7 fordeler du får når du maskerer din virkelige IP-adresse

Hvorfor maskere din virkelige IP-adresse blir så viktig akkurat nå? Det er fordi når du surfer på nettet med den virkelige IP-adressen din, kan andre mennesker enkelt overvåke surfeaktiviteten din. Regjeringen, Internett-leverandøren din, selskaper og andre tredjeparter kjenner kanskje til nettleserhistorikken din og bestemmer surfevanen din ut fra disse dataene. Ikke bare det, ved å eksponere din virkelige IP-adresse, betyr det at du utsetter din virkelige identitet på nettet. Folk vil vite hvor du bor, hva heter du og annen informasjon som ellers kan være privat for deg.


Dette er grunnen til at flere og flere bruker VPN for å skjule identiteten sin mens de er online. De bruker det virtuelle private nettverket for å maskere og skjule sin IP-adresse for tredjeparter som ikke skal ha informasjonen om din online identitet i utgangspunktet. Her er 7 fordeler du får når du maskerer din virkelige IP-adresse:

1. Du surfer anonymt på Internett

Hva betyr det når du surfer på internett anonymt? Det betyr at ingen kjenner din virkelige identitet på nettet fordi du bruker en annen IP-adresse. Hvis du brukte den virkelige IP-adressen, kan folk spore IP-adressen din og kjenne din reelle beliggenhet. Men siden du maskerer IP-en din med den private IP-adressen, viser du din private IP i stedet for din virkelige IP. Det betyr at du surfer på internett privat og sikkert.

2. Du er trygg fra tredjeparts trackere

Det blir en vanlig forekomst for nettsteder eller tredjeparter å spore din online identitet for å identifisere deg. Dette gjøres for forskjellige formål, for eksempel for å reklamere, lagre fremgangen din, lære deg surfevanene og så videre. Kort sagt sporer disse trackerne vanligvis surfeaktiviteten din uten din autorisasjon, siden det har blitt en slags standardprosedyre for mange nettsteder å utføre sporingsprosessen for hver besøkende. Når du maskerer IP-en din, er du trygg fra disse trackerne.

3. Ingen kan overvåke din online aktivitet

Enten det er regjeringen eller Internett-leverandøren din, vil nettverkstrafikken din bli fullstendig kryptert når du maskerer IP-adressen din. Det betyr at de ikke kan overvåke aktiviteten din på nettet, og du vil fullstendig gå under radaren deres. I verden der online overvåkningssystem blir mer vanlig i dag, vil du kunne forhindre at tredjeparter som ikke har tillatelse fra å overvåke noen av dine online aktiviteter.

4. Du kan få tilgang til blokkerte eller sensurerte nettsteder

Hvis du bor i visse land der internettlovene er veldig strenge, vil du ikke kunne glede deg over internett som brukerne som bor i andre land. Dette er fordi mange nettsteder blokkeres og sensureres uansett årsak. Regjeringen tar full kontroll over hvilke nettsteder du kan besøke og hvilke nettsteder du ikke kan besøke. Ved å maskere IP-adressen din er det veldig enkelt for deg å få tilgang til blokkerte eller sensurerte nettsteder.

5. Ingen kan ta en titt på dataoverføringen

Hvilke filer sendte du i dag? Hvilke emner du skrev til e-postene dine i dag? Hva slags data du overfører i dag? Hvilke nettsteder besøkte du i dag? Uten noen beskyttelse for internett-nettverket ditt, kan det hende at andre mennesker kan se dataoverføringene dine. Dyktige hackere kan lett trenge gjennom tilkoblingen din og avskjære din online kommunikasjon lydløst. Når du beskytter og maskerer IP-adressen din, kan du imidlertid forhindre at den skjer.

6. Ingen nettsteder kan logge aktiviteten din

Visste du at de fleste nettsteder du besøker i dag logger surfeaktiviteten din uten din tillatelse? Teknisk sett har de selvfølgelig sagt det i sine vilkår og betingelser. Men de vil ikke fortelle deg med en gang at de logger aktiviteten din. Noen gratis VPN-leverandører vil ofte gjøre det samme. De logger aktiviteten din av grunner som noen ganger er unødvendige. Ved å skjule IP-adressen din er det ikke noe nettsted som kan logge aktiviteten din siden du går helt anonymt med disse nettstedene.

7. Du avslører ikke din virkelige identitet på nettet

Din virkelige IP-adresse inneholder mye informasjon, som hvis du uforsiktig gir bort slik informasjon, kan skruppelløse mennesker dra nytte av den. For eksempel har den informasjonen om din virkelige plassering, spesielt på din mobile enhet, når IP-adressen din er koblet til GPS-systemet ditt for å bestemme din nåværende beliggenhet. Noen ganger kan IP-adresse også fortelle så mye om din virkelige identitet og private informasjon, hvilke hackere kan utnytte når de vil gjøre det. Så ved å maskere IP-adressen din, vil du forhindre at enheten din utsetter din virkelige identitet på nettet, noe som vil bidra til å holde din online aktivitet trygg og sikker, i tillegg til å forhindre forskjellige typer cyberforbrytelser.

Dette er de 7 fordelene du får når du maskerer din virkelige IP-adresse. Hvis du ikke har gjort det, risikerer du fortsatt din online sikkerhet og personvern og utsetter det for forskjellige mulige online trusler. Ved å skjule din virkelige identitet på nettet, gir det deg mange måter å utforske Internett trygt og sikkert, samtidig som du holder det privat og anonymt for deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map