Hvordan VPN kan beskytte virksomheten din mot DDoS-angrep og andre hackforsøk

Som en bedriftseier som driver et selskap som har forskjellige online eiendeler og infrastrukturer, er det viktig å vite at sikkerhets- og personvernaspektene ved dine online eiendeler og infrastrukturer trenger å beskyttes til enhver tid. Dette er fordi selv store selskaper kan ha sitt undergang noen ganger. Store selskaper eller selskaper som allerede har nesten perfekte sikkerhetstiltak kan fortsatt angripes av noen hackere, og deres viktige online eiendeler blir stjålet av dem.


Du kan aldri undervurdere ferdighetene som noen online hackere har i dag. De kan angripe serverne dine og forårsake DDoS (Distribution Denial of Service), forsøke å kapre systemet ditt, stjele brukerens passord og informasjon om kredittkort, og så videre. Slik kan VPN beskytte virksomheten din mot DDoS-angrep og andre hackingforsøk:

1. Å skjule IP-adressen din betyr at du ikke kan målrette systemet ditt

Ved å bruke en VPN for ditt virksomhetssystem skjuler du IP-adressen til de fysiske serverne dine, og i stedet bruker du IP-adressen fra de private serverne. VPN-tilkoblingen fungerer som verktøyet for å maskere din virkelige IP-adresse og skjuler derfor all privat informasjon relatert til virksomheten din. Dette vil bidra til å forhindre at hackere finner serverne dine og starter angrepene deres som kan forårsake DDoS eller andre systemproblemer.

Den virtuelle private tilkoblingen vil hjelpe deg å beskytte systemet ditt mot å være et enkelt mål for ondsinnede tredjeparter som kanskje vil forstyrre virksomheten din på noen måte. Dette gjelder spesielt hvis du bruker minst to lag med privat forbindelse på virksomheten din.

2. Brannmurbeskyttelsen holder hackere ved bukten

De fleste VPN-tjenester i dag vil omfatte brannmurprogramvare for å forbedre sikkerheten og personvernet, spesielt for bedrifter som trenger det enda mer presserende. Funksjonen til brannmuren er å skape den imaginære “muren av ild” rundt systemnettverket som forhindrer hackere eller angripere fra å komme inn i systemet ditt. Brannmuren gjenkjenner alle forsøk som blir gjort av disse hackerne for å forstyrre systemstabiliteten og sikkerheten.

Så med VPN kan du få en sterk beskyttelse mot hackere ved å bruke den medfølgende brannmurfunksjonen. Uten brannmuren kan du kanskje skjule virksomheten din for hackere, men med brannmuren vil du kunne forsvare systemet ditt i tilfelle brute force eller plutselige angrep som ble lansert av disse skruppelløse menneskene.

3. Du kan bytte private servere når som helst

Når du bruker den virtuelle private tilkoblingen, vil du kunne bruke alle private servere du vil bruke. Så hvis du for eksempel bruker den private serveren i USA, kan du bytte til serveren som er lokalisert i Storbritannia når du vil. Dette er viktig fordi du i tilfelle av DDoS-angrepet ganske enkelt kan bytte til en annen server for å få det til å forsvinne helt.

For sikkerhets skyld kan det å skifte private servere regelmessig hjelpe deg med å forbedre sikkerheten til serverne dine. På denne måten vil du kunne skjule forretningsnettverket ditt ytterligere for hackere med denne vanlige bryteren av private servere siden hackere ikke vet nøyaktig hvilke servere du vil bruke på et gitt tidspunkt.

4. Nettbaserte eiendeler og infrastrukturer kan bare nås med privat forbindelse

Når du installerer VPN-tilkoblingen hele systemet, bør du sørge for at dine ansatte eller de som har tilgang til dine online eiendeler og infrastrukturer, bare kan få tilgang til den via den private tilkoblingen. På denne måten vil du kunne legge til et nytt lag med beskyttelse for din virksomhetssikkerhet.

Hvis du lar dine ansatte og administratorer få tilgang til forretningsinfrastrukturen via et offentlig nettverk, kan hackere forsøke å følge påloggingssporet deres og deretter nå virksomhetssystemet ditt ved å bruke den ansattes enhet som broen. Det kan imidlertid ikke gjøres når du krever at de ansatte skal få tilgang til dine online eiendeler og infrastrukturer bare med privat tilkobling, siden både ansattes enhet og forretningssystemet vil være helt kryptert.

5. Hackere vet ikke hvor serverne dine er

Hackere kan bare angripe forretningsnettverket ditt eller starte et DDoS-angrep når de vet hvor serverne er. Dette kreves for at de skal finne sine presise mål. Dette er grunnen til at selskaper som ikke har noen VPN installert, kan være et lett bytte for hackere fordi de enkelt kan finne serverne sine og angripe dem direkte.

Men med VPN kan det ikke gjøres siden serverens virkelige beliggenhet er skjult for publikum. Hackere vil ikke vite dens virkelige beliggenhet fordi nettverket ditt er kryptert og det er andre sikkerhetstiltak på plass. Så på denne måten kan VPN virkelig hjelpe deg med å forhindre DDoS-angrep og andre hackingforsøk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map