Hvilket er bedre – Velge mellom innebygd VPN og dedikert VPN

Når det gjelder virtuelt privat nettverk, er det mange valg som brukerne kan velge. Det er gratis VPN, som er allment tilgjengelig for både stasjonære og mobile enheter. Det er den innebygde VPN, som ofte er innebygd med annen programvare eller enhet. Eksempelet på den innebygde VPN er VPN som er tilgjengelig i en nettleser, eller den som er tilgjengelig i en antivirusprogramvare, eller den som er tilgjengelig i en bestemt enhet, for eksempel Samsung Galaxy S8. Med andre ord, når du får en programvare, enten det er en gratis programvare eller en betalt programvare, eller kjøper en enhet, får du VPN uten å betale noe ekstra. Det følger med den programvaren eller enheten.


En annen type VPN er den dedikerte VPN, som er en programvare som kun er designet for å etablere den virtuelle private forbindelsen. Denne programvaren blir ofte referert til som premium VPN-tjenesten, siden du må betale en viss abonnementsavgift månedlig eller årlig for å bruke den virtuelle nettverkstjenesten. Så, hvilken er bedre? Her er noen viktige ting som kan hjelpe deg å velge mellom den innebygde VPN og den dedikerte VPN-tjenesten:

1. Kjøpe programvaren Vs. Betale abonnementsavgiften

Den innebygde VPN-enheten er samlet med programvaren som er tilknyttet den, for eksempel nettleser eller antivirusprogramvare. Noen enheter kan ha den innebygde VPN-tjenesten for å forbedre brukerens personvern, for eksempel den nyeste Samsung Galaxy S8. Når du har kjøpt programvaren eller enheten, trenger du ikke betale noen ekstra penger for å bruke VPN, så det private nettverket kommer som en gratis tjeneste.

Den dedikerte VPN-en er en frittstående VPN-tjeneste som tilbyr deg den private nettverkstilkoblingen du trenger å betale månedlig eller årlig. Siden den er dedikert, kan du oppleve at denne tjenesten tilbyr forskjellige funksjoner som stort sett ikke er tilgjengelige i den innebygde VPN-tjenesten.

2. Tjenesteeksklusiviteten

Den innebygde private tilkoblingen er typen privat nettverkstilkobling som bare kan brukes av brukerne av et bestemt produkt. Hvis du for eksempel kjøper et bestemt antivirusprogramvare som inkluderer den virtuelle nettverkstjenesten, er denne tjenesten bare tilgjengelig for brukerne som har lisensnøkkelen til programvaren. De som ikke bruker programvaren, kan vanligvis ikke bruke VPN-tjenesten.

Den dedikerte private tilkoblingen er den private tilkoblingstjenesten som lar alle bruke tjenesten, så lenge de betaler abonnementsavgiften. Det er ikke behov for dem å bruke en viss medfølgende programvare eller en bestemt enhet. Selv om noen dedikerte tjenester kan tilby en samlet enhet, for eksempel en ruter, er det helt valgfritt.

3. Begrenset bruk Vs. Ubegrenset bruk

I utgangspunktet har den innebygde VPN-tjenesten en begrenset bruk med visse vilkår som brukerne må følge. Hvis du for eksempel kjøper en enhet med et innebygd privat nettverk, kan det hende du blir pålagt å bruke den bare med den enheten, og det er ikke sikkert at du kan dele den private forbindelsen med andre enheter. Det er det samme når du kjøper en programvare med en innebygd VPN. Vanligvis har du bare lov til å bruke den private tilkoblingen under visse omstendigheter, for eksempel å bruke den bare på en enhet om gangen.

Den dedikerte VPN-tjenesten lar deg derimot bruke den private tilkoblingen på hvilken måte du måtte ønske deg. Du kan installere programvaren på flere enheter, dele den private forbindelsen med andre og overføre så mye data du trenger.

4. Standardfunksjoner Vs. Avanserte funksjoner

Den innebygde private tilkoblingen vil vanligvis tilby standard- eller grunnleggende funksjoner, uten ekstra funksjoner som forbedrer brukerens personvern. Den lar deg omgå alle begrensninger på internett, skjule din IP-adresse, bla anonymt og utføre nettbank og shopping trygt. Men utover det vil den vanligvis ikke tilby flere tilleggsfunksjoner.

Den dedikerte private forbindelsen, derimot, tilbyr mange avanserte funksjoner, med flere funksjoner som blir lagt til jevnlig. For eksempel kan det tilby krypteringssystem av militær karakter, anti-VPN-blokkeringssystem, forebygging fra internetthastighetsgass, ultrarask ytelse og så videre. Kort sagt, disse avanserte funksjonene er vanligvis ikke tilgjengelige i den innebygde VPN-tjenesten.

5. Tilgjengelighet på lang sikt

Med den innebygde VPN-en vil tilgjengeligheten til tjenesten avhenge av programvareselskapet eller produsenten av det medfølgende produktet. Hvis selskapet ikke lenger bestemmer seg for å inkludere den private nettverksløsningen i programvaren eller produktet deres, er det slutt. Brukerne kan ikke bruke den private tilkoblingen lenger. Den private tilkoblingen er også bare tilgjengelig så lenge brukerne bruker den bestemte enheten eller programvaren.

Med den dedikerte VPN-en er langtidssikkerheten sikret. Så lenge du betaler abonnementsavgiften, vil du kunne bruke tjenesten på ubestemt tid. Selv om ett VPN-selskap ikke lenger leverer den private nettverkstilkoblingen, er det fortsatt hundrevis mer å velge. Så vil du sannsynligvis se det på lang sikt.

Dette er noen viktige ting som hjelper deg å velge mellom den innebygde VPN og den dedikerte VPN-tjenesten. Når du vet om disse viktige tingene, kan du velge hvilken som er bedre for deg. Generelt bør det innebygde VPN bare betraktes som en gratis tjeneste, og det anbefales at du bruker den dedikerte VPN-en som din viktigste private forbindelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map