Hvorfor datalekkasje kan skje når du bruker VPN, og hvordan du kan forhindre det

Hovedfunksjonen til en VPN-forbindelse er å bidra til å holde din online aktivitet privat, sikker og anonym, samtidig som du gir deg full frihet på internett. Den private forbindelsen arbeider for å håndtere forskjellige mulige trusler fra hackere og andre skruppelløse tredjeparter, samt forhindre at tredjeparter overvåker og sporer aktiviteten din. Ikke bare det, VPN kan også bidra til å forhindre noen i å avskjære med nettverkstrafikken din og stjele din private og personlige informasjon.


Når den private tilkoblingen fungerer som den skal, er det et kraftig verktøy som du kan bruke for å holde deg trygg i din online aktivitet. Imidlertid er det visse tilfeller når den private forbindelsen ikke gir den beskyttelsen den skal gi deg. Dette er når datalekkasjene skjer, og dette er problemet som ofte oppleves av brukere som er nye i VPN-scenen og ikke vet hva de skal gjøre for å forhindre det. Dette er grunnen til datalekkasje kan skje når du bruker VPN og hvordan du forhindrer det:

1. VPN-en kan logge aktiviteten din

En av de vanligste årsakene til at du kan lekke din personlige og private informasjon mens du er koblet til det private nettverket, er fordi VPN logger din online aktivitet og samler inn data om deg uten ditt samtykke. Blant forskjellige VPN-tjenester som er tilgjengelige på markedet i dag, er det bare noen få anerkjente og gode tjenesteleverandører som er ærlige med deg når det gjelder oppbevaring av data. Mange andre tjenesteleverandører, derimot, bryr seg ikke egentlig om personvernet ditt mens du bruker deres private forbindelse, og faktisk samler de inn dataene dine og selger dem til tredjepart.

Slik forhindrer du det: Velg VPN-tjenesten som har en absolutt ingen loggføringspolicy og bryr seg så mye om brukerens personvernrettigheter online.

2. Din private forbindelse kan slippe plutselig

Når du bruker en privat tilkobling, maskerer du faktisk din vanlige forbindelse med den private IP-adressen. Denne private IP-adressen blir deretter IP-adressen som du viser på nettstedene du besøker. Når du bruker det private nettverket, er det veldig liten sjanse for deg å avsløre din sanne IP-adresse fordi du maskerer den med en annen IP-adresse som du får fra VPN-serveren. Når den private tilkoblingen plutselig faller, kan det utilsiktet lekkasje IP-adresseinformasjonen din til nettstedene du besøker, fordi den automatisk blir byttet til din vanlige nettverkstilkobling.

Slik forhindrer du det: Forsikre deg om at du aktiverer funksjonen Automatisk drepebryter i VPN-innstillingene dine for å drepe nettverkstilkoblingen midlertidig når det er et tilkoblingsfall i VPN.

3. Du kan ha en uoverensstemmende konfigurasjon

Å ha en feilpasningskonfigurasjon mellom VPN-tjenesten din og enhetsoperativsystemet kan også skape en forekomst av datalekkasje. Hvis VPN for eksempel ikke støtter IPv6-tilkoblingen mens operativsystemet bruker IPv6-tilkoblingen, kan det føre til et misforhold i konfigurasjonen, og det kan potensielt lekke DNS-dataene dine. Med DNS-datalekkasjen kan du dessuten også avsløre IP-adressen din og annen sensitiv informasjon hvis du ikke er forsiktig med den.

Slik forhindrer du det: Sørg for å installere den offisielle VPN-appen eller programvaren fra VPN-tjenesteleverandøren, og følg installasjonsinstruksjonen nøye.

4. Du kan bruke en dårlig VPN-tjeneste

Ikke alle VPN-tjenester som du kan finne i dag, vil gi den samme tilkoblingen og ytelsen av høy kvalitet. I tilfelle av en dårlig VPN-tjeneste beskytter den kanskje ikke personvernet ditt, men det vil spionere på aktiviteten din i stedet. Dette har vært tilfelle med forskjellige gratis VPN-apper og tjenesteleverandører som du kan finne på markedet i dag. De begrenser sine private tilkoblingsfunksjoner og bruker i stedet brukerens online aktivitet som en annen type inntektsgenerering for deres virksomhet.

Slik forhindrer du det: Bruk bare en anerkjent VPN-tjeneste som du kan stole på, som har god track record og tilbakemeldinger fra brukerne.

5. Du kan bruke en krypteringsprotokoll på lavt nivå

Krypteringsprotokollen som du bruker, vil også påvirke personvernbeskyttelsen du får fra din private forbindelse. Hvis du for eksempel bruker SOCKS5 i VPN-en, må du vite at denne typen protokoller ikke har noen sterk kryptering tilgjengelig. Det gir bare hastighet og god ytelse for tilkoblingen din. Det er også det samme med PPTP- og L2TP-protokoller som bare fokuserer på hastigheten på dataoverføringen mens du har et lavt nivåkryptering som er sårbar for hackerangrep. Bruk av en slik krypteringsprotokoll på lavt nivå kan føre til datalekkasjer.

Slik forhindrer du det: Bruk minst 256-bits kryptering i VPN, og hold om mulig med OpenVPN-protokollen for en stabil sikkerhet og personvern for ditt private nettverk..

Dette er grunnene til at datalekkasje kan skje når du bruker VPN og hvordan du kan forhindre det. Husk at du må være veldig forsiktig med å velge den private tilkoblingen du bruker, spesielt hvis du planlegger å bruke den i lang tid. Du må vite hva du får, og du må alltid sjekke personvernreglene til tjenesteleverandøren før du abonnerer på tjenesten deres.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me