5 Personvernrisiko ved bruk av virtuelle tredjeparts tastaturer

Virtuelt tastatur er tastaturet på skjermen som du kan bruke som erstatning eller alternativ til fysiske tastaturer. Det er vanligvis tilgjengelig på mobile enheter, og det brukes mest til smarttelefoner og nettbrett. Selv om virtuelle tastaturer også er tilgjengelige for stasjonære plattformer, brukes disse svært sjelden med mindre brukerne har noen form for funksjonshemming. Så uansett om du bruker en Android- eller iOS-enhet, må du være oppmerksom på det virtuelle tastaturet du bruker.


Det meste av tiden kan du bruke det virtuelle standardtastaturet som leveres av det mobile operativsystemet. Men det er mange alternativer som du kan finne i App Store eller Play Store, som erstatter det gjeldende virtuelle tastaturet du bruker. Den dårlige nyheten er at siden disse tastaturene vanligvis vil logge inn den typede informasjonen din for å gi bedre ordforslag og andre fordeler, må du være klar over at det kan være farlig for personvernet ditt. Her er 5 personvernrisiko ved bruk av virtuelle tredjeparts tastaturer:

1. Det kan komme med en skjult Keylogger

Mens mange tredjepartsutviklere vil påstå at de ikke vil lagre tastetrykkdataene til brukerne sine, har det vært tilfeller der tredjepartsutviklere faktisk legger inn en keylogger i tastaturappene sine. Dette kan være farlig for deg som bruker siden du bruker det virtuelle tastaturet hver gang du skriver noe på enheten din. Tredjeparts tastaturutviklere gjør kanskje loggingen fordi de vil vise relevant annonsering for deg, men det er ingen bevis for at dataene dine bare vil bli brukt til dette formålet. Dette er grunnen til at det er bra å holde seg til standard tastaturapp som følger med enheten din.

2. Den trenger full tilgang til telefonsystemet ditt

Noen tastaturapper som du installerer på enheten din, trenger kanskje full tilgang til telefonsystemet ditt, noe som er rart og absurd. Hvorfor vil en app som denne kreve tilgang til kameraet og mikrofonen din, for eksempel? Dette er noe du må være klar over før du installerer denne typen applikasjoner på din mobile enhet. Ta en titt på tillatelsen de krever av deg før du installerer den og se om det vil være skadelig for personvernet ditt eller ikke.

3. Det kan hente inn noen private data fra enheten din

Siden noen virtuelle tredjeparts tastaturer ønsker full tillatelse for telefonsystemet ditt, betyr det at det kan ha full kontroll over telefonen din når den vil. Det betyr også at den får tilgang til alle data som er lagret på telefonen din, for eksempel SMS, e-post, telefonkontakt, bilder og lignende. Hvis en slik app kan gjøre det, betyr det at den lydløst kan samle de private dataene fra enheten din, noe som er dårlig for ditt personvern online. Siden du er den som gir denne appen tillatelse til å gjøre det, kan du ikke forhindre at den gjør denne aktiviteten selv om du bruker en VPN-tilkobling på mobilenheten din. Den eneste måten å stoppe det på er å avinstallere appen.

4. Lekkasjer fra tredjeparts tastaturapper er vanlige

Det har vært hendelser der tastaturapper lekker brukerens data til tredjepart. Appene samlet inn dataene fra brukerne sine og lagret dataene på serverne deres. Serverne hadde imidlertid ikke det robuste sikkerhetssystemet som er nødvendig for det gode datalagringskravet, noe som resulterer i at dataene ble hacket av skruppelløse tredjeparter. Privat data fra millioner av brukere blir lekket til tredjepartene, og millioner av personers personvern er utsatt på grunn av denne lekkasjen. Dette er grunnen til at det er veldig risikabelt å bruke en tredjeparts virtuelt tastaturapp på din mobile enhet.

5. Tastaturutvikleren kan ikke ha en sikker server for å lagre brukerdata

Før du installerer et alternativt tastaturapplikasjon for enheten din, må du lese personvernreglene til apputvikleren. Hvordan vil de samle inn dataene dine? Hvilke typer data blir samlet inn? Hvor er de lagret? I noen tilfeller har ikke tastaturutvikleren den nødvendige infrastrukturen for å lagre brukerens data på en sikker måte. De bruker en billig delt server som enkelt kan hackes fordi den har et lavt nivå sikkerhet. Uansett hva som er tilfelle, er det alltid bedre for deg å unngå at dette skjer ved å bruke det offisielle virtuelle tastaturet som leveres av din mobile plattform.

Dette er personvernrisikoen ved å bruke virtuelle tredjeparts tastaturer. Hva du skriver kan overvåkes av disse tredjepartsappene hvis du ikke er forsiktig. Dette inkluderer brukernavnet og passordet ditt, så vel som meldingene du skriver til vennene dine. Så det vil være til din egen fordel å alltid være klar over risikoen ved bruk av virtuelle tredjeparts tastaturer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map