Hvorfor det ikke er lenger trygt å bruke WhatsApp uten VPN, og hva du skal gjøre med det

Hva er den mest populære direktemeldingsappen på mobile enheter i dag? Ja, det er WhatsApp. Nå eid av Facebook, har denne appen nådd en milliard brukere, og brukerbasen vokser stadig i dag. Det kan sies at det er den viktigste direktemeldingsappen som folk bruker i dag for å kommunisere med familie og venner. Også med muligheten til å opprette grupper, stemmesamtaler og videosamtaler, har det blitt en må-ha-app som alle trenger å installere på sine mobile enheter.


WhatsApp bruker en-til-ende-krypteringssystem som lar brukerne sende og motta direktemeldinger, bilder og videoer uten å måtte bekymre seg for personvern. Den er helt privat, og ende-til-ende-kryptering levert av denne appen kan beskytte all informasjon som blir sendt og mottatt mellom brukerne. Dessuten er den tilgjengelig også som et webapplikasjon, noe som betyr at du kan bruke denne direktemeldingstjenesten fra hvilken som helst stasjonær enhet ved å gå inn på WhatsApp Web. Imidlertid bør du forstå at det ikke anbefales å bruke WhatsApp uten VPN. Her er årsakene:

1. Regjeringen kan bryte WhatsApps ende-til-ende-kryptering

Hvis du vil beskytte kommunikasjonsdataene dine fra myndighetene, kan du ikke gjøre det hvis du ikke bruker noen VPN på dine mobile enheter. Hvorfor? Det er fordi WhatsApps ende-til-ende-krypteringssystem lett kan brytes av myndighetene, og de kan lett se kommunikasjonsdataene dine hvis de ønsker det. For undersøkelsens formål, vil myndighetene kunne bryte inn kontoens data på WhatsApp og se kommunikasjonsloggene dine.

Dette er annerledes hvis du alltid bruker private nettverk mens du bruker WhatsApp. Med slike tjenester vil du ha et ekstra krypteringssystem fra din private tilkobling som beskytter noen av dine kommunikasjonsdata på denne appen fra tredjeparter som prøver å spionere på dine online samtaler.

2. Det eies av Facebook, så dataene dine er i faresonen

WhatsApp eies av Facebook helt siden dette selskapet med sosiale medier kjøpte appen fra de opprinnelige grunnleggerne for noen år tilbake. Det er ingen garanti for at Facebook ikke behandler WhatsApp-brukerne som de behandler Facebook-brukerne, med alt sitt overvåkings- og overvåkingssystem for brukerne. Så det kan sies at alle WhatsApp-kommunikasjonsdataene dine blir logget av Facebook, og derfor kan de deles med tredjepart på et tidspunkt senere.

Når du bruker VPN, trenger du i det minste ikke å forholde deg til Facebook for å prøve å overvåke all kommunikasjonsrutinen din. Du trenger ikke også å takle bekymringen for at tredjeparter kan overvåke eller til og med lytte til dine online samtaler med denne appen.

3. Appens krypteringssystem alene er ikke nok

Som det allerede er blitt informert om deg, har denne direktemeldingsappen sin egen end-to-end-krypteringssystem som fungerer for å beskytte dine kommunikasjonsdata fra skruppelløse tredjeparter som prøver å kapre den. Ende-til-ende-krypteringssystemet betyr at dataene dine bare blir sendt og mottatt mellom deg og mottakeren, slik at de ikke blir avslørt for andre mennesker midtveis. Imidlertid er dette bare et grunnleggende krypteringssystem som en hvilken som helst mobilkommunikasjonsapp normalt vil ha. Det kan ikke garantere din personvern online.

Med VPN vil du kunne legge til en eller flere ekstra kryptering for din mobilkommunikasjon. Så mens du bruker WhatsApp, vet du at det ikke er noen måte andre mennesker kan bryte med seg i kommunikasjonen du gjør, inkludert regjeringen. Det gir deg sikkerhet og garanti for å beskytte ditt personvern på nettet.

4. Å beskytte dine generelle dataoverføringer er viktig

Det handler ikke bare om å holde dine sendte og mottatte data på WhatsApp private bare for deg og kontaktene dine. Ikke i det hele tatt. Det gjelder å holde all kommunikasjonen sikker og privat uten risiko for at tredjeparter lytter eller overvåker samtalene dine på nettet. Så mens WhatsApp bruker ende-til-ende-kryptering for å sikre at brukerne har den sikkerheten og personvernet de trenger, er det ikke nok fordi det bare vil beskytte din individuelle kommunikasjon på denne appen.

Med VPN vil du gå utover det. Krypteringen som leveres av den private tilkoblingen, lar deg beskytte alle dataoverføringene, ikke bare WhatsApp-samtalene dine. Så du vil beskytte dine samlede data som du sender og mottar på dine mobile enheter hele tiden.

5. Hackere målretter seg mot denne appen

Med mer enn en milliard brukere, har WhatsApp blitt målrettet av hackere fordi denne appen vil lagre mye privat informasjon fra brukerne. For hackere betyr det mange potensielle mål for dem å hacke seg inn på. Selv om det er sikkerhetstiltak som er gjort av denne appen for å sikre at brukere ikke mister tilgangen til WhatsApp-kommunikasjonen, kan hackere fremdeles kunne se på samtalene sine hvis det ikke er noen ekstra VPN-tilkobling på plass.

Dette er grunnene til at det ikke lenger er trygt å bruke WhatsApp uten VPN, og hvordan du gjør det. Poenget er at VPN er nødvendig når du bruker denne direktemeldingsappen for å legge til flere lag med kryptering for din online kommunikasjon, noe som er viktig hvis du vil holde din private informasjon trygg og sikker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map