Hvorfor de fleste VPN-tjenester ikke kan brukes i Kina for å fjerne blokkeringen av den store brannmuren

Kina har vært kjent for å være et av de strengeste landene i verden som bruker VPN-begrensninger. Selv om reisende fremdeles kan bruke den virtuelle private forbindelsen som de bringer fra hjemlandet uten problemer, frarådes de kinesiske statsborgerne fra å bruke alle typer VPN-tjenester med mindre det er nødvendig for deres virksomhet. Likevel trenger virksomheter å få tillatelse fra myndighetene til å bruke VPN-tjenesten, og bruken av en slik tjeneste for deres virksomhet er underlagt overvåking fra myndighetene.


Det har blitt et reelt problem for mange mennesker i dette landet når de prøver å bruke en hvilken som helst type privat forbindelse, siden ikke alle VPN-tjenester fungerer i dette landet. Dette er delvis fordi den kinesiske Great Firewall har et veldig sterkt krypteringssystem som forhindrer noen fra å omgå regjeringens internettbegrensninger. Bare en håndfull anerkjente VPN-tjenesteleverandører kan omgå brannmuren i Kina og gi tilgang til internettfrihet innenfra dette landet. Her er grunnene til at de fleste VPN-tjenester ikke kan brukes i Kina for å fjerne blokkeringen av den flotte brannmuren:

1. Den kinesiske regjeringen bruker et avansert DPI-system

Mens de fleste land som begrenser internettaktiviteten til innbyggerne, vil bruke teknologien kalt DPI eller Deep Packet Inspection for å overvåke nettverkstrafikken deres, er den store brannmuren i Kina på et helt nytt nivå når det kommer til DPI-applikasjonen. Regjeringen bruker et avansert DPI-system som fortsetter å forbedre seg hver dag, og legger til flere lister over blokkerte nettsteder og online tjenester. Ikke bare det, det fortsetter å bli oppgradert når det gjelder sikkerhet og beskyttelse mot å omgå brannmuren i seg selv, noe som betyr at myndighetene også vil legge til listen over blokkerte VPN-tjenester på daglig basis. Det er dette som gjør det vanskelig for vanlige tjenester å omgå internettbegrensningen i dette landet.

2. Regjeringen forbyr nesten all tilgjengelig VPN-programvare og apper

Det landsomfattende VPN-forbudet vil være fullt i kraft fra og med 2018, noe som betyr at regjeringen vil bli veldig streng med å overvåke nettverkstrafikken til innbyggerne. Før forbudet er VPN-tjenester stort tilgjengelig for innbyggerne å laste ned uten problem, og de er tilgjengelige både for stasjonære og mobile plattformer. Etter en rekke hendelser der folk bruker sin private forbindelse for å forstyrre den kinesiske regjeringen, må imidlertid regjeringen ta det dristige steget for å forby alle de private fullmaktene fra mobil- og stasjonærplattformene. Mange vanlige VPN-tjenester blir berørt av dette forbudet.

3. De fleste tilgjengelige private tilkoblinger tilbyr ikke en avansert Stealth-teknologi

En annen grunn til at det er veldig vanskelig for en vanlig privat forbindelse å omgå den kinesiske regjeringens brannmur, er fordi brannmuren har en avansert DPI-teknologi som bare kan omgås av en viss VPN-teknologi. Stealth-teknologien som kun er tilgjengelig på anerkjente VPN-tjenester med et dyrere abonnementsgebyr, er det eneste sikre budet for kinesiske brukere å få tilgang til nettsteder som er blokkert av myndighetene. Den bruker tilkoblingsserveren og en modifisert protokoll for å sikre at kinesernes DPI-system ikke kan oppdage den private tilkoblingen.

4. De fleste VPN-tjenester tilbyr bare vanlige krypteringer

Mens krypteringsprotokollen som brukes av VPN-tjenesten vil avgjøre hvor effektiv det er å omgå den kinesiske regjeringen som blokkerer, tilbyr de fleste VPN-tjenester bare vanlige krypteringer for brukerne. Som et resultat kan de ikke brukes til kraftig kryptering som å omgå den kinesiske flotte brannmuren, og det er grunnen til at de fleste av dem er ubrukelige i dette landet. De fleste vanlige private tilkoblinger bruker bare PPTP- eller L2TP-protokoll, mens den minste krypteringsprotokollen som de trenger for å omgå blokkeringen, er OpenVPN-protokollen. Vanligvis må OpenVPN-protokollen endres først før den virkelig kan fungere i dette landet.

5. Regjeringen blokkerer individuelle forbindelser som bruker private servere eller fullmakt

Den kinesiske regjeringen er veldig aktiv når det gjelder å finne enkeltpersoner som bruker den private forbindelsen for å få tilgang til eksterne nettsteder. Det er faktisk noen tilfeller der myndighetene trenger å arrestere enkeltpersoner bare for å bruke den private forbindelsen på enheten. Deretter vil de enten sette enkeltmennesker i fengsel eller kreve en stor bot for å trenge mot regjeringens DPI-system. Dette er det som gjør det vanskelig for folk flest å få tilgang til de blokkerte nettstedene her i landet, og det er også grunnen til at de fleste av dem ikke gidder å prøve fordi de frykter konsekvensene de vil få av å gjøre det.

Dette er grunnene til at de fleste VPN-tjenester ikke kan brukes i Kina for å fjerne blokkeringen av den flotte brannmuren. Det er imidlertid ikke umulig for deg å fjerne blokkeringen av nettstedsbegrensningene fra dette landet, spesielt hvis du er en reisende. Du trenger bare å bruke en anerkjent VPN-forbindelse som tilbyr stealth-funksjonen som er designet for å omgå den kinesiske Great Firewall slik at din private forbindelse ikke blir oppdaget av DPI-systemet i dette landet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map