5 ting du trenger å gjøre etter at du har satt opp VPN for første gang

Hvis du ennå ikke er kjent med VPN-tjenestene, og nettopp oppdaget fordelene med å beskytte og sikre din online aktivitet, vil det være ganske komplisert for deg å konfigurere VPN-tilkoblingen for første gang, enn si å bruke den ordentlig. Mange mennesker, spesielt de som ikke er teknisk kunnskapsrike, vil bare føle seg forvirrede etter å ha installert VPN-programvaren, og de vet kanskje ikke hva de skal gjøre med det etter installasjonen. De vet ikke en gang hva det gjør.


Så hvis du er slik, betyr ikke å vite noe om VPN at du trenger å gjøre flere trinn-for-trinn-metoder for å sikre at du kan bruke den riktig. Du bør også lære mer om VPN fra tjenesteleverandøren du bruker ved å surfe på nettstedet deres og lese vanlige spørsmål eller generell informasjon. Her er 5 ting du trenger å gjøre etter at du har konfigurert VPN for første gang:

1. Forsikre deg om at Internett-tilkoblingen din er aktiv

Vennligst forstå at VPN ikke er det samme som en ISP eller internettleverandør. Noen mennesker kan forveksle VPN med ISP på grunn av de samme funksjonene mellom de to. Så før du begynner å bruke den private tilkoblingen, må du slå på internettforbindelsen som vanlig. Forsikre deg om at tilkoblingen er aktiv, og sørg for at du kan koble deg til Internett ordentlig. Dette er fordi noen mennesker kanskje tror at VPN ikke fungerer, mens realiteten er at de glemte å koble enhetene sine med WiFi-nettverket eller en vanlig internettforbindelse.

2. Koble til VPN bare etter at du har aktivert Internett-tilkoblingen

Når du er sikker på at du er koblet til internett, kan du starte VPN-programvaren og koble til det private nettverket ved å klikke på “Koble til” -knappen. Etter en viss tilkoblingsprosess, vil du kunne koble til en av serverne som er tilgjengelige for det private nettverket. Du vil kunne se hvilken server du er koblet til ved å se på flagget. Noen vanlige private serverplasser inkluderer USA, Canada, Tyskland og Singapore. Avhengig av VPN-leverandøren din, kan du finne flere serverplasseringer, som du enkelt kan bruke i henhold til dine preferanser.

3. Velg serveren du vil bruke

På VPN-programvaren vil du vanligvis kunne velge mellom den optimale serverplassering eller individuelle serverplassering. Når du velger alternativet for å koble til det optimale serverstedet, vil programvaren velge serveren basert på tilkoblingshastigheten din, slik at du kan få den beste ytelsen fra VPN-tilkoblingen. Hvis du foretrekker å velge serverplassering manuelt, kan du alltid bytte mellom serverplasseringer i programvaregrensesnittet. Husk at du kan bytte mellom serverplasseringer så mye du vil. Imidlertid må du sørge for at du er koblet til serverposisjonen du ønsker, før du fortsetter surfeøkten.

4. Bla gjennom nettet ved hjelp av VPN-tilkoblingen, og sjekk IP-en hvis nødvendig

Du bør kunne begynne å surfe sikkert når du har koblet til VPN-tilkoblingen via VPN-programvaren. For å sikre at IP-en din allerede er maskert, bør du sjekke IP-plasseringen din på internett ved å besøke et nettsted som kan sjekke IP-adressen din. Når du er sikker på at IP-en din allerede er maskert til VPN-serveren, kan du begynne å surfe på internett privat. Du kan besøke nettsteder som tidligere er blokkert av myndighetene. Du kan også streame innhold som tidligere bare er tilgjengelig for andre regioner. Du kan også gjøre nettbank og handle sikkert uten å bekymre deg for å bli overvåket av myndighetene.

5. Konfigurer andre VPN-tilkoblinger på andre enheter

Hvis du er dyktig nok til å bruke VPN-programvaren på skrivebordet, er det kanskje på tide at du konfigurerer andre VPN-tilkoblinger også for de andre enhetene dine. Hvis du for eksempel vil konfigurere virtuell privat tilkobling for dine mobile enheter, kan du laste ned den mobile VPN-appen fra tjenesteleverandørens nettsted og installere appen på dine mobile enheter. Deretter kan du oppgi brukernavnet og passordet ditt på appen slik at du også kan sikre din mobildatatilkobling. En VPN kan også settes i rutere, avhengig av støtte fra VPN-leverandøren. Hvis du kan konfigurere VPN for ruteren din, kan du også koble andre enheter med VPN, for eksempel spillkonsoller.

Det er de fem tingene du trenger å gjøre etter at du har konfigurert VPN-en for første gang. Sørg for å lære mer om din private forbindelse fra den offisielle hjemmesiden til VPN-leverandøren. Hvis du har noen problemer du vil feilsøke, kan du kontakte kundeservicen til VPN-selskapet, slik at du kan få rettidig hjelp til problemene dine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map