5 grunner til at en disponibel e-postkonto kan beskytte personvernet ditt på nettet

De fleste er kanskje ikke kjent med det som heter engangs-e-postkonto. Imidlertid eksisterer denne typen e-postkontoer, og den kan gi mye bedre personvern hvis du vet hvordan du bruker den. Sammenlignet med den vanlige e-postkontoen, er engangs-e-postkontoen typen e-postadresse som bare kan brukes en gang, og du kan kaste den bort etter bruk. Så det er en slags midlertidig e-postadresse som du kan bruke hvis du vil sende en privat melding til andre mennesker uten å måtte avsløre din personlige informasjon.


I din online aktivitet vil det være mange anledninger når du blir bedt om å gi bort e-postinformasjonen din til en tredjepart for forskjellige formål. Det kan være med det formål å laste ned en programvare, abonnere på et nyhetsbrev, føre en samtale med en fremmed, kjøpe og selge, og så videre. I slike tilfeller trenger du ikke virkelig gi bort den primære e-postadressen, spesielt hvis du bare trenger å kommunisere med slike tredjeparter en gang. En engangs-e-postadresse er mer passende i slike situasjoner. Dessuten er det gyldige grunner til at du bør begynne å bruke denne typen e-postkontoer hvis du bryr deg så mye om ditt online personvern. Her er fem grunner til at en engangs-e-postkonto kan beskytte personvernet ditt på nettet:

1. Beskytt identitetsinformasjonen din på nettet

For det første, når du bruker en e-postkonto til engangsbruk, kan du enkelt og bekvemt skjule identiteten din på nettet. Hvis du ikke vil at andre skal vite om deg, kan du bruke denne typen kontoer fordi du kan beskytte identiteten din og gjøre samtalen privat. Dette er nyttig spesielt hvis du har å gjøre med selskaper som ber om e-postadressen din i markedsføringsøyemed. I dette tilfellet kan du bruke engangsadressen og unngå markedsføringsmeldinger som kan sendes til adressen din senere. Det er også gunstig når du bruker denne adressen til å kommunisere med fremmede online.

2. Unngå å håndtere spammeldinger

Spammeldinger kan være frustrerende å håndtere fordi disse meldingene fortsetter å fylle innboksen din med søppel og ofte farlige lenker. For å unngå å få spam-meldinger, må du slutte å dele den primære e-postadressen din med andre tredjeparter, spesielt de du ikke kjenner godt. Hvis du enkelt gir meldingene dine til andre tredjeparter, spesielt til personer eller selskaper som du ikke kjenner, kan disse tredjepartene selge adressen din til andre tredjeparter, slik at de kan inkludere deg i spam-listen deres. Med en engangsadresse er det mulig å unngå spam-meldinger helt.

3. Den logger ikke IP-adressen din

Nesten alle tilbydere av e-postkontoleverandører lar deg lagre midlertidige meldinger uten å logge IP-adressen din. Husk at IP-adressen din inneholder veldig sensitiv informasjon angående posisjonen din og enheten din. Hvis du gir noen beskjed om din IP-adresse, gir du potensielt din personlige informasjon til dem gratis. Med engangskontoen, som ikke logger IP-adressen din, trenger du ikke å bekymre deg for at noen kjenner IP-adressen din på nettet. Det er også bedre hvis du bruker denne typen midlertidige kontoer med VPN aktiv for å gjøre den enda mer privat for deg.

4. Alle meldinger blir slettet etter en viss periode

Formålet med engangsinnboksen er å gjøre det mulig for deg å bruke den i en viss tidsramme før du kaster den. Alle meldinger som kommer til den midlertidige kontoen din, blir slettet i en viss periode, vanligvis om en uke. Dette kalles en midlertidig e-postkonto. På denne måten trenger du ikke bekymre deg for at tredjepart prøver å skanne innboksen din etter meldingene eller samtalene du har gjort tidligere. Den er designet for å brukes til din private kommunikasjon.

5. Hindre at ethvert nettsted selger din personlige informasjon

I dag er det mange nettsteder som prøver å få mer penger fra kundene eller besøkende ved å selge deres personlige informasjon. Det betyr at all informasjon du gir for slike nettsteder vil bli brukt som en vare for disse nettstedene for å tjene mer penger. Når du gir dem din primære e-postadresse sammen med din personlige informasjon, og nettstedet bestemmer seg for å selge e-postadresseinformasjonen din til andre tredjeparter, vil det være til ulempe for deg. Ved å bruke en engangskonto kan dette mulige bruddet på personvernet forhindres før det skjer.

Dette er grunnene til at en engangs-e-postkonto kan beskytte personvernet ditt på nettet. Å beskytte ditt personvern på nettet kan gjøres på forskjellige måter. Den første anbefalte metoden er ved å bruke et virtuelt privat nettverk. Den andre anbefalte metoden er å begynne å bruke denne typen midlertidig e-postkonto for å holde din online kommunikasjon privat og sikker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map