Forstå IPv6 og DNS Lekkasje

De fleste i dag bruker fortsatt IP-adressen som hører til IPv4-teknologien, som har blitt ganske gammel ettersom vi har flere og flere enheter koblet til internett. Dette er grunnen til at IPv6-teknologien blir introdusert akkurat nå, selv om den lave adopsjonsfrekvensen for denne teknologien gjør det veldig tregt å nå mainstream. Internett-leverandøren din er den som tildeler IP-adressen til nettverket ditt, og det er derfor først og fremst opp til internettleverandøren din om de vil tilby IPv4- eller IPv6-teknologien.


Selv om IPv6 er den nyere teknologien som lar deg tilordne flere IP-adresser for flere enheter over hele internett, er mange internettleverandører fremdeles uvillige til å bruke denne teknologien i sitt eget internettnett på grunn av forskjellige årsaker. På grunn av denne tregne bruken av IPv6-teknologien risikerer du å lekker IP-adressen din, så vel som DNS-adressen din når du bruker en VPN-forbindelse. Hvorfor? Her er noen ting du må forstå om IPv6 og DNS-lekker:

1. De fleste VPN-tjenester ignorerer IPv6-forespørsler

Så selv om Internett-leverandøren din gir deg IP-adressen som er tilordnet fra IPv6-bassenget, er det ikke alltid tilfelle med VPN-tjenesten du bruker. Det er fortsatt mange VPN-leverandører som ignorerer forespørslene fra Internet Protocol v6, noe som effektivt betyr at IP-adressen din som er tilordnet fra IPv6-bassenget, ikke vil være brukbar når du bruker det private nettverket. VPN-tjenesten vil i stedet gjenkjenne forespørslene dine som IPv4-forespørsler, noe som betyr at den bare gjenkjenner enhetene dine med IP-adressen tilordnet fra IPv4-bassenget. Denne typen feilkonfigurasjon mellom VPN-tjenesten og Internett-leverandøren er det som vanligvis forårsaker lekkasje av DNS eller IP-adresse.

2. IPv6-teknologi trenger å bli adoptert helt for å gi deg reell beskyttelse av personvernet

Siden Internet Protocol v6-teknologien fremdeles er ganske ny og adopsjonsfrekvensen for denne teknologien ennå ikke når hovedstrømbrukere, betyr det at vi i noen år fremover fortsatt står fast med å bruke IPv4-teknologien. I mellomtiden, hvis du virkelig ønsker å gjøre IPv6 brukbar for å beskytte personvernet ditt og forhindre enhver type IP-adresse eller DNS-lekkasje, må du bruke denne teknologien på alle fronter. Det betyr at operativsystemet ditt trenger å støtte IPv6, enheten din må konfigureres for IPv6, Internett-leverandøren din skal ha IPv6 aktivert, og VPN-en din må godta IPv6-forespørsler. Annet enn det, er du fremdeles utsatt for å oppleve DNS- og IP-lekkasjer fra tid til annen.

3. Når det er en uoverensstemmelse, kan lekkasjen skje

Lekkasjen kan skje når det er en misforståelse i konfigurasjonen mellom Internett-leverandøren din, VPN-leverandøren, operativsystemet og til og med individuelle enheter. Når konfigurasjonen ikke stemmer overens på noen måter, kan lekkasjen skje når som helst. Siden hver front på nettverket ditt må ha Internet Protocol v6-teknologi aktivert, må du faktisk konfigurere alle relaterte tjenester for å kunne bruke dette IP-adressepoolet i stedet for å bruke den gamle IPv4. Bare en total konfigurasjon på alle fronter kan forhindre lekkasje av DNS eller IP-adresse.

4. DNS-lekkasjer skjedde mest på grunn av konfigurasjonsfeil

Igjen, å konfigurere Internet Protocol v6 til å fungere for deg er ikke en enkel oppgave å gjøre. Foreløpig er det bare teknologieksperter som kan gjøre det enkelt, og for de fleste brukere er det fortsatt utilgjengelig å konfigurere denne nye IP-adresseteknologien. Dette er fordi det innebærer å endre operativsystemkonfigurasjonene dine på noen måter, noe de fleste brukere definitivt vil synes det er veldig vanskelig. I tillegg vil ikke alle Internett-leverandører gi din forespørsel om å aktivere IPv6-teknologien i systemet ditt. Så du må velge alle nettverksrelaterte tjenester som du bruker virkelig nøye.

5. DNS-lekkasje er ikke så alvorlig som IP-adresselekkasje

I øyeblikket av en DNS-lekkasje, som kan skje på grunn av misforhold i konfigurasjonen din, avslører du bare litt informasjon om plasseringen din. Det betyr at når DNS blir lekket, så kan tredjeparter bare se hvor du stammer fra og hvilken Internett-leverandør du bruker. Men de kan ikke finne posisjonen din ennå. Men når det er en IP-adresselekkasje, er det her din nåværende beliggenhet kan bli funnet av tredjepartene. Så med andre ord, selv om DNS-lekkasjen kan skje, er ikke skadene på personvernet ditt så alvorlig som når du har en IP-adresselekkasje.

Det er de tingene du trenger å forstå om IPv6 og DNS-lekker. IPv6 skal være den neste generasjonen IP-adresseteknologi som flere og flere bør bruke. Jo mer de forlater den gamle Internet Protocol v4-teknologien, desto mer kan de beskytte personvernet på nettet. Så lenge det fremdeles er feilkonfigurasjon mellom den gamle og nye IP-adresseteknologien, kan DNS-lekker eller IP-adresselekkasje skje når som helst, og du bør være klar over denne risikoen ved å velge VPN-tjenesten som kan beskytte personvernet ditt best mulig vei.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map