De fem tipsene for å laste ned og installere programvare trygt uten å risikere din online sikkerhet

Når det gjelder online sikkerhet og personvern, må du forstå at de fleste trusler som kan medføre fare for enheten din, vanligvis kommer fra nettleseraktiviteten din. Ja, de fleste trusler som virus og malware som kan infisere systemet ditt, kommer vanligvis fra programmene du installerer online. Dette er grunnen til at det anbefales at du forstår fullstendig om programmene du skal installere før det forårsaker problemer senere. De fleste ondsinnede programmer blir også installert i systemet uten din viten, og de kan komme fra forskjellige ondsinnede nettsteder på nettet.


For å holde online personvern og sikkerhet i sjakk, må du være årvåken i hva du gjør online. Dette inkluderer å være klar over koblingene du klikker på nettet, applikasjonene du laster ned, nettstedene du besøker, sikkerhetsstatusen til hvert nettsted du besøker og så videre. Uten å være klar over din egen online aktivitet, kan du støte på noen trusler som er farlige for ditt personvern online uten din viten, noe som kan gi virkelig dårlige konsekvenser for deg. Her er de 5 tipsene for å laste ned og installere programvare uten å risikere din online sikkerhet:

1. Last bare ned programvare fra det offisielle nettstedet til leverandøren / utgiveren

Det er mange tredjepartsnettsteder som gir deg installasjonsprogramvare for programvare. Måten disse nettstedene fungerer på er at de viser all programvaren som er tilgjengelig på hver plattform fra flere kategorier. De vil gi deg nedlastingslenken til applikasjonsinstallatørene gjennom forskjellige speil. Disse nettstedene, selv om du kan bruke den som en slags snarvei for å finne et hvilket som helst program du trenger, anbefales ikke at du bruker. Dette er fordi de fleste av installatørene er innebygd med forskjellige typer annonser som installerer tilleggsprogrammer til systemet ditt hvis du ikke følger installasjonstrinnene nøye. Dette er grunnen til at det alltid anbefales at du laster ned programvaren du trenger bare fra det offisielle nettstedet til leverandøren eller utgiveren.

2. Slett alltid programvare som er lastet ned til enheten din automatisk

Dette skjer ofte når du besøker ondsinnede nettsteder på internett. Disse nettstedene vil vanligvis sende skadelige programmer direkte til maskinen din i det øyeblikket du besøker nettstedet. Du vil se det på nettleserens nedlastingsside. Hver gang du besøker slike nettsteder, laster den ned programvaren automatisk uten din tillatelse, og programmet er nesten alltid en ondsinnet type. Du kan komme til å komme over disse ondsinnede nettsteder ved et uhell når du klikker på tilfeldige lenker online, noe som gir deg noen pop-up-annonser også. Når dette skjer, må du alltid slette applikasjonen som lastes ned automatisk til enheten din uten å gi den muligheten til å bli installert på enheten.

3. Ikke last ned noen type sprukket eller hacket program

Du trenger kanskje et program som koster hundrevis av dollar, men i stedet for å betale for programvareprisen, vil du kanskje laste ned det ulovlig. Dermed vil du prøve å finne noen nettsteder som tilbyr ulovlig nedlasting av programvaren sammen med sprekken eller hackingen for den for å omgå programvarelisensen. Her er tingen. For det første kalles det piratkopiering, og det er ulovlig. For det andre er et program som inkluderer alle typer sprekker eller hack nesten et skadelig program. Når du kjører den, risikerer du at enheten din installerer ondsinnede koder i systemet ditt. På sin side kan disse kodene være svært farlige for din online sikkerhet og personvern, siden det har en tendens til å forstyrre systemet ditt og sende ondsinnede kommandoer til det. Så det er bedre for deg å holde deg unna en slik type programvare.

4. Følg installasjonstrinnene veldig nøye

Når du laster ned et programvareinstallasjonsprogram, selv fra det offisielle nettstedet, må du ikke bare klikke tankeløst på neste, neste og neste. Du må følge installasjonstrinnene veldig nøye fordi en dårlig programvareleverandør kan legge inn skadelig programvare eller adware i installasjonsprogrammet. Hvis du bare klikker tankeløst på neste, neste og neste, betyr det at du samtykker i å installere slik malware sammen med programmet. Så vær oppmerksom på hva du gjør når du installerer applikasjonen. Sørg for å krysse av for et alternativ som lar deg installere tilleggsprogrammer du ikke trenger eller vil ha.

5. Ikke installer tilleggsprogramvare som er innebygd i programvareinstallasjonen

Ethvert tilleggsprogram som blir installert sammen med programvareinstallasjonen din, kan sannsynligvis være adware eller andre typer skadelig programvare. Disse ekstra applikasjonene kan inkludere tilleggsprogrammer, verktøylinjer eller til og med antivirusprogramvare. Hvis det ikke er hovedprogramvaren du installerer, bør du slå av installasjonsalternativet for tilleggsprogramvaren. Dette er fordi det er mange tilfeller hvor brukerens sikkerhet og personvern blir kompromittert på grunn av installasjon av disse ukjente programmene som er satt sammen med hovedprogramvaren som de har lastet ned til enheten sin..

Dette er de fem tipsene for å laste ned og installere programvare uten å risikere din online sikkerhet. Det er alltid bedre å undersøke før du bestemmer deg for å bruke en viss programvare, fordi det mest sannsynlig vil være et anbefalt forslag fra brukerne om slik type programvare. Hvis du installerer en ukjent programvare, risikerer du din egen online sikkerhet og personvern hvis du ikke er forsiktig med det.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me