Hvordan skjule din IP-adresse med VPN når du bruker offentlige WiFi-nettverk

I dag er det ikke så vanskelig for noen å finne offentlige WiFi-nettverk der de kan koble til mobilenhetene sine gratis. Du finner disse hotspots på offentlige parker, skoler, universiteter, kafeer, restauranter, hoteller, flyplasser og mange andre steder. Noen av nettverkene er sikre, mens andre ikke er sikret. Et sikret WiFi-nettverk betyr at nettverket bare kan nås hvis du kjenner passordet for det nettverket, mens det ikke-sikrede nettverket betyr at det kan nås uten passord..


Siden mange offentlige WiFi-nettverk ikke er sikret, betyr det at hvem som helst kan ha tilgang til det nettverket uten å måtte legge passordet for det. Den ikke-sikrede tilkoblingen er heller ikke kryptert, noe som betyr at dataoverføringen din kan overvåkes av tredjepartene, for eksempel WiFi-nettverkseieren, Internett-leverandøren, regjeringen og til og med hackere. Dette er grunnen til at det alltid anbefales at du sikrer forbindelsen din ved hjelp av VPN når du bruker noe offentlig nettverk, spesielt hvis den ikke er sikret. Dette er for å maskere din virkelige IP-adresse, slik at du kan bla trygt og privat ved å bruke den tilkoblingen. Her er noen tips for å skjule din IP-adresse med VPN når du bruker offentlige WiFi-nettverk:

1. Abonner på en Premium VPN-tjeneste

Dette er den første tingen du trenger å gjøre, siden du ikke kan bruke den private tilkoblingen uten å først abonnere på en premium VPN-tjeneste du foretrekker. Hvorfor skal du bruke en premiumtjeneste, mens det er mange gratis VPN-tjenester der ute? Det er fordi premiumtjenesten gir deg mer sikkerhet og personvernfunksjoner, og de er mer pålitelige i sin generelle ytelse. Gratis VPN-tjenester derimot har en tendens til å ha svakere sikkerhet og personvern, og de kan lett bli brutt av en dyktig hacker. Så det er alltid verdt investeringen fra din side å bruke en premiumtjeneste i stedet for en gratis tjeneste.

2. Installer VPN-appen på den mobile enheten din

Når du har valgt din foretrukne premium VPN-tjeneste og abonnert på tjenesten deres, er det på tide for deg å installere VPN-appen på din mobile enhet. Forsikre deg om at du installerer appen fra den offisielle lenken som tilbys av tjenesteleverandøren. Når installasjonsprosessen er fullført, kan du sjekke om appen fungerer som den skal eller ikke. Du kan også lære om appen og sette deg inn i appens brukergrensesnitt. Husk at dette er appen du vil bruke veldig ofte, så du må bli kjent med den.

3. Koble til det offentlige WiFi-nettverket

Nå er det på tide at du prøver å kjøre VPN-appen for ekte. Når du går til et hvilket som helst offentlig nettverk, for eksempel på en kafé eller restaurant, kan du begynne å koble enheten din til WiFi-nettverket som vanlig. Trykk først på WiFi-ikonet på mobilenheten din for å se tilgjengelige WiFi-nettverk. Deretter kobler du til den som tilhører din nåværende beliggenhet, for eksempel kaféens offentlige nettverk. Når du er koblet til, ikke gjør noen nettleseraktivitet ennå. Du må åpne VPN-appen din før du starter online-aktiviteten.

4. Åpne VPN-appen

Før du begynner med surfeaktivitet ved å bruke offentlig WiFi, må du åpne VPN-appen først. Når appen er åpnet, kan du begynne å koble til VPN-tjenesten ved å klikke på knappen ‘Start’ eller ‘Koble til’. Du må skrive brukernavn og passord til VPN-kontoen din før du begynner å koble til. Når det er gjort, vil du kunne koble deg til VPN-tjenesten umiddelbart. Når VPN viser deg nøkkelikonet i varslingsområdet, betyr det at forbindelsen din nå er privat, og at du er koblet til den virtuelle serveren.

5. Begynn å bla gjennom

Du kan nå begynne å bla normalt ved å bruke din mobile enhet. Du trenger ikke bekymre deg fordi forbindelsen din nå er kryptert. Det betyr at du trygt kan koble deg til bankkontoen din, gjøre noen økonomiske transaksjoner og besøke blokkerte nettsteder ved å bruke tilkoblingen din. Ingen kan overvåke aktiviteten din på nettet på dette tidspunktet. Du kan bytte mellom forskjellige serverplasseringer via VPN-appen din i tilfelle du vil skjule IP-adressen din med IP-adressen til et bestemt land.

Dette er tipsene for å skjule din IP-adresse med VPN når du bruker offentlige WiFi-nettverk. Husk at det anbefales på det sterkeste å koble deg til ditt private nettverk hver gang du bruker en ikke-sikret offentlig WiFi. Dette er for å sikre at Internett-trafikken er kryptert, og at du kan være anonym online ved å skjule din virkelige IP-adresse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map