Beskytt ditt privatliv – 5 måter å fortelle forskjellen mellom et ekte nettsted og et phishing-nettsted

Det er mange måter hackere kan gjøre for å stjele viktig informasjon. Den vanligste strategien de vil bruke er å lage et phishing-nettsted som ligner et legitimt nettsted og deretter lokke deg til å besøke et slikt nettsted og legge viktige opplysninger på det. Vanligvis er deres endelige mål å stjele brukernavnet og passordet ditt, slik at de kan ta kontroll over kontoen din og gjøre hva de vil med den. Dette er grunnen til at du alltid skal være årvåken når du besøker en kobling levert av en mistenkelig person som du nettopp har møtt på nettet.


Mange mennesker kan fremdeles ikke skille mellom et falskt nettsted og et legitimt nettsted. Derfor vil de bare oppgi brukernavnet og passordet sitt uten å tenke over det. Etter det vil de klage på at kontoen deres ble hacket, mens det faktisk var deres uforsiktighet som var årsaken til hendelsen. Dette er grunnen til at du må utdanne deg om denne saken. Her er fem måter å fortelle forskjellen mellom et ekte nettsted og et phishing-nettsted:

1. Domenenavnet

Først av alt, domenenavnet er den tingen du trenger å se på. Alle de legitime nettstedene vil ha minst et https-domenenavn, noe som betyr at protokollen som den bruker skal begynne med https. Dette gjelder spesielt for nettsteder som krever at du logger deg på kontoen din. På den annen side vil phishing-nettstedet bare gi deg http-domenenavnet. Navnet deres kan også være likt, men med veldig liten endring av bokstavene. For eksempel kan det virkelige nettstedet ha en adresse som https://www.google.com/ mens det falske nettstedet vil ha en adresse som http://www.go0gle.com/. Så, se nøye på domenenavnet i adressefeltet.

2. Nettstedets sikkerhet

Et godt, legitimt og sikkert nettsted vil vanligvis ha en sterk sikkerhetsprotokoll som beskytter den mot forskjellige trusler på nettet. SSL-sikkerheten vil alltid eksistere på ethvert legitimt nettsted som krever innloggingsinformasjon. Husk at med mindre selskapet er legitim, vil ikke SSL-sertifikatet bli overlevert selskapet siden det krever strenge tester før søknaden deres blir akseptert. I mellomtiden vil det falske nettstedet ikke ha noen sikkerhetsprotokoll installert på det, og dermed bekrefte at nettstedet ikke er pålitelig. Ta en titt på adressefeltet i nettleseren din. Hvis det er en grønn lås på venstre side av adressefeltet, og du kan se at nettstedet er bekreftet av en legitim sikkerhetsleverandør, betyr det at det er et ekte nettsted.

3. Koblingssenderen

De fleste phishing-nettsteder blir “promotert” via spam-e-post til ofrene deres. De kan også fremmes via direktemeldinger på forskjellige sosiale medieplattformer. Hvis du får en lenke som ber deg om å logge inn på kontoen din, må du sørge for at den som gir deg linken er en pålitelig person eller selskap. Dette er fordi mange mennesker som faller i denne fellen ga sin private informasjon via en mistenkelig kobling. I stedet for å bekrefte påliteligheten, bestemte de seg for å ignorere den. Så sørg for at du virkelig stoler på personen eller selskapet som gir deg lenken til nettstedet. Hvis du blir bedt om å logge inn på kontoen din på et hvilket som helst nettsted, må du forsikre deg om at den som gir deg innloggingslenken, er selskapet selv.

4. Nettstedets design

En annen ting du må ta en titt for å skille mellom et ekte nettsted og et phishing-nettsted, er den generelle nettsteddesignen. Selvfølgelig vil en falsk webside prøve å etterligne den ekte så mye som mulig, men det vil alltid være ufullkommen. Selv om de kan imitere nettstedsdesignet ved første øyekast, kan de ikke lure folket hvis de virkelig sammenligner designet på den virkelige og falske nettsiden. Så ta en nøye titt på design av nettstedet. Hvis du ser noe av, kan det være tegnet på at dette ikke er den virkelige siden du vanligvis bruker.

5. Tilgjengelige nettstedssider

Et falskt nettsted vil aldri kunne kopiere hele websidene til den ekte. Så når du besøker et mistenkelig nettsted som ligner et ekte nettsted, må du klikke på forskjellige lenker tilgjengelig på det nettstedet. Hvis de ikke kan vise andre sider enn påloggingssiden, er det absolutt et falsk nettsted. Men hvis du kan bla gjennom nettstedet som vanlig uten problemer, har du å gjøre med den virkelige. Så ta litt tid å bla gjennom nettstedet og se om du får tilgang til websidene som vanlig. Ellers holde deg borte fra det nettstedet.

Dette er de fem måtene å fortelle forskjellen mellom et ekte nettsted og et phishing-nettsted. Når du vet mer om disse forskjellene, kan du lettere beskytte ditt online personvern. Det viktigste du trenger å gjøre er imidlertid å unngå enhver form for phishing-hendelser ved å være klar over personene du samhandler med på nettet og være på vakt mot koblingene du klikker også..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map