9 Ulemper med VPN som du bør vite før du bruker den

VPN har vært kjent som løsningen på forskjellige personvernproblemer på internett i dag. Selv om myndighetene og Internett-leverandøren din overvåker all din online aktivitet hver eneste dag, og de kan begrense nettstedene du kan besøke på nettet, kan det virtuelle, private nettverket tilby sikkerhetsløsningen som gir deg ditt online privatliv og frihet tilbake. Med det virtuelle private nettverket kan du enkelt surfe på internett uten å måtte bekymre deg for noen typer overvåking, sporing og begrensninger som er gjort av myndighetene, Internett-leverandøren din eller andre tredjeparter..


Blant de mange fordelene som VPN kan gi for ditt personvern på nettet, er det imidlertid forskjellige ulemper som du må være klar over før du bruker noen VPN-tjeneste. Dette gjelder spesielt hvis du er første gang VPN-bruker. Her er de 5 ulempene med VPN som du bør vite før du bruker den:

Bruk gjerne grafikken ovenfor på bloggen din eller den kommende artikkelen. Bare kopier koden nedenfor.

1. Å bruke VPN kan faktisk være ulovlig i ditt land

Det er noen land som ikke tillater innbyggerne å bruke noen type VPN-tjeneste. Faktisk vil de fleste VPN-tjenester bli blokkert i landene som anser private nettverk for å være ulovlige. Dette er den første ulempen du trenger å takle. Hvis du tror at landet ditt er på listen over land som anser den private forbindelsen for å være ulovlig, bør du ikke bruke VPN-tjenesten i utgangspunktet. Dette fordi du kan ende opp med å betale en enorm bot eller gå i fengsel når du gjør det.

2. Du kan ha problemer med ytelsen mens du bruker det private nettverket

Siden den private nettverkstilkoblingen fungerer ved å koble nettverket til en privat server før du faktisk kan få tilgang til nettstedet du vil besøke, kan det skape et ytelsesproblem i prosessen. Noen virtuelle private nettverk kan ta lengre tid å kontakte de private serverne, noe som kan føre til at du laster inn nettstedet du får tilgang til lenger.

Dette er faktisk en vanlig ulempe som du vil se når du bruker en gratis VPN-tjeneste. Du kan også merke at tilkoblingshastigheten når du bruker privat tilkobling, kan være lavere enn når du bruker den vanlige tilkoblingen.

3. VPN-tjenesten kan overvåke aktiviteten din og bruke dine data

Noen private nettverkstjenester lar deg bruke deres private servere i bytte mot dataene dine. Selvfølgelig vil de kanskje ikke oppgi intensjonen sin i utgangspunktet. Imidlertid har det vært tilfeller hvor VPN-selskaper overvåker dataene fra brukerne for sine egne fordeler. Ja, de kan hjelpe med å omgå internettbegrensningene dine og skjule IP-adressen din, men de private nettverksbedriftene kan faktisk gjøre sporing i stedet.

Du bør være klar over VPN-tjenestene som tilbyr deres private forbindelse gratis eller til en veldig lav pris fordi de kan logge aktiviteten din.

4. Det kan være vanskelig å konfigurere for forretningsbrukere

For enkeltbrukere kan VPN være enkelt å konfigurere siden du bare trenger å laste ned VPN-appene eller programvaren og installere den på enheten din. For forretningsbrukere kan saken imidlertid ikke være slik. For forretningsbrukere er VPN mye mer komplisert å konfigurere, spesielt hvis du trenger å konfigurere det private nettverket på forretningsområdet ditt.

Det vil gi mer kompleksitet til den generelle nettverkstilkoblingen, og det vil påvirke hver enhet du bruker på bedriften din. Selv om mange VPN-selskaper kan forenkle det for deg, kan du fremdeles trenge et dedikert nettverksadministrasjonsteam for å føre tilsyn med det private tilkoblingsnettverket.

5. Det kan legge til mer kostnader for nettverkstilkoblingen din

Som standard er det virtuelle private nettverket en premium privat tilkoblingstjeneste som du må betale separat fra din vanlige nettverkstilkobling eller ISP. Hvis du vil bruke en VPN-ruter, må du også kjøpe en ekstra rutermaskinvare for å kunne brukes sammen med VPN-tilkoblingen din. Dermed vil det kanskje ikke komme deg gratis. Jada, det er mange gratis private forbindelser som du kan bruke, men de er vanligvis ikke pålitelige og de har mange begrensninger. Så en annen ulempe med privat forbindelse er at det kan være veldig kostbart for deg på lang sikt.

6. Det kan redusere Internetthastigheten din

Når du legger til en VPN-tilkobling, legger du til et lag med privatliv gjennom VPN-serveren. I stedet for å få direkte tilgang til et nettsted, får du tilgang til det via VPN-leverandøren din. Selv om dette lar deg skjule IP-adressen din og kryptere dataene dine, betyr dette også at data må reise mer og med ekstra kompleksitet.

Hvis VPN-leverandører du bruker ikke er kraftige nok, kan internett bli veldig tregt. Dette påvirker først og fremst når du trenger et høyhastighetsinternett for strømming eller nedlasting osv. Men dette er ikke alltid tilfelle. Tidligere har vi gjennomgått mange VPN-leverandører for deres hastighet, og ofte er hastighetsreduksjon minimalt i noen tilfeller. NordVPN ga oss for eksempel hastighet med minimal reduksjon. Vi klarte å få nesten 95% av den opprinnelige hastigheten. Ikke bare dem, mange andre leverandører er optimalisert for ikke å senke internett.

7. Å bruke det kan ikke garantere 100% anonymitet

Det er forskjellige måter du fremdeles kan avsløre identiteten din selv om du bruker en VPN. Hva om du surfer på et nettsted ved hjelp av en VPN-tilkobling og du plutselig skjønte at VPN-klienten din er koblet frakoblet? Eller lekker din DNS? Til og med i verste fall aksepterer leverandøren du bruker å gi regjeringen din noe kritisk informasjon om deg selv?

Selv om tjenesteleverandørene i dag tilbyr mange funksjoner som Double VPN eller Kill Switch for å gjøre forbindelsen din så mye privat og sikker som mulig. Det er fremdeles mange måter data kan lekke gjennom maskinvare, programvare eller andre måter.

8. Ikke mulig å omgå alle begrensningene

En hovedårsak til at folk bruker VPN er å fjerne blokkering av spesifikke nettsteder eller innhold (med andre ord, omgå begrensninger.) Selv om det er relativt enkelt å fjerne blokkeringen av de fleste nettsteder eller innhold, kan det fremdeles være vanskelig å få tilgang til noe innhold. Netflix er for eksempel tilgjengelig hvor som helst, men selskapet gir tilgang til noen filmer eller TV-serier bare til bestemte land.

Siden de har forskjellige avtaler med innholdsprodusenter, har de ikke lov til å vise spesifikt innhold i en bestemt region. Og stort sett er de flinke til å håndheve dette. Mange VPN-leverandører kan IKKE omgå denne begrensningen. Det samme er tilfellet med mange andre nettsteder eller innhold.

9. Problemer med plattformkompatibilitet hvis du bruker en mindre populær plattform

Hvis du bruker et operativsystem som brukes av millioner av brukere over hele verden, har du det bra. Imidlertid, hvis du bruker et mindre populært operativsystem, utdatert OS eller inkompatibel maskinvare, er det kanskje ikke mange måter å bruke eller konfigurere VPN på enheten din. De fleste VPN-er er tilgjengelige for fire mest populære operativsystemer, også Windows, macOS, Android og iOS. Hvis du bruker noe annet, er sjansen stor for at; kan du få problemer med å konfigurere tjenesten og til og med få støtte fra selskapet. Dette gjelder ikke bare VPN-er, men for programvare. Flere VPN-leverandører tilbyr måter å konfigurere ruteren på for å beskytte hele Internett-nettverket også, noe som kan fungere som en løsning på dette problemet.

Dette er ulempene med en VPN som du bør vite før du bruker den. Hvis du planlegger å bruke noen VPN-tjenester, må du forsikre deg om at du bruker anerkjente tjenester.

De anerkjente tjenesteleverandørene vil ikke gi deg disse ulempene, eller i det minste kan de minimere slike ulemper for deg. Dessuten, hvis du virkelig bryr deg om ditt online personvern og sikkerhet, er VPN det beste verktøyet du kan bruke for å beskytte ditt online personvern og sikkerhet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map