgjengelige for å beskytte personvernet, og VPN gjør det på riktig måte ved å skjule nettleserpatronene dine. Vi har anmeldt mange produkter på dette nettstedet, men nedenfor er det få som skiller seg tydelig ut blant publikum.

ProduktTilPriser franettstedLes mer

Mest responsiv støtte$ 2,99 / månedBesøk nettsidenLes anmeldelse

Totalt sett best$ 6.67 / månedBesøk nettsidenLes anmeldelse

For beste sikkerhet$ 4,65 / månedBesøk nettsidenLes anmeldelse

For høyeste personvern€ 8,95 / månedBesøk nettsidenLes anmeldelse

Beste servernettverk$ 2,88 / månedBesøk nettsidenLes anmeldelse

OK, for å konkludere, dette er de 5 forskjellene mellom å bruke VPN og å bruke inkognito eller privat surfemodus. Så den private nettverkstilkoblingen tilbyr en rekke funksjoner sammenlignet med den private nettlesermodusen, og det er derfor du bør vurdere å bruke et VPN for å forbedre sikkerheten og personvernet til din online aktivitet. Hvis du vil ha en total internettfrihet, er det å bruke en privat nettverkstilkobling.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map