AxCrypt recensie

Voordelen


Biedt een multi-platform software voor bestandsbeveiliging waarmee u uw belangrijke bestanden kunt versleutelen met een geavanceerd versleutelingssysteem. Het komt ook met een wachtwoordbeheerfunctie.

Nadelen

De gratis versie kan alleen worden gebruikt om gecodeerde bestanden op Mac te bekijken, terwijl dezelfde gratis versie meer functies op pc biedt. De AES-256-codering is alleen beschikbaar in het premiumplan.

Over het algemeen

Biedt een eenvoudig maar zeer veilig bestandscoderingssysteem dat kan worden gebruikt voor zowel desktop- als mobiele platforms. Biedt extra functies om uw bestandsbeveiliging te verbeteren.

Website: klik hier

AxCrypt is een bestandscoderingssoftware die wordt geleverd door AxCrypt AB, een beveiligingssoftwarebedrijf gevestigd in Stockholm, Zweden. AxCrypt werd in 2001 voor het eerst voor het publiek uitgebracht om gebruikers te helpen vertrouwelijke bestanden via internet te delen zonder zich zorgen te hoeven maken dat iemand hun belangrijke bestanden steelt. Deze software groeide snel uit tot een van de beste gratis versleutelingshulpmiddelen en sinds 2016 heeft het bedrijf de software uitgebreid met verschillende nieuwe functies die alleen beschikbaar zijn op de premium- en bedrijfsplannen.

Geavanceerd versleutelingssysteem met Cloud Storage-verbinding

AxCrypt wordt geleverd met een geavanceerd versleutelingssysteem dat ervoor kan zorgen dat uw bestanden veilig worden beschermd en dat ze onmogelijk te kraken zijn. Het coderingssysteem dat door deze software wordt aangeboden, is AES-128 bit en AES-256-bit codering, het standaard internationale coderingssysteem voor maximale bescherming en beveiliging van uw bestanden. Met de cloudopslagverbinding kunt u uw gecodeerde bestanden uploaden naar uw favoriete cloudopslagproviders, zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive, zodat u ze tussen al uw apparaten kunt synchroniseren. De cloudopslagverbinding is ook perfect voor samenwerking waarbij u met andere mensen aan dezelfde vertrouwelijke bestanden kunt werken.

Wachtwoordbeheer en wachtwoordgenerator

Deze software heeft niet alleen betrekking op bestandsversleuteling, maar helpt u ook om uw accounts veilig te houden door middel van een wachtwoordbeheerfunctie. De wachtwoordbeheerfunctie kan worden gebruikt om al uw wachtwoorden in één dashboard te beschermen, zodat u al uw wachtwoorden gemakkelijker kunt ordenen. Dit kan u ook helpen voorkomen dat u voor veel van uw accounts ingewikkelde wachtwoorden hoeft te onthouden. Bovendien biedt het ook de functie voor het genereren van wachtwoorden die u kan helpen om zeer sterke en onmogelijk te kraken wachtwoorden te genereren voor al uw accounts, voor het geval u nog steeds zwakke wachtwoorden gebruikt.

Beschikbaarheid van desktop- en mobiele platforms

Hoewel veel vergelijkbare hulpprogramma’s voor bestandscodering alleen beschikbaar zijn op het desktopplatform, die voornamelijk voor pc zijn, is AxCrypt beschikbaar voor zowel desktop- als mobiele platforms. De platforms die door deze software worden ondersteund, zijn Mac, Windows, Android en iOS. Door de software beschikbaar te maken voor verschillende platforms, kunnen gebruikers hun versleutelde bestanden op verschillende apparaten delen, en ze hoeven hun pc niet alleen te gebruiken om de versleutelde bestanden te openen of een nieuw versleuteld bestand te maken. Elk platform heeft dezelfde functionaliteiten, zodat gebruikers hun bestanden gemakkelijk thuis, op kantoor en onderweg kunnen beschermen.

Anonieme bestandsnamen en bestand wissen

Als u geen echte bestandsnamen van uw beveiligde bestanden wilt onthullen, kunt u de anonieme bestandsnaamfunctie van deze software gebruiken om uw bestandsnamen te verbergen. Met deze functie kunt u de echte bestandsnamen die u probeert te beschermen met dit coderingssysteem verbergen, zodat alleen u of de mensen met de sleutels van de bestanden deze kunnen zien. Met de functie voor het wissen van bestanden kunt u alle bestanden, vooral uw beveiligde bestanden, veilig van uw apparaat verwijderen, zodat deze bestanden niet meer kunnen worden hersteld nadat u ze hebt verwijderd, zelfs met behulp van geavanceerde software voor bestandsherstel.

Sleutel delen en samenwerken

AxCrypt stelt u in staat uw vertrouwelijke bestanden met andere mensen te delen en met hen samen te werken. Op deze manier kunt u met andere mensen aan een geheim project werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een irrelevante derde partij erachter kan komen waar u aan werkt. Met de functie voor het delen van sleutels kunt u de coderingssleutels ook met meerdere gebruikers delen, zodat zij de gecodeerde bestanden ook met hun eigen coderingssleutel kunnen openen. Met deze software wordt samenwerking veel persoonlijker en veiliger.

Conclusie

AxCrypt is een robuuste bestandscoderingssoftware waarmee u veel meer kunt doen dan het versleutelen van uw vertrouwelijke bestanden. Het biedt ook een groot aantal belangrijke beveiligingsfuncties die u kunt gebruiken om uw bestandsbescherming te verbeteren, zoals het wissen van bestanden, het delen van sleutels, het genereren van wachtwoorden, het verbinden van cloudopslag enzovoort. Met deze software is het mogelijk om met andere gebruikers samen te werken en uw vertrouwelijke bestanden met hen te delen. Met het geavanceerde versleutelingssysteem hoeft u zich geen zorgen te maken dat iemand uw versleutelde bestanden kan kraken of stelen, want zodra de bestanden zijn versleuteld, zijn ze hackerbestendig. Al met al, als u op zoek bent naar robuuste bestandscoderingssoftware met veel beveiligingsfuncties, dan is dit de software die u moet gebruiken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map