5 ting du trenger å vite om geobegrensning og regionlåsing

VPN er kjent for å kunne omgå ulike myndighetsbegrensninger, inkludert omgåelse av blokkerte eller sensurerte nettsteder og tilgang til det geo-begrensede eller regionlåste innholdet. Faktisk bruker de fleste VPN-brukere den private tilkoblingen for å kunne få tilgang til visse online tjenester som bare er tilgjengelige i visse land. For folk som for eksempel ikke kan bruke Netflix i landet sitt, vil de kanskje bruke VPN for å få tilgang til den amerikanske Netflix-tjenesten og strømme filmene og TV-programmene som de vil se uten å måtte flytte til USA.


Geo-begrensning er veldig vanlig i den globaliserte verden av i dag. Fordi mange selskaper eller studioer bare ønsker å distribuere filmene sine til bestemte regioner, brukes denne regionlåsen vanligvis på underholdningsproduktene deres. Dette inkluderer filmer, videospill, TV-serier og til og med bestemt maskinvare. Her er 5 ting du trenger å vite om Geo-begrensning og regionlåsing:

1. Regionlåste tjenester Se din IP-adresse for å bestemme din plassering

De fleste online tjenester som bruker regionlåsing på nettstedet eller appen sin, vil se trafikken som kommer til deres plattform og analysere IP-adressen til brukerne. Når de bestemmer brukerens plassering, vil de se IP-adressen din og bestemme om de vil gi deg tilgang til tjenesten eller ikke. Hvis IP-adressen din for eksempel kommer fra Tyskland og prøver å få tilgang til det regionlåste innholdet fra USA, kan du ikke gjøre det fordi innholdet bare er tilgjengelig for amerikanske statsborgere. Det er imidlertid ikke tilfelle siden de ikke verifiserer ditt statsborgerskap og i stedet bare ser IP-adressen til landet du bruker. Dette er grunnen til at VPN kan brukes til å omgå Geo-begrensningen enkelt.

2. Noen VPN-tjenester kan ikke omgå geografisk begrenset innhold

Selv om det er sant at VPN generelt kan brukes til å omgå regionlåst innhold på internett, er det ikke alltid tilfelle. Enkelte VPN-tjenester kan ikke omgå grunnleggende Geo-begrenset innhold på grunn av forskjellige årsaker. Den vanligste årsaken er at den geobegrensede tjenesten har forbudt bruk av VPN fullstendig, slik at all trafikk som kommer fra en privat tilkobling automatisk blir sperret. Imidlertid kan denne forbudet oppheves hvis du bruker en god VPN-tjeneste som ikke kan oppdages som en privat tilkoblingstjeneste. På denne måten kan du fremdeles få tilgang til det regionlåste innholdet når du bruker riktig VPN-tjeneste.

3. Geobegrensede nettsteder kan forby din private IP-adresse

Ikke bli overrasket når du prøver å få tilgang til Geo-begrensede nettsteder ved hjelp av VPN, og du fant ut at IP-adressen din ikke kan brukes til å få tilgang til nettstedet. Dette betyr at den private IP-adressen er forbudt av nettstedet eller av tjenesteleverandøren, noe som gjør det umulig for deg å komme lenger. Den eneste måten å omgå dette problemet er å endre din private IP-adresse ved å endre serverens plassering og prøve å koble til igjen. Eller, i verste fall vil det være å endre VPN-tjenesten din og bruke en annen tjenesteleverandør som ikke bruker utestengte IP-adresser for sin private forbindelse.

4. Å bruke en dedikert privat IP-adresse er best å få tilgang til regionlåst innhold

I tilfelle hvor du ikke kan få tilgang til regionlåste nettsteder ved å bruke den vanlige private IP-adressen, er det viktig for deg å prøve å bruke en dedikert privat IP-adresse i stedet. Dette vil løse de fleste problemene knyttet til forbud mot VPN og IP-adresse fordi en dedikert IP-adresse vil gi deg en ren IP-adresse som skal brukes i din private forbindelse, som ikke har blitt utestengt av noen tjenester før. Det vil imidlertid kreve at du legger til noen utgifter for å leie den dedikerte IP-adressen, enten månedlig eller årlig, i tillegg til de gjeldende VPN-abonnementsavgiftene.

5. Din private IP trenger å matche destinasjonslandet

Selv om VPN-tilkoblingen kan brukes til å få tilgang til forskjellige nettsteder som er låst til et bestemt område, betyr det ikke at du kan bruke hvilken som helst serverplassering for å gjøre det. Du må matche din private IP med destinasjonslandet for å gjøre det mulig for deg å få tilgang til det regionbegrensede innholdet. Med andre ord, hvis du vil ha tilgang til amerikanske Netflix, må du velge den amerikanske serveren i VPN-en. Hvis du vil ha tilgang til online-tjenester i Storbritannia, må du velge den britiske serveren for å gjøre det.

Det er de tingene du trenger å vite om geobegrensning og regionlåsing. Ved å forstå om disse vilkårene, kan du bruke VPN til å omgå begrensningen og unngå problemer som VPN-forbud, IP-adresseforbud og så videre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map