5 viktige forskjeller mellom VPN og gratis nettproxy

Gratis web-proxy regnes for å være et alternativ til VPN, spesielt for de som ønsker å skjule sin IP-adresse uten å måtte abonnere på noen premium VPN-tjeneste. Imidlertid er en gratis web-proxy den samme som virtuelt privat nettverk? Dette er det enkle spørsmålet du kanskje stiller, men svaret er at de ikke er de samme. Det er visse forskjeller som gjør at disse skjuler IP-verktøy for å ha sine egne fordeler og ulemper. Selvfølgelig er det ganske enkelt å finne gratis web-proxy online, så vel som en god virtuell privat nettverkstjeneste, men du må forstå hvordan de fungerer slik at du ikke forveksler dem med hverandre.


Kort sagt, gratis web-proxy er ikke det samme som VPN, og de kan ikke byttes ut. De har sine egne funksjoner, og de tilbyr sine egne funksjoner. Målet med disse to sikkerhetsverktøyene er imidlertid stort sett det samme, som er å hjelpe deg med å holde deg anonym på nettet. Her er fem viktige forskjeller mellom VPN og gratis web-proxy:

1. Enkel IP Masking Vs. Full online personvern

Når du bruker en gratis web-proxy, tildeler du faktisk en annen IP-adresse til nettleseren din. Når en web-proxy er tilgjengelig, legger du bare til proxy-en i nettleserinnstillingene. Når fullmakten er brukt, vil du kunne surfe på internett ved å bruke den nye proxy-IP-adressen, slik at du kan bla anonymt. Imidlertid er dette i den grad en gratis web-proxy tillater deg å gjøre det.

VPN gir full online personvern, ikke bare en enkel IP-adresse som du kan tilordne nettleseren din. Med en VPN-programvare vil du kunne beskytte hele enheten din med den private IP-adressen som kan maskere din tilstedeværelse på nettet, samt gi deg mange andre funksjoner, for eksempel lagt til sikkerhetskryptering, omgå internettbegrensninger, beskyttelse mot hackere, og så videre.

2. Brukt på nettleser Vs. Brukt på hele enheten

En gratis web-proxy kan bare brukes i nettleseren din ved å gå inn i nettleserinnstillingene. Så hvis du for eksempel bruker Firefox, kan du gå til Innstillinger og bruke den nye proxy-enheten i alternativet Personvern. Når den er brukt, kan bare Firefox-nettleseren dra fordel av denne proxy, med mindre du også tilordner proxy for andre nettlesere. Så hvis du vil bla anonymt ved å bruke denne proxy-adressen, må du bruke nettleseren der proxy brukes.

Det virtuelle private nettverket, derimot, vil bruke den nye IP-adressen på hele enheten din, ikke bare på nettleseren din. Når programvaren er installert, kobles datamaskinen automatisk til den private serveren. Det betyr at om du bruker Firefox, Skype, Outlook, Dropbox eller annen programvare, så kobler du til den private IP-adressen til VPN.

3. Grunnleggende kryptering Vs. Avansert krypteringssystem

Den gratis web-proxyen gir en enkel måte å maskere IP-adressen din på uten noen ekstra funksjoner. Selv om tilkoblingen din er kryptert, gir den bare det grunnleggende krypteringssystemet for den IP-adressen. Målet er bare å skjule IP-adressen din mens du blar gjennom, uten ytterligere funksjoner som beskyttelse for bank- eller økonomiske transaksjoner.

Den private tilkoblingen, derimot, gir deg det avanserte krypteringssystemet for internettforbindelsen din. Det betyr at når du bruker en VPN, blir alle dataoverføringene automatisk beskyttet ved hjelp av en veldig sterk kryptering. Dette krypteringssystemet lar deg beskytte enheten din mot hackere og andre trusler på nettet. Noen VPN-tjenesteleverandører tilbyr til og med kryptering av militær karakter for sitt private nettverk.

4. Manuell serverskifte Vs. Integrert server switching

Måten å bruke gratis web-proxy på er å finne IP-adressen som for øyeblikket er tilgjengelig for deg å bruke. Når du har funnet den, kan du tilordne IP-adressen til nettleseren din, slik at du kan surfe på internett ved å bruke den tildelte IP-adressen. Imidlertid, hvis du vil bytte til en annen server eller IP-adresse, må du gjøre det manuelt ved å lete etter den nye tilgjengelige adressen og tilordne den til nettleseren.

VPN fungerer annerledes. Serverbytteprosessen er integrert i VPN-programvaren, noe som betyr at du ikke trenger å oppgi den nye IP-adressen manuelt hver gang du vil bytte til en annen server. Du trenger bare å velge serverplassering, og så bruker du automatisk den nye serveren uten mye problemer.

5. Begrensede søkefunksjoner Vs. Fullt utvalgte surfing

Noen ganger kan en gratis web-proxy brukes til å omgå forskjellige internettbegrensninger, men surfefunksjonene er vanligvis begrenset. Vanligvis vil den gratis nettproxyen bare tillate deg å bruke den til lett surfing. Du kan ikke bruke proxy for finansielle transaksjoner, streaming eller utføre noen aktivitet som kan bruke for mye data. Dessuten har den en langsom tilkoblingshastighet også.

Med en VPN vil du kunne bruke den private IP-adressen til å bla gjennom noe online, akkurat som å bruke din vanlige tilkobling. Du kan bruke den til finansielle transaksjoner, nettbank, streaming av video, og så videre. Det vil til og med gi deg ekstra sikkerhetsfunksjoner, for eksempel brannmurbeskyttelse, anonymitet, personvern, total internettfrihet, kryptering og så videre.

Dette er de 5 viktigste forskjellene mellom VPN og gratis web-proxy. Nå som du har forstått forskjellen mellom de to, anbefales det at du sjekker ut mer om VPN, siden det vil tillate deg ikke bare å skjule IP-adressen din, men også å beskytte din online aktivitet..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map