Slik overlever du det restriktive Internett – 5 tips for å skjule din IP-adresse

Det er mange som klager over at internett blir mindre og mindre åpent og gratis for brukerne å utforske. Det blir sakte mer begrenset, spesielt med forskjellige myndigheter som prøver å begrense brukerne fra å utforske internett slik det pleide å være. Det er nå et sted hvor overvåking fra myndigheter og selskaper blir mer vanlig, og mange brukere blir berørt av disse nye restriktive internettlovene. Når ditt personvern på nettet blir erodert på en daglig basis, er det normalt at du føler deg bekymret og redd for å lekker din personlige informasjon på nettet.


I tillegg, når den amerikanske regjeringen fjerner reglene for nøytral nøytralitet, blir internettaktiviteten kontrollert i sin helhet av Internett-leverandøren. Så, hvordan kan du overleve det mer restriktive internettlandskapet? Heldigvis finnes det VPN-tjenestene som tilbyr deg frihet og åpenhet på internett uten myndigheters eller selskapets overvåkning. Det hjelper deg å skjule IP-adressen din og gjøre surfingen din anonym, slik at ingen kan overvåke aktiviteten din på nettet. Her er fem tips for å skjule IP-adressen din og overleve de mer restriktive internettlovene:

1. Aktiver Premium VPN hele tiden

VPN er et must hvis du vil utforske Internett uten å bli oppdaget av myndighetene eller noen tredjeparter som er interessert i å spionere på deg. Det du trenger å gjøre er å abonnere på en premium VPN-plan siden den tilbyr mange funksjoner som er nødvendige for ditt personvern og sikkerhet på nettet, og deretter aktiverer VPN-tilkoblingen hele tiden. Du må beskytte enheten din når du kobler deg til Internett ved å skjule din virkelige IP-adresse, slik at ingen kan se på hva du gjør på nettet. Blant alle nødvendige tips som er forklart her, er dette den du må følge, siden det er viktig for deg å overleve internettbegrensningene i dag.

2. Bla alltid med inkognitomodus

Hver nettleser som er tilgjengelig på markedet i dag, har en funksjon som kalles inkognitomodus. Når du bruker inkognitomodus, kan du bla uten å etterlate spor i enheten din. Uansett hvilke nettsteder du surfer ved å bruke inkognitomodus, eller også vanligvis kalt den private modusen, vil ikke vises i nettleserloggen etter at du har avsluttet nettlesingsøkten. Inkognitomodus, når den brukes alene, vil ikke gi deg noe betydelig privatlivsøkning. Men når det er koblet med VPN, vil du finne det å være et flott verktøy som lar deg bla anonymt siden ingen, selv andre som deler samme datamaskin som deg, kan spore surfeaktiviteten din.

3. Installer nyttige personlige tilleggsprogrammer i nettleseren din

For mainstream-nettlesere der ute, for eksempel Firefox, Chrome og Opera, kan du finne mange utvidelser som vil legge til flere funksjoner i nettleseren din. Det er tusenvis av utvidelser tilgjengelig for nettleserne, og du kan laste dem ned stort sett gratis. Det gode med tillegg eller utvidelser er at det også er mange nyttige personlige tillegg som du kan bruke for å forbedre din online sikkerhet og personvern. Tillegg som annonseblokkering, konstant HTTPS-kryptering, deaktiver tracker, passordbehandling og lignende, kan hjelpe deg med å holde ditt online personvern intakt til tross for mange tredjeparter som prøver å spore aktiviteten din.

4. Logg alltid ut fra dine online kontoer etter bruk

For enkelhets skyld er alt nå koblet til kontoene dine, noe som betyr at du med en enkelt konto kan gjøre forskjellige ting og bruke forskjellige tjenester på nettet. Med en enkelt Google-konto kan du for eksempel enkelt bruke Google-søk, Gmail, Google Plus, Google Drive og andre Google-relaterte tjenester. Imidlertid kan denne kontoen også brukes til å overvåke aktiviteten din når du bruker disse tjenestene. Tredjeparter kan overvåke søket, e-postemner, filtyper du laster opp og så videre. Derfor er det veldig viktig for deg å logge ut fra online-kontoene dine umiddelbart etter bruk. På denne måten gir du ikke tredjepartene en enkel måte å spore deg på.

5. Gjør det samme med den mobile enheten din

Tipsene ovenfor kan brukes på dine stasjonære datamaskiner. Det er imidlertid også viktig for deg å bruke tipsene ovenfor også for din mobile enhet. Så når du bruker mobilenheten din, bør du aktivere premium VPN hele tiden, samt bruke inkognitomodus i nettleseren, installere personverntillegg for nettleseren din og logge ut fra nettkontoer etter bruk. På denne måten, uansett hvilken enhet du bruker, vil du alltid være trygg mot uautorisert sporing og overvåking utført av regjeringen og andre tredjeparter.

Dette er tipsene for å skjule IP-adressen din og overleve det restriktive internett. Hvis du tror at bruk av internett ikke lenger er trygt og privat for deg, bør du følge disse tipsene for å sikre at din online aktivitet forblir sikker, trygg og privat. Det er mange måter tredjeparter kan overvåke surfeaktiviteten din, men du har også tilgjengelige verktøy for å beskytte enheten din mot en slik type overvåkings- og overvåkingssystem. Du trenger bare å skjule IP-adressen din og iverksette nødvendige tiltak for å beskytte dine online sikkerhets- og personvernrettigheter.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map