5 ting å gjøre og ikke gjøre når du er i et offentlig WiFi-nettverk

Med antall offentlige WiFi-nettverk som er tilgjengelige flere steder i alle land, blir det raskt en favorittmetode for mange mennesker å koble seg til internett. Imidlertid forstår mange internettbrukere fortsatt ikke risikoen og farene ved å bruke gratis offentlig WiFi-nettverk. De fleste ønsker bare å koble seg til internett enkelt slik at de kan glede seg over mer båndbredde fra det gratis nettverket til forskjellige formål. For eksempel er det mange som bruker det offentlige internett for å laste ned eller streame forskjellige mediefiler, siden det vanligvis tilbyr raskere tilkoblingshastighet enn den vanlige mobilforbindelsen.


Mange andre mennesker bruker også det offentlige nettverket til andre formål, for eksempel å gjøre økonomiske transaksjoner, online shopping og så videre. Det er her farene ved offentlig nettverk blir mer og mer tydelige. Ettersom mange flere mennesker bruker dette gratis internett for å gjøre økonomiske transaksjoner, som bør gjøres i et kryptert nettverk, utsetter de ubevisst sin online sikkerhet og personvern for de skruppelløse tredjepartene. For å forhindre at noe ille skal skje i løpet av surfeøkten, må du vite hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre når du bruker denne typen nettverkstilkoblinger. Her er 5 ting å gjøre og ikke gjøre når du er i et offentlig WiFi-nettverk:

1. Kontroller krypteringsstatusen til nettverket

Det aller første du må gjøre før du til og med kobler deg til det offentlige nettverket, er å sjekke krypteringsstatusen til nettverket. Noen ganger kan stedet bare si Gratis WiFi, men det er vanligvis ingen andre forklaringer gitt om forbindelsen. Så du må ta en titt på enheten din og se de tilgjengelige WiFi-tilkoblingene. Naviger til det gratis offentlige nettverket og se om du trenger å koble til nettverket med et passord eller ikke. Hvis du ikke trenger noe passord for å koble til, betyr det at forbindelsen ikke er kryptert, noe som vanligvis ikke er sikkert for deg. Hvis den har et passord, betyr det at tilkoblingen er kryptert.

2. Bruk alltid VPN når tilkoblingen ikke er kryptert

Du kan alltid koble til det offentlige internett som er kryptert med et passord, akkurat som du kobler normalt til ditt WiFi-hjem. Det er generelt ganske sikkert, selv om det kanskje ikke er sikrere enn din vanlige WiFi-tilkobling. Når det gjelder ikke-kryptert tilkobling, må du imidlertid være klar over at denne forbindelsen generelt ikke er sikker. Dette fordi noen kan logge seg på nettverket, og du har ikke noe privatliv eller sikkerhet når du velger å bruke denne tilkoblingen. Så hvis du vil koble til det ikke-krypterte nettverket, må du bruke det virtuelle private nettverket på enheten din for å gjøre tilkoblingen sikker og privat. Så sørg for at du aktiverer VPN-tilkoblingen når du kobler til det ikke-krypterte nettverket.

3. Du kan gjøre vanlige surfeaktiviteter uten noen privat forbindelse

Det kan være greit for deg å ikke bruke VPN når du kobler til et offentlig WiFi-nettverk så lenge tilkoblingen er passordbeskyttet. Men selv om den er passordbeskyttet, anbefales det at du bare gjør regelmessige surfeaktiviteter, for eksempel å sjekke ut på YouTube for å streame videoer, laste ned videoer, lytte til musikk og så videre. Så lenge surfeaktivitetene dine ikke involverer overføring av private data, skal det være bra. Imidlertid, hvis tilkoblingen ikke er kryptert, anbefales det å aktivere VPN-tilkoblingen uavhengig av arten av surfeaktivitetene dine.

4. Det er nødvendig å bruke VPN når du gjør finansielle transaksjoner

Selv om det er greit for deg å bruke det offentlige WiFi-nettverket til vanlige surfeaktiviteter, for eksempel å lese noen blogger, streame videoer, og så videre, er det nødvendig at du bruker det virtuelle private nettverket når du har tenkt å gjøre noen økonomiske transaksjoner ved å bruke det offentlige internett. Dette for å sikre at din private informasjon er fullstendig beskyttet og sikret, og den sikrer også at ingen tredjeparter kan ta en titt på dataoverføringen. VPN er veien for deg å holde forbindelsen sikker og beskyttet.

5. Koble fra nettverket øyeblikkelig når du er ferdig

Når du har gjort det med surfeaktivitetene dine, er det viktig å koble enheten din fra nettverket umiddelbart. Du vil ikke fortsette å koble deg til det offentlige internett fordi du risikerer enhetssikkerheten din hvis du gjør det. Noen kan lydløst overføre ondsinnede filer til enheten din eller infisere enheten din med virus. Så når du er ferdig, bør du gå tilbake til å bruke din vanlige mobildatatilkobling og koble enheten manuelt fra WiFi-nettverket.

Dette er de 5 tingene du kan gjøre og ikke gjøre når du er i et offentlig WiFi-nettverk. Det offentlige internett er det mest favorittstedet for hackere å stjele data fra brukerne, og det er mange tilfeller der hackere kan infisere hele det offentlige nettverket med en malware. Så den som kobler seg til nettverket, blir enheten automatisk smittet, og den vil være under hackers kontroll. Det er derfor det er nødvendig for deg å beskytte enheten din med VPN, slik at du kan holde deg sikker når du kobler til enheten din via det offentlige internett.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map