5 ting som gjør VPN-tilkoblingen din sårbar for hackerangrep

Hovedformålet med en VPN-forbindelse er å sikre ditt personvern og sikkerhet på nettet, slik at du kan sikre din online aktivitet fullstendig uten å være bekymret for noen tredjeparter som kan overvåke din online oppførsel. Den private tilkoblingen fungerer ved å kryptere din vanlige internettforbindelse, skjule din virkelige IP-adresse fullstendig fra tredjepart, inkludert regjeringen, Internett-leverandøren din, nettstedene du besøker og hackere. Imidlertid, blant de mulige tredjepartene som kanskje vil overvåke aktiviteten din på nettet, er hackere de som du bør være forsiktig med.


Hvorfor skal du være forsiktig med hackere? Det er fordi mens regjeringen eller ISP-en din kan overvåke din vanlige internettforbindelse, vil de ikke tvinge seg til å fortsette å overvåke aktiviteten din når du bruker en privat tilkobling. De vil ikke på det tidspunktet prøve å spore deg mens du bruker din private forbindelse, og de vil ikke engang prøve å gjøre det. På den annen side er noen hackere ganske vedvarende, og de kan prøve å trenge gjennom nettverkstilkoblingen din selv om du bruker en VPN. Derfor må du være mer forsiktig mot hackere, siden de har dyktigheten og viljen til å utføre sin cyberkriminelle handling som de synes passer. Her er 5 ting som gjør VPN-tilkoblingen din sårbar for hackerangrep:

1. Svak sikkerhetsprotokoll

Ikke alle sikkerhetsprotokoller har samme krypteringskvalitet, og den dårlige nyheten er at mange VPN-tjenester der ute bruker fremdeles en svak sikkerhetsprotokoll som sitt primære beskyttelsessystem. Dette kan være skadelig for brukerne, siden det allerede er noen tilfeller som beviser at bruk av en svak sikkerhetsprotokoll virkelig kan sette brukerne i fare. Hvis VPN-en din fremdeles bruker en svak sikkerhetsprotokoll, for eksempel PPTP, og det ikke er noen måte å bytte til en annen sikkerhetsprotokoll på, selv om forbindelsen din er kryptert med et privat nettverk, vil den fortsatt være sårbar for hackerangrep. Når hackerne har funnet svakheten i sikkerhetsprotokollen din, vil de bruke den som inngangspunkt for å trenge gjennom nettverket ditt ytterligere.

2. Serverproblemer

Ikke bare serverproblemer er frustrerende, det kan også gi et stort sikkerhetssårbarhet for systemet ditt. Når du kobler til en privat server, og den aktuelle serveren har et problem, kan ikke forbindelsen din være så privat som du forventer. Serverproblemer kan variere fra langsom tilkoblingshastighet, nedetid på serveren, manglende evne til å koble til serveren og så videre. Det vil automatisk forstyrre den private eller sikre tilkoblingen din, slik at nettverkstilkoblingen din blir sårbar for hackerangrep.

3. Pålitelighet av VPN-tjenesten

VPN-tjenesteleverandøren som ikke tar brukerens sikkerhet og personvern på alvor, vil vanligvis ignorere ethvert problem som brukerne opplever. Dessuten er denne typen tjenester vanligvis upålitelige, og de kan ikke gi brukerne den garanterte online beskyttelsen og personvernet de trenger. Nesten alle gratis VPN-tjenester er som dette, spesielt med tjenestene du kan bruke til din mobile enhet. Dette er grunnen til at du må være klar over sikkerhetsrisikoen som blir pålagt av disse upålitelige VPN-tjenesteleverandørene, siden det kan tiltrekke oppmerksomhet fra hackere til å trenge gjennom systemet ditt..

4. Beskyttelse av ett lag

Mange VPN-tjenesteleverandører bruker fortsatt ett lags beskyttelse for å beskytte brukerne sine på nettet. Denne beskyttelsen med ett lag fungerer ved å skjule brukerens virkelige IP-adresse og vise IP-adressen til den private serveren for publikum. Imidlertid er det ingen ekstra lag med beskyttelse som tilbys av VPN-tjenesteleverandøren, noe som gjør det veldig sårbart for hackerangrep ganske enkelt fordi når det første beskyttelseslaget er fjernet, utsetter brukerne sin virkelige IP-adresse for hackerne, og det er veldig enkelt for hackerne å bryte seg lenger inn i systemet når denne enkeltlagsbeskyttelsen er borte. Dette er grunnen til at det er viktig for deg å velge VPN som tilbyr flere lag med beskyttelse, noe som gjør det umulig for hackere å spore den virkelige IP-adressen din.

5. Grunnleggende krypteringssystem

Problemet med gratis VPN-tjenester der ute er at de bare tilbyr det grunnleggende krypteringssystemet, som er den typen kryptering som hackere lett kan bryte. Noen billige VPN-tjenester bruker det samme grunnleggende krypteringssystemet som standard sikkerhetsbeskyttelse for sine brukere, noe som kan sette brukerne deres i fare. Det er alltid bedre å velge VPN-tjenesten som gir minst 256-biters kryptering eller krypteringssystemet av militær kvalitet for å sikre at nettverket ditt er ugjennomtrengelig. Hackere kan ikke trenge gjennom den private forbindelsen som har krypteringssystemet av militær karakter.

Det er de 5 tingene som gjør VPN-forbindelsen din sårbar for hackerangrep. Det er ditt ansvar å holde internettforbindelsen sikker, slik at du kan beskytte din viktige informasjon på nettet. For dette formålet er det bedre for deg å dobbeltsjekke VPN-tjenesten din og sørge for at de gir deg nok beskyttelsessystem som er hakersikkert, slik at du kan bruke tjenestene deres med sjelefred i lang tid.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me