ibVPN beoordeling

Voordelen


 • Er zijn verschillende servercategorieën beschikbaar waarmee de gebruiker de server kan selecteren op basis van zijn behoefte. Het helpt de gebruiker om verbinding te maken op basis van zijn prioriteiten: snelheid, beveiliging of mogelijkheid om te streamen.
 • Alle belangrijke protocollen zijn beschikbaar, wat weer helpt bij het prioriteren van bepaalde vereisten. Bovendien bieden ze het ShadowSocks-protocol dat helpt om de censuur van China te omzeilen.
 • Ze bieden goede gebruikerscontrole als het gaat om het gedrag van de applicatie door connectiviteitsfuncties en machtigingsopties te bieden.
 • ibVPN heeft eigen DNS-servers die ook kunnen worden gebruikt voor het blokkeren van advertenties.
 • Ze bieden verschillende plannen afhankelijk van de noodzaak van de gebruikers. Je kunt standaard DNS, VPN voor Torrent, IBDNS smart DNS of Ultimate VPN kopen (wat de combinatie is van de eerste drie met enkele extra functies).
 • Netflix Originals is toegankelijk vanuit elk deel van de wereld. Men kan ook Hulu en BBC iplayer gebruiken met ibVPN.
 • Een gratis proefversie van één dag is beschikbaar als men wil gebruiken en ervaren hoe efficiënt de applicatie is.

Nadelen

 • Split tunneling optie is niet voorzien. Het had een betere gebruikerscontrole kunnen bieden als die functie aan de applicatie wordt toegevoegd.
 • Er zijn drie servers in de categorie Tor over VPN. We hebben geprobeerd het systeem te verbinden, maar er was een netwerkfout opgetreden. Echter, na een paar uur toen we opnieuw probeerden een verbinding tot stand te brengen, was het gemakkelijk te maken met alle drie de servers.
 • Alleen het Ultimate VPN-abonnement heeft de mogelijkheid van vijf gelijktijdige verbindingen. Andere plannen bieden slechts één gelijktijdige verbinding. Als u ibVPN op zeven of meer apparaten wilt gebruiken, moet u de bedrijfsplannen doornemen.

Overzicht

ibVPN MainScreen

ibVPN had sinds 2010, toen het werd gelanceerd, voortdurend geprobeerd om zijn gebruikers steeds meer faciliteiten en functies te bieden. Na de lancering hebben ze een continue upgrade uitgevoerd in protocolinstellingen en waren servers zichtbaar. Gelegen in Transylvania, een prachtige stad in Roemenië, is ibVPN ver weg van de Five Eyes, Nine Eyes of the Fourteen Eyes.

Ze hebben servers speciaal voor het gebruik van Tor toegevoegd en het is een van de eerste VPN-providers die een dubbele VPN-servertechnologie heeft ontwikkeld. Ook voegt de implementatie van ShadowSocks een voordeel toe voor Chinese gebruikers.

In deze review zou elk aspect van ibVPN grondig worden beoordeeld en zouden conclusies worden getrokken over snelheid, klantenondersteuning en betrouwbaarheid. We zouden ook de exclusieve functies doornemen die ibVPN biedt, die onder het tabblad Wizard vallen.

Verschillende servers voor verschillende vereisten

ibVPN-serverlijst

Zodra u de applicatie opent, biedt deze de keuze om verbinding te maken met de snelste server. Daarvoor controleert het alle servers, wat ironisch genoeg voor de eerste keer een minuut duurt. Als u daarna echter opnieuw probeert verbinding te maken, wordt deze binnen een paar seconden verbonden. Behalve de snelste server voor standaardgebruik, bieden ze ook de mogelijkheid om uw systeem te verbinden met de snelste P2P-server. Die verbinding is handig voor het downloaden van inhoud.

Met de lijst met favoriete servers kunt u de server selecteren waarmee u handmatig verbinding wilt maken. Deze serverlijst is handig wanneer u toegang moet hebben tot de inhoud van een bepaald land. U kunt de meest prominente server van dat land markeren en toevoegen aan de favorietenlijst. Dat helpt de gebruiker om rechtstreeks verbinding te maken in plaats van keer op keer door de serverlijst te bladeren. Met de rotatiefunctie kunt u na enkele minuten verbinding maken met verschillende favoriete servers (tijd kan naar eigen inzicht worden ingesteld) nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN-client.

Boven de serverlijst kan men ook een “Groeperen op” -optie vinden die helpt om deze in verschillende categorieën te groeperen:

 • Tor over VPN-servers
 • P2P-servers
 • Gaming-servers
 • Dubbele VPN-servers

Tor kan samen met elke VPN-server worden gebruikt, maar deze gespecialiseerde servers helpen de prestaties van Tor. Wanneer Tor wordt gebruikt met een VPN-client, wordt de browsersnelheid enorm verlaagd vanwege vier versleutelingslagen: drie lagen Tor en één laag VPN. Om deze reductie te voorkomen, heeft ibVPN momenteel drie speciale servers speciaal voor gebruik met Tor.

Er is een lange lijst met P2P-servers beschikbaar, en hoe dan ook, men kan eenvoudig verbinding maken met de snelste P2P-server door er direct naar te zoeken op het servertabblad boven de lijst. Als iemand echter verbinding wil maken met de P2P-server van een specifiek land, kan deze worden gevonden in de lijst.

Er is in 2015 maar één spelserver in Nederland gevestigd. Daarna hebben ze tot nu toe geen spelserver toegevoegd. Misschien is er niet veel vereist van dit soort servers, maar toch, elke gebruiker die VPN nodig heeft om te gamen, ze moeten op deze ene server vertrouwen als ze ibVPN kopen.

Het gebruik van dubbele VPN-servers kan een optie zijn als een hoge beveiliging vereist is. In deze categorie gaan de gegevens van de ene client naar de server 1 en van daaruit in plaats van naar de doelserver te gaan naar de server 2. Van de server 2 gaan de gegevens naar de doelserver. Het lijkt erop dat het de internetsnelheid zou vertragen. Welnu, het is waar dat een aanzienlijk percentage de internetsnelheid zal verminderen, maar dat komt met efficiënte beveiliging.

Naast deze servers vind je nog twee servers in de categorie Wizard. Deze servers zijn voor het streamen van inhoud uit de specifieke landen. In de VS kan de streamingserver worden gebruikt voor toegang tot Netflix Originals en Hulu. Het heeft ook een speciale server voor toegang tot BBC iPlayer. Je hebt echter geen toegang tot Netflix U.K. of Amazon Prime U.S.A of vele andere geografisch beperkte kanalen.

Het sorteren van de server kan ook in alfabetische volgorde. Sortering en speciale serverlijsten helpen om een ​​betere gebruikerservaring te bieden. Er zijn echter slechts 173 servers die veel minder zijn dan veel andere VPN-providers, en het beïnvloedt ook de internetsnelheid als er een groot aantal gebruikers dezelfde server gebruikt. In onze ervaring hebben we ook te maken gehad met een netwerkfout tijdens het gebruik van Tor via VPN. Als het aantal servers zou kunnen worden verhoogd, vooral in de categorie Tor over VPN, zou een betere connectiviteit kunnen worden ontvangen.

Betaal volgens vereiste

ibVPN-plannen

Ze bieden flexibele pakketten waarmee de gebruiker naar eigen wens kan betalen. Als de persoon VPN wil gebruiken voor streaming, hoeft hij ook niet te betalen voor torrent-servers. In totaal zijn er vijf verschillende pakketten beschikbaar:

 • Standaard VPN
 • Ultieme VPN
 • Torrent VPN
 • IBDNS Smart DNS
 • Zakelijke VPN-abonnementen

Als we ervoor kiezen om de standaard VPN-client te gebruiken, kunnen we ons IP-adres efficiënt verbergen, maar we kunnen geen Smart DNS gebruiken of Torrenting beveiligen. Voor Torrenting-doeleinden kan men een Torrent VPN-abonnement kopen en voor zware streaming is IBDNS Smart DNS beschikbaar. Als u echter alle drie in één pakket wilt gebruiken, moet u het Ultimate VPN-pakket kopen. Met het ultieme VPN-pakket krijg je ook de extra faciliteit van Tor Over VPN-server en Double VPN-servers voor alle faciliteiten van de andere drie plannen. Hiermee kunt u verbinding maken met vijf apparaten met één account, maar als u meer apparaten moet verbinden, kan het kopen van een businessplan een goede optie zijn.

In bedrijfsplannen krijgt u drie keuzes: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Het nummer geeft het aantal apparaten aan waarop de VPN-client kan worden gedownload. Het enige verschil tussen de Ultimate VPN en de bedrijfsplannen is het aantal apparaten waarop ze kunnen worden geïnstalleerd. Het zou dus een optie kunnen zijn om de ultieme VPN aan te schaffen, deze in de router te installeren en op deze manier kan iedereen deze gemakkelijk gebruiken zonder te betalen voor bedrijfsplannen.

Alle mogelijke protocollen beschikbaar

ibVPN-protocollen

We zijn nooit een VPN-provider tegengekomen die deze vele VPN-protocollen biedt. ibVPN biedt negen protocolopties (inclusief automatische selectie) met verschillende niveaus van AES-codering. Beginnend met de meest onveilige PPTP tot de meest betrouwbare OpenVPN, biedt ibVPN al het belangrijkste VPN-protocol.

Voor hoge snelheid kunt u het PPTP-protocol gebruiken. Het is echter geen veilig protocol vanwege het lagere versleutelingsniveau. Als u de beveiliging niet in gevaar wilt brengen, moet u het OpenVPN-protocol gebruiken, maar het wordt geleverd met een gecompromitteerde snelheid. Wanneer een goede balans tussen snelheid en beveiliging vereist is, kunnen L2PT- en SSTP-protocollen worden overwogen.

Het biedt ook Stealth VPN-protocollen waarmee de gegevens kunnen worden vermengd met het standaard internetverkeer. Het maakt het gebruik van VPN minder detecteerbaar. Het wordt vooral gebruikt in de landen waar het gebruik van VPN verboden is. Voor landen als China en Rusland biedt dit protocol beveiliging aan de gebruikers om zichzelf te beschermen tegen de ogen van de overheid. ibVPN biedt een speciaal VPN-protocol, ShadowSocks, met als speciale functie het omzeilen van de Chinese firewall. Het lijkt op SOCKS5; het is echter eenvoudiger en ook met een coderingslaag.

De efficiëntie van dedicated streaming-servers

ibVPN heeft zijn slimme DNS waarmee je efficiënt kunt streamen. In de wizardoptie waren er echter slechts twee verschillende opties voor streaming via ibVPN. Toen we verbinding maakten met de streaming-server van de Verenigde Staten, hadden we toegang tot Netflix en Hulu. Toen we echter verbinding maakten met de Netflix-server van het Verenigd Koninkrijk, hadden we toegang tot BBC iPlayer maar niet tot Netflix. Ze moeten ook de inhoud van andere landen toevoegen, zoals Japan en Nederland. Deze landen hebben zeer exclusieve Netflix-inhoud en kijkers over de hele wereld. En als er maar één bepaalde server is voor toegang tot de inhoud van de Verenigde Staten, kan efficiëntie niet worden beloofd.

Lekbescherming

ibVPN DNS Leak Protection

De belangrijkste reden waarom iemand de VPN gebruikt, is om de gegevens te versleutelen en het echte IP-adres te verbergen. En wie wil dat iemand iets weet over hun online activiteiten. Er is echter een mogelijkheid van IP-lek en DNS-lek waardoor de derde partij weet over de website die u bezoekt en vanaf welke locatie. ibVPN biedt instellingen voor DNS-lekbescherming zodat uw online activiteit niet kon worden gevolgd. Je hebt ook de mogelijkheid om IPV6-verkeer uit te schakelen om ervoor te zorgen dat alle onveilige poriën worden gevuld.

Clientgedragsinstellingen voor een betere gebruikersinterface

ibVPN-gedragsinstellingen

Deze basisinstellingen zijn beschikbaar bij alle VPN-providers. Toch moet het worden besproken, omdat het de gebruiker flexibiliteit biedt en hem helpt controle te hebben over de VPN-client. U kunt de flexibiliteit hebben wanneer u wilt dat de applicatie aan de slag gaat. De auto-login-functie helpt de gebruiker om een ​​verbinding tot stand te brengen zodra het systeem start of als hij de applicatie alleen wil gebruiken wanneer hij het opent, dan zou hij de auto-connect optie kunnen selecteren om een ​​verbinding tot stand te brengen wanneer de applicatie wordt gestart.

Gedragsopties zijn hier gerelateerd aan een gedeelte waar u de applicatie moet weergeven. Het is mogelijk om het boven elk ander scherm te plaatsen terwijl u een andere taak uitvoert. U kunt het ook selecteren om in het midden van het scherm te blijven. Nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN, wordt deze automatisch geminimaliseerd, afhankelijk van uw behoefte. De functionaliteit van de (X) sluitknop kan ook worden gewijzigd. Zelfs als deze opties niet gerelateerd zijn aan het primaire gebruik, voegen ze toe in de gebruikersinterface van de applicatie.

Verbindingstijdanalyse

Serverpoging 1Poging 2Poging 3Poging 4Gemiddelde tijd
Tijd (in seconden) voor het tot stand brengen van een serververbinding
Snelste server14.529.6117.4312.1413.425
Snelste P2P-server11,7612.0610.3811.1211.33
Gaming Server12.3212.0312.2812.5112.28
Dubbele VPN-server15.3711,7610.8411.6412.4
Tor over VPN-server10.1710.1111,7811.310.84
U.S.A Streaming Server11.4310.4510.329.4610.41
Britse streaming server10,7710,9910.4311.1910.84
Server voor bypass
China’s firewall
10.198.8411.279.439,93

Het is ironisch dat de gemiddelde tijd die nodig is om verbinding te maken met de snelste server maximaal is en meer dan de gemiddelde tijd die nodig is om verbinding te maken met servers uit andere categorieën. We hebben de server gegroepeerd op elke categorie en de bovenste server van de gegroepeerde categorie geselecteerd. Vervolgens een verbinding tot stand gebracht die ons uitstekende resultaten heeft opgeleverd. Voor elke categorie komt elke proef dicht bij de gemiddelde advertentie die zorgt voor een betrouwbare verbinding. Het gemiddelde voor elke categorie is niet hoger dan 13 seconden, wat relatief beter is dan veel VPN-providers.

Snelheidstest

IB snelheidstest

Er wordt een snelheidstest gedaan voor de verschillende servercategorieën en de resultaten waren niet teleurstellend. Er was een afname in snelheid. Het is echter efficiënt volgens het aantal servers dat ibVPN heeft. De snelste server waarmee het verbinding maakt, levert automatisch een downloadsnelheid van 71% van de oorspronkelijke snelheid, wat als voldoende kan worden beschouwd wanneer u een extra beveiligingslaag heeft. Wanneer dubbele VPN-servercategorie werd gebruikt, werd de downloadsnelheid met 54% verlaagd, wat werd verwacht omdat de gegevens van de ene server naar een andere server gaan voordat ze de doelserver bereiken.

Hoewel ze slechts één spelserver, één Amerikaanse streaming-server en één Britse streaming-server hebben, was de afname in downloadsnelheid respectievelijk slechts 40%, 42% en 30%. Dat laat zien dat servers efficiënt zijn om een ​​groot aantal gebruikers aan te kunnen. De verandering in downloadsnelheid tijdens het gebruik van VPN hangt sterk af van de afstand tussen de servers. Onze locatie en deze servers bevinden zich op het verschillende continent waardoor er duizenden kilometers zijn tussen onze locatie en de servers.

Als we het hebben over het gebruik van het ShadowSocks-protocol, was de vermindering aanzienlijk vanwege een hoog niveau van codering. Met een vermindering van de downloadsnelheid van 79% wordt het gebruik van het ShadowSocks-protocol niet aanbevolen. Het is echter te wijten aan het hoge beveiligingsniveau dat het biedt en het is zelfs moeilijk voor de overheid om het gebruik van VPN te detecteren.

Als we het hebben over de uploadsnelheid, is dit in de meeste gevallen bijna 50% van de totale snelheid. Maar nogmaals, voor de ShadowSocks vertoont het een afname van 85%. Als je je zorgen maakt over de snelheid en het leven in een land waar het gebruik van VPN beperkt is, dan kun je ook het Stealth VPN-protocol proberen als de ShadowSocks een gecompromitteerde snelheid bieden. Maar u moet weten dat het beveiligingsniveau zal afnemen naarmate de snelheid toeneemt.

Veiligheid

ibVPN biedt de meeste belangrijke protocollen en voor extra beveiliging worden ook het Stealth VPN-protocol en ShadowSocks toegevoegd. Deze protocollen zorgen ervoor dat de gegevens worden vermengd met het standaard internetverkeer en maken deze minder detecteerbaar. Zelfs met deze functie sluiten ze geen compromis met codering (ShadowSocks heeft echter een lager coderingsniveau dan andere VPN-protocollen) en voor het grootste deel van het protocol gebruiken ze RIJNDAEL encryptie die door NSA is aangenomen als Advanced Encryption Standard. De sleutellengte kan echter veranderen met de wijziging van het protocol.

Het gebruik van OpenVPN is de beste optie als het om beveiliging gaat, omdat het wordt geleverd met een AES 256-bits sleutel die tijdens het gebruik geen grote bedreigingen garandeert. PPTP is het oudste protocol en daarom raadt ibVPN aan om het alleen te gebruiken als het apparaat geen andere coderingen ondersteunt. PPTP heeft grote beveiligingsproblemen en een licht versleutelingsniveau. Anders dan dat, heeft het SSTP dat als veilig wordt beschouwd als het OpenVPN-protocol.

De mogelijkheid van Kill Switch en de beveiliging tegen IPv6-verkeer dragen ook bij tot een betere beveiliging. Ze gebruiken eigen DNS’s en daarom vult geen betrokkenheid van derden de porie die derden in staat zou kunnen stellen om onze activiteiten op te slaan. Maar net als veel andere VPN-providers kunnen ze hun product ook upgraden door functies toe te voegen die malware-aanvallen helpen voorkomen.

ibVPN-gegevensbeveiliging

Ook helpt ‘geen logboekbeleid’ uw gegevens te beveiligen tegen anderen, voornamelijk dataminingbedrijven. Als de overheid hen vraagt ​​om uw activiteiten bij te houden, moeten ze uw gegevens aan de autoriteiten verstrekken. Aangezien het hoofdkantoor zich in Roemenië bevindt, worden dergelijke problemen over het algemeen niet verwacht of ervaren. Ze delen niet-persoonlijk identificeerbare informatie met derden om de activiteit van de gebruikers op de ibVPN-website te begrijpen. Ze garanderen ook niet dat de veiligheid van onze informatie wordt geschonden.

Gebruikersinterface en gebruikerservaring

ibVPN geeft een eenvoudige gebruikersinterface weer die uitsluitend gericht is op het gebruik van VPN-technologie. Door meerdere servercategorieën, sorteeropties en servergroeperingsfunctie toe te voegen, kunt u gemakkelijk de vereiste server verkennen. Van alle VPN-providers heeft ibVPN de meest geavanceerde en efficiënte indeling van servers. Miniaturen die door het product worden gebruikt, zijn aantrekkelijk en leveren hun doel alleen bij de afbeelding.

Als het gaat om gebruikerservaring, komen veel aspecten samen om de uiteindelijke ervaring te geven. Als we de functies bespreken, kan het toevoegen van port forwarding, Split Tunneling en Malware-bescherming het gemak en de efficiëntie van de applicatie verbeteren. De huidige functies zoals weergaveopties, gedragsopties en Kill Switch laten zien dat de ibVPN zich al op een zeer goed niveau bevindt van waaruit de ontwikkeling eenvoudig is.

Platforms

ibVPN-platforms

Naast alle grote besturingssystemen (Linux, Windows, MacOS, iOS en Android) bieden ze ook extensies voor alle grote browsers (Chrome, Firefox en Opera Mini). Ze hebben echter geen extensies voor Safari en Internet Explorer. Ze geven ook een VPN-product weer voor Smart TV’s: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV en Sony Smart PV en Gaming Console: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Het aantal platforms dat ze aanbieden is voldoende om een ​​enorm gebruikersbestand te dekken. ibVPN biedt ook routerconfiguratie voor Asus RT-N66U, Linksys E2500 Wi-Fi en Netgear WNR3500L Wi-Fi. Ze moeten het aantal platforms voor routers verhogen, omdat het lager is dan veel VPN-providers die routerconfiguratie bieden voor meer dan tien verschillende routers. Ook verschilt de prijs voor alle drie de routers die u op hun website kunt controleren.

Klantenservice

Klantenservice is het meest efficiënte onderdeel van elke service die een bedrijf biedt. Het is belangrijk om de klanttevredenheid te waarborgen om de zaken te verbeteren, en alleen een efficiënte klantenondersteuning kan dit garanderen.

Tot nu toe vond ik ibVPN over het algemeen als een goed product. Na een gesprek met de klantenservice waren we echter teleurgesteld als het ging om hoffelijkheid en betrouwbaarheid. We zullen ook live chatten, maar laten we in eerste instantie kijken naar het genereren van tickets. We hebben hen een vraag gesteld over het privacybeleid waarover we in de war waren. Ze reageerden na zeven uur op mijn ticket. Ik verwachtte echter binnen een uur een antwoord zoals het is voor andere vele andere VPN-providers. Ze antwoordden me beleefd en met uitgebreide antwoorden via e-mail. Het was echter niet hetzelfde als het gaat om livechat.

Ze beweren 24/7 live chat-optie te hebben, maar dat is niet waar. Live Chat was niet de hele dag aanwezig terwijl we deze recensie aan het schrijven waren. De vorige dag controleerde ik de beschikbaarheid van live chat, en die was er niet. Toen het opnieuw verscheen, vroeg ik de klantenservicemedewerker naar het niet beschikbaar zijn van live chat, waarop hij antwoordde: ‘Het was altijd aanwezig. We sluiten de chat alleen tijdens de lunch. ‘ We stemden hiermee in en wachtten de hele dag, maar live chat verscheen niet. Het was volgens hen echter altijd aanwezig. Ze hebben hiervoor geen reden opgegeven en daarom kunnen we niet zeggen dat hun livechat betrouwbaar is. Ook was er een gebrek aan beleefdheid.

Gevolgtrekking

ibVPN bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Als het gaat om protocollen, geven ze de maximale typen weer in de vergelijking van de meeste VPN-providers – ook de verschillende plannen die ze aanbieden om de gebruiker flexibiliteit te bieden om te betalen volgens zijn behoefte. Zelfs als het aantal servers 173 is, worden snelheid en connectiviteit helemaal niet aangetast. Wanneer het gebruikersbestand echter toeneemt, moeten ze het aantal servers verhogen, waarbij de toevoeging van streaming- en spelservers prioriteit krijgt.

Ze moeten meer functies toevoegen die we hierboven al hebben besproken, wat een betere gebruikersinterface zou kunnen opleveren. Ook kan men niet accepteren dat de klantenondersteuning onbeleefd en onbetrouwbaar is, en moet de human resources eerst worden verbeterd. Het kostte hen zes uur om ons te antwoorden, wat op het moment van nood helemaal niet acceptabel is. Ze legden ons uit dat onze vraag geen hoge prioriteit had en dat het daarom zo lang duurde. We raden dit product aan voor de landen waar het gebruik van VPN beperkt is vanwege de efficiëntie om de inhoud te verbergen te midden van het standaardverkeer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map