Forstå OpenVPN og forskjellige måter å bruke dem på

Det er mange krypteringsprotokoller som brukes av VPN-tjenester for å sikre at de kan beskytte sine brukere under sin online aktivitet. Når du surfer på internett, kan nettstedene du besøker registrere eller spore IP-adressen din, og på den måten vil de vite hvor du kommer fra. Dette gjelder også andre tredjeparter. På det tidspunktet hvor din virkelige identitet overvåkes av ondsinnede tredjeparter, kan det være farlig for din online sikkerhet. Dette er grunnen til at VPN-tjenestene trenger å bruke krypteringsprotokoller fordi en av funksjonene deres er å lette det private nettverket i å beskytte brukerens data.


En av de tilgjengelige krypteringsprotokollene kalles OpenVPN. OpenVPN er en åpen kildekode VPN-protokoll som gir en større sikkerhet enn de vanlige og utdaterte protokollene, for eksempel PPTP og L2TP. OpenVPN-protokollen tilbyr 256-biters beskyttelse for sine brukere, som er det sterkeste krypteringssystemet som er tilgjengelig i dag. OpenVPN er også fleksibel, da den kan brukes på mange plattformer og enheter. Her er litt viktig informasjon som kan øke forståelsen din for OpenVPN og forskjellige måter å bruke dem på:

1. OpenVPN er åpen kildekode og kan tilpasses godt

Ordet “Open” i OpenVPN står for open source, noe som betyr at denne VPN-protokollteknologien har sin kildekode fritt tilgjengelig for alle å se på og endre. På grunn av åpen kildekode til denne protokollen, betyr det at brukerne enkelt kan se på koden og endre den etter behov. For mange VPN-tjenester har de den endrede versjonen av OpenVPN som tilbyr proprietær beskyttelse for sine brukere. Med denne funksjonen kan hvem som helst endre og tilpasse denne protokollen i henhold til deres behov.

2. Denne protokollen kan brukes i forskjellige plattformer

I motsetning til de andre private tilkoblingsprotokollene som er tilgjengelige i dag, for eksempel PPTP og L2TP, som ofte brukes av gratis VPN-tjenester, er OpenVPN en protokoll som så langt har den beste kompatibiliteten med forskjellige plattformer. Andre protokoller er kanskje bare kompatible med visse plattformer, og dessuten kan de tilby færre funksjoner enn OpenVPN. Som krypteringsprotokoll er imidlertid OpenVPN veldig fleksibel, og den kan brukes på forskjellige plattformer og enheter.

3. Den støtter TCP og UDP for dataoverføring

Hva gjør en VPN-protokoll for hvis den har en treg ytelse? Hovedproblemet når du velger en krypteringsprotokoll som skal brukes er hvor raskt protokollen kan håndtere dataoverføringen. Hvis protokollen er svært sikker, men den henger etter dataoverføring, er en slik protokoll definitivt ikke god å bruke. Heldigvis er det ikke tilfelle med OpenVPN. OpenVPN støtter TCP og UDP for dataoverføring, noe som betyr at den kan håndtere dataoverføringen veldig raskt, avhengig av dine behov. TCP-overføringen kan brukes når du besøker vanlige nettsteder, mens derimot UDP-overføringen kan brukes i online spill og videostreaming for raskere dataoverføring.

4. Det kan brukes til å omgå DPI-begrensninger

I landene der VPN er svært overvåket, bruker de systemet kalt DPI som står for Deep Packet Inspection. Dette systemet er designet for å oppdage private tilkoblinger og overvåke internettbrukere når de gjør sin online aktivitet. Denne DPI-teknologien er det som gjør det umulig for de fleste av VPN-tjenestene å bli brukt i Kina. OpenVPN-teknologien gir imidlertid brukerne muligheten til å omgå DPI-begrensningene, noe som gjør det umulig for regjeringen å oppdage den private forbindelsen. Dette er grunnen til at noen svært anerkjente VPN-tjenester fortsatt kan brukes i Kina fordi de tilbyr den modifiserte OpenVPN-protokollen som kan omgå alle DPI-begrensninger i det landet..

5. Det er sikrere og mer stabilt enn andre protokoller

Med sin åpen kildekode har OpenVPN blitt oppgradert og oppdatert regelmessig med de nyeste sikkerhetsfunksjonene etter behov i det nåværende teknologiske landskapet. Dette er grunnen til at OpenVPN er en av de mest sikre og mest stabile protokollene for privat tilkobling som er tilgjengelig i dag. Når du bruker denne protokollen, er det garantert at din private forbindelse er helt anonym og veldig vanskelig å hacke. Den bruker det sterke 256-bits krypteringssystemet som gjør det umulig for brudd på denne protokollen av skadelige tredjeparter.

Det er de tingene som vil gi deg mer forståelse om OpenVPN og hvordan den brukes. Når du velger en privat nettverkstilkobling, er det bedre for deg å velge tjenesten som har OpenVPN-protokoll aktivert, slik at du kan sikre at du får den beste beskyttelsen og ytelsen for din online aktivitet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map