Årsakene til at VPN-tjenester med bare PPTP-protokoll ikke er sikre

Å skape en bærekraftig VPN-tjeneste trenger en stor investering fra VPN-selskapets side. Dette er grunnen til at de belaster deg med en rimelig månedlig eller årlig avgift for tjenesten du bruker. De tilbyr også forskjellige tilleggsfunksjoner mot tilleggsavgifter, som vil gi deg en bedre beskyttelse i din online aktivitet. Imidlertid er det billige eller gratis VPN-tjenester som ikke ønsker å bruke for mye penger på å bygge en bærekraftig privat nettverkstjeneste for sine brukere. De bruker bare en helt grunnleggende beskyttelsesprotokoll som de mener er god nok for de gjennomsnittlige brukerne.


Ja, dette er en vanlig praksis for de skyggefulle VPN-tjenesteleverandørene som tilbyr tjenesten deres gratis eller bare til en billig pris. Målet deres er bare å tiltrekke seg flere og flere brukere, slik at de kan tjene penger på brukerne sine med tredjepartsannonser og andre tilbud. For sikkerhetsprotokollen bruker de en enkel PPTP-protokoll som ikke gir nok sikkerhet og personvern for brukerne. Du bør unngå denne typen VPN-tjenester. Her er grunnene til at VPN-tjenester med bare PPTP-protokoll ikke er sikre:

1. Det er en foreldet sikkerhetsprotokoll

PPTP har blitt brukt siden Windows 95-tiden, og sikkerhetsprotokollen har ikke blitt oppdatert så ofte som de andre mer avanserte sikkerhetsprotokollene med sterk kryptering i dag. Dette er grunnen til at billige eller gratis VPN-tjenester enkelt kan bruke denne PPTP-protokollen, siden det ikke er noen reelle kostnader for å bruke denne protokollen. Imidlertid gjør denne foreldede sikkerhetsprotokollen den veldig farlig for brukerne å bruke. Hvorfor? Dette skyldes at når du utelukkende stoler på denne sikkerhetsprotokollen, er det en risiko for at dataene dine kan bli lekket, siden de ikke er fullstendig beskyttet.

2. Det er sikrere alternativer

For eksempel er det OpenVPN-protokoll, et sikrere alternativ til PPTP som er åpen kildekode og alltid oppdatert. Det er andre mer avanserte protokoller som bruker 256-biters krypteringsmetode, som sikrer at nettverkstilkoblingen din er beskyttet hele tiden. Bare gode og pålitelige VPN-leverandører vil bruke disse sikrere alternativene for sitt private nettverk, siden disse protokollene er mer egnet for å beskytte brukerens personvern og sikkerhet. Det er ingen grunn for deg å fortsette å bruke PPTP hvis du kan komme i kontakt med de sikrere alternativene.

3. PPTP er kjent for å være veldig sårbart for ondsinnede angrep

Det er for mange sikkerhetshull som blir oppdaget i PPTP-protokoller, og disse sikkerhetshullene vil vanligvis bli svake inngangspunkter for forskjellige ondsinnede angrep. Det er veldig enkelt for en nybegynner-hacker å prøve å hacke PPTP-protokollen og forstyrre dataoverføringen i denne protokollen. Så du må være ekstra forsiktig når du bruker denne sikkerhetsprotokollen i din private forbindelse. Kort sagt, hvis du bare bruker PPTP, bruker du faktisk ikke en privat tilkobling, siden du enkelt kan utsette dataoverføringen din for ulike ondsinnede angrep.

4. Det er mange PPTP-hacks tilgjengelig

Hvem som helst kan bla på nettet en stund og finne masse PPTP-hacking-programvare tilgjengelig for nedlasting. Hva dette betyr er at alle, selv om personen ikke forstår noe om hacking i det hele tatt, kan installere PPTP-hacking-programvaren og hacke den tilgjengelige PPTP-tilkoblingen. Som et resultat kan de enkelt avskjære dataoverføringen i denne protokollen, og dermed avsløre viktig informasjon fra brukerne som bruker denne protokollen. Tenk på når du bruker denne protokollen for privat aktivitet som nettbank og shopping. Når du legger kredittkortinformasjonen din i forskjellige nettbutikker, kan folk enkelt hacke den informasjonen hvis du bruker denne svake PPTP-protokollen.

5. Mange hackere målretter seg mot PPTP-protokoller

Til slutt er det så mange hackere som retter seg mot PPTP-protokoller fordi det er veldig enkelt for dem å bryte sikkerheten til denne protokollen og få viktige data fra brukerne. Siden det fremdeles er ganske mange som bruker denne protokollen, for det meste via gratis eller billige VPN-tjenester, er det fremdeles mange potensielle ofre som disse hackerne kan jobbe med. For disse hackere er det vanskelig å hacking av en mer sikker og avansert sikkerhetsprotokoll, og det trenger mye tid, krefter og dyktighet for dem å gjøre det. Derfor vil de heller hacket noen PPTP-protokoller enn å bruke ubegrenset tid på å prøve å hacke en sikrere protokoll.

Dette er grunnene til at VPN-tjenester med bare PPTP-protokoll ikke er sikre. Hvis du virkelig bryr deg om personvernet ditt, må du se sikkerhetsprotokollene som brukes av VPN-leverandøren, og sørge for at de bruker de avanserte sikkerhetsprotokollene. Hvis de bare bruker PPTP-protokoll, må du huske å bytte til en annen VPN-leverandør av hensyn til ditt eget personvern og sikkerhet på nettet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map