5 risikoer ved bruk av gratis Android-VPN-apper for Android, og hvordan du kan unngå dem

Det er hundrevis av gratis VPN-apper som er tilgjengelige for Android, og du kan enkelt finne dem i Play Store. Av de hundrevis av apper er det imidlertid kjent at en stor prosentandel av dem har sikkerhetsproblemer, noe som kan medføre en stor risiko for brukerens sikkerhet. Vær oppmerksom på at dette problemet skjer selv om appene er bekreftet av Play Protect, som er Googles egenutviklede metode for å skanne skadelige apper i Play Store. Så som en vanlig bruker, bør du være klar over at ikke alle disse gratis VPN-appene er trygge for deg å bruke.


Det er også visse risikoer som er kjent av sikkerhetseksperter angående bruk av Android-gratis VPN-apper. Så brukerne bør være klar over risikoen forbundet med bruken av disse appene, spesielt hvis de planlegger å bruke disse appene på lang sikt. Igjen, siden en stor prosentdel av disse appene har vist seg å ha sikkerhetsproblemer som kan risikere dataene dine, er det lurt å fortsette med forsiktighet før du installerer en av disse gratis VPN-appene på Android-enheten din. Her er fem risikoer ved å bruke gratis gratis VPN-apper til Android, og hvordan du kan unngå dem:

1. VPN-leverandøren din kan selge dataene dine til annonsørene

Som tilfellet er med mange gratis VPN-tjenesteleverandører, tjener de penger på annonsørene som viser annonsene sine på din mobile enhet. Naturligvis er mange av Play Store-appene integrert med Googles eget annonseringsnettverk. Men det er fremdeles noen apputviklere som vil tjene mer enn bare på Google-annonsering. For det formålet registrerer de brukerens online oppførsel og selger dataene til annonsørene, i håp om at de kan tjene mer penger på appene sine. Dessverre er det mange gratis VPN-leverandører som følger denne praksisen. Så det er stor sjanse for at tjenesteleverandøren din selger dataene dine til tredjepart-annonsører.

Hvordan unngå: Prøv å bruke gratis VPN-apper som har åpenhet i personvernreglene, angående hva de vil gjøre med brukerens data som de samler inn.

2. Din private nettlesingsøkt kan overvåkes

Når du aktiverer VPN på din mobile enhet, betyr det at du bruker et privat nettverk for å få tilgang til internett fra enheten din. Normalt, når du bruker et godt privat nettverk, vil det ikke være noen overvåkingsprosess av din online aktivitet. VPN-tilkoblingen er ment å beskytte surfeaktiviteten din fra alle slags overvåking fra tredjepart. Imidlertid, med mange gratis VPN-apper, ser det ut at tjenesteleverandørene kan overvåke surfeaktiviteten din mens du bruker appen deres. Så på dette tidspunktet er ikke VPN-tilkoblingen fri fra tredjepartsovervåking.

Hvordan unngå: Igjen, se på appens personvernregler før du installerer. Finn ut om de overvåker dataene dine eller ikke, uansett formål. De kan si at de kan trenge å overvåke nettleserøkten din med det formål å forbedre brukeropplevelsen, som i dette tilfellet bør du unngå å bruke denne appen.

3. Den gratis VPN-appen kan installere spionprogrammer på din mobile enhet

I følge forskningen som er gjort av sikkerhetseksperter nylig, kan til og med appene som har passert Play Protect-skanningen fortsatt inneholde en slags ondsinnet kildekode som ikke blir oppdaget. Denne kildekoden kan bare oppdages av tredjeparts virusscanningsapper, siden denne koden ofte er gjemt dypt inne i appens kildekode. Formålet med den ondsinnede koden er vanligvis å overvåke aktiviteten din på nettet, samt installere spionprogrammer på din mobile enhet. Dataene dine vil igjen bli sendt til tredjepartsservere, og de kan brukes til dårlige formål.

Hvordan unngå: For det første må du aldri installere en VPN-app som ikke er offisielt tilgjengelig i Play Store. For eksempel, hvis du installerer en VPN-app i form av APK-fil, er det stor sjanse for at det er en ondsinnet app. For det andre må du alltid installere en god antivirusprogramvare på enheten din, som automatisk skanner etter alle installerte apper.

4. Den private forbindelsen kan ikke være privat

Din private forbindelse skal visstnok være privat, men ved mange anledninger er det tilfeller av IP-adresselekkasje som oppleves av brukerne når de bruker gratis VPN-apper på sine mobile enheter. IP-adresselekkasjen eller DNS-lekkasjen er veldig vanlig i gratis private nettverk, siden den ikke har en sterk kryptering for å sikre internettforbindelsen din. Som et resultat kan den antatte private tilkoblingen din vise seg å ikke være privat i det hele tatt. Så pass på denne typen problemer.

Hvordan unngå: Kontroller alltid IP-adressen din når du bruker en privat tilkobling, siden det er stor sjanse for at VPN-tilkoblingen ikke maskerer IP-adressen din fullstendig.

5. Ditt private nettverk kan være sårbart for angrep på hakker

Dette er den største risikoen for alle. Når du bruker en gratis privat nettverkstilkobling på din mobile enhet, bør du vite at du risikerer hackerangrep. Dette skyldes at en gratis mobil VPN vanligvis har et veldig svakt krypteringssystem, som er veldig sårbart for hackerangrep. I noen tilfeller er dette også årsaken til at personers private bilder blir lekket til publikum på grunn av bruk av en privat sikkerhet med lav sikkerhet.

Hvordan unngå: Bruk bare en gratis VPN-app fra en anerkjent VPN-tjenesteleverandør, eller best av alt, begynn å bruke en premium VPN-tjeneste i stedet. På denne måten er sikkerhetsbeskyttelsen mer garantert for deg.

Dette er fem risikoer ved å bruke gratis VPN-apper til Android, og hvordan du kan unngå dem. Det er alltid en god idé å sjekke appen du vil installere på mobilenheten din for å forhindre sikkerhetsproblemer i fremtiden. Ikke bare velg en app basert på rangeringer eller popularitet i Play Store. Du må sørge for at den gratis VPN-appen er helt trygg for deg å bruke.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map