Forstå forskjellige VPN-protokoller

Når du tar en titt på mange tilgjengelige VPN-leverandører, vil du legge merke til at de leverer forskjellige typer VPN-protokoller i deres tjeneste. Noen tjenesteleverandører tilbyr kanskje bare en VPN-protokoll, mens andre kan tilby flere protokoller som brukerne kan velge fritt. Hver av disse protokollene har sine egne fordeler og ulemper. Jo mer anerkjente og pålitelige en VPN-tjeneste er, jo bedre valg vil de gi til brukerne sine angående VPN-protokollene de kan bruke. Som bruker av det virtuelle private nettverket, må du forstå forskjellen mellom forskjellige VPN-protokoller. På denne måten vet du hva du får fra investeringen.


De forskjellige VPN-protokollene har forskjellige måter å beskytte ditt online personvern. Noen kan ha en stor sårbarhet i nettverket, mens andre kan ha gode sikkerhetsfunksjoner. Så når du bruker en virtuell, privat nettverkstjeneste som tilbyr flere protokoller, må du være oppmerksom på hvilken protokoll du bruker for nettleserøkten, fordi det kan påvirke måten du beskytter ditt online personvern. Her er listen over de vanligste VPN-protokollene og hva de kan gjøre:

1. PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol)

PPTP er den vanligste VPN-protokollen som brukes av forskjellige virtuelle private nettverksleverandører, og den har den svakeste sikkerhetskrypteringen sammenlignet med andre protokoller. Dette fordi denne protokollen har blitt brukt i flere tiår for å opprette en privat tilkobling for PC, noe som gjør den mer og mer sårbar for angrep på grunn av den utdaterte krypteringsteknologien. Imidlertid er denne protokollen veldig enkel å sette opp, og den har blitt brukt av forskjellige gratis og billige VPN-leverandører for å minimere kostnadene for å drive sin virtuelle nettverksvirksomhet. Når du bruker denne protokollen, kan du få en rask tilkoblingshastighet for å få tilgang til forskjellige blokkerte nettsteder, og den kan brukes for alle plattformer.

2. OpenVPN

Dette er en åpen kildekode privat nettverksteknologi som gjør det mulig for deg å etablere en svært sikker privat tilkobling for enheten din. Det har det avanserte 256-biters krypteringssystemet, og det er svært konfigurerbart for mange plattformer. Det er veldig stabilt når du beskytter enheten din mot forskjellige typer angrep. Imidlertid er det best å bruke på stasjonære plattformer siden det fremdeles er ganske vanskelig å konfigurere OpenVPN for mobile enheter. Hvis du vil ha mer sikkerhet i din private forbindelse, er dette definitivt protokollen du bør bruke.

3. L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol)

L2TP er ganske lik PPTP, der den gir den private forbindelsen akkurat nok sikkerhetsfunksjoner. Når det gjelder sikkerhetsstyrke er den sikrere enn PPTP, men den er mindre sikker enn OpenVPN. Det er også langt tregere enn OpenVPN-protokollen, noe som gjør det mindre å foretrekke å bruke. Det har også blitt ryktet at NSA har øynene opp for denne protokollen, og de jobber for å svekke denne protokollen akkurat som de gjør med PPTP. Hvis du installerer en hvilken som helst type brannmur-sikkerhet på enheten din, kan bruk av L2TP komme i konflikt med bruken av brannmuren. Imidlertid anses denne protokollen som enkel å sette opp, og den er kompatibel med alle moderne enheter og operativsystemer.

4. IPsec (Internet Protocol Security)

IPsec regnes for det meste som L2TP. Den har lignende sikkerhetsfunksjoner og sårbarheter som L2TP har. Derfor oppgir noen VPN-leverandører IPsec og L2TP som L2TP / IPsec fordi de er ganske like. Denne protokollen brukes vanligvis til å kryptere IP-nettverket du bruker, slik at alle datapakker blir kryptert under overføring. Når det kombineres med andre sikkerhetsprotokoller, kan det brukes til å gi sikkerhetsforbedringer for disse protokollene, noe som gjør det vanskeligere for hackere å bryte systemet ditt og overvåke nettverksaktiviteten.

5. Proprietær VPN-protokoll

Noen VPN-leverandører kan ha en egen protokoll for å forbedre den generelle sikkerheten til det private nettverket. Hvis tjenesteleverandøren for eksempel ikke bruker vanlige protokoller, ikke kan omgå visse sikkerhetsbegrensninger for brukerne sine, vil den proprietære VPN-protokollen være en måte å gjøre det mulig for dem å omgå begrensningene. La oss se på bruken av VPN i Kina. Regjeringen gjør det veldig vanskelig for vanlig VPN-forbindelse å bli brukt i det landet. Noen VPN-leverandører klarer imidlertid å lage protokollen som gjør det mulig å omgå Kinas internettbegrensninger ved å unngå Deep Packet Inspection i nettverkstrafikken. Bare noen tjenesteleverandører har en egen proprietær protokoll, men når de gjør det, kan den proprietære protokollen gi mange flere fordeler for brukerne når det gjelder Internett-personvern og sikkerhet.

Dette er de vanligste VPN-protokollene du kan finne i forskjellige VPN-tjenester. Hver protokoll har sine fordeler og ulemper. Så som bruker må du forstå hvordan du bruker VPN-tilkoblingen din. Ved å forstå de forskjellige protokollene kan du bytte mellom dem for å få visse fordeler i henhold til omstendighetene dine.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me