Mullvad recensie

Voordelen


 • Mullvad staat bekend om de hoge anonimiteit die het elke gebruiker biedt. Dat is het kenmerk dat geen enkele andere VPN-provider zou hebben. Andere VPN-providers zouden op zijn minst uw e-mail-ID kennen, maar in het geval van Mullvad wordt dergelijke informatie niet gevraagd of opgeslagen.
 • Aangezien ze niet om persoonlijke informatie vragen en gericht zijn op volledige anonimiteit, volgen ze ook het volledige ‘Geen logboekbeleid’.
 • Een volledig eenvoudige gebruikersinterface waarmee iedereen kan profiteren van VPN-technologie zonder veel na te denken over de configuratie.
 • Ze gebruiken het OpenVPN-protocol dat wordt beschouwd als het beste VPN-protocol. Het is ook voorzien van twee verschillende typen, namelijk TCP en UDP.
 • Mullvad maakt het ook mogelijk om de MTU-grootte te wijzigen.
 • U kunt ook de functies zoals Split Tunneling en Port Forwarding gebruiken die niet in de applicatie zijn voorzien, maar wel zichtbaar zijn in de handleiding.

Nadelen

 • Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in een van de 14 Eyes-landen en is daarom gebonden aan de surveillanceovereenkomst. Als de overheid hen echter vraagt ​​om iemands gegevens bij te houden, is er geen manier om dat te doen, omdat ze geen persoonlijke informatie over een van de gebruikers hebben.
 • Ze hebben servers over de hele wereld, maar toch moeten ze deze verbeteren, aangezien deze momenteel slechts 30+ landen bestrijkt.

Overzicht

Mullvad hoofdscherm

Mullvad, met hoofdkantoor in Zweden, is eigendom van Amagicom AB en wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare applicaties als het gaat om privacy en anonimiteit. We hebben echter ons best gedaan om erachter te komen of er mazen in het privacybeleid van Mullvad zijn. We lazen over verschillende beleidslijnen en probeerden vast te stellen of er tegenstrijdigheden zijn. Als u zich zorgen maakt over uw online privacy en erover denkt om in Mullvad te vertrouwen, moet u deze beoordeling doornemen die u zou helpen om een ​​stabiele beslissing te nemen.

Als het gaat om snelheid, functies en klantenondersteuning, zou Mullvad pogingen hebben ondernomen zoals elke andere VPN-provider. Maar als het om anonimiteit gaat, wordt uw anonimiteit, zodra u met de applicatie begint te werken, zeer serieus genomen boven de meeste VPN-providers.

Volledige anonimiteit

Dus, hoe bestaat deze volledige anonimiteit? Telkens wanneer u een account aanmaakt voor toegang tot een VPN-client, moet u deze altijd wat informatie verstrekken, zoals gebruikersnaam en e-mailadres. In het geval van Mullvad zijn deze identiteitsgerelateerde gegevens helemaal niet vereist.

De procedure is net zo eenvoudig als zich slaperig voelen op de werkplek. U hoeft alleen de captcha toe te voegen en zodra is bewezen dat u een mens bent, verschijnt er een accountnummer van zestien cijfers op uw scherm. Het is de komende drie uur gratis en tot die tijd moet u betalen met verschillende betalingsopties die zij bieden. Ze kennen dus geen informatie over u. Dat klopt, maar wat als ze gegevens van onze activiteit vastleggen. U kunt het cookiebeleid doornemen om daarover te kijken.

Mullvad-koekjes

Dat is gemakkelijk en tegelijkertijd anoniem. Als u zelfs de bankgegevens niet wilt delen, staan ​​ze ook betaling via contant geld en cryptocurrencies toe.

Aanvankelijk waren we echter niet zeker van de volledige anonimiteit en waren erg benieuwd of ze onze gegevens op een of andere manier loggen. Daarom hebben we het privacybeleid en het restitutiebeleid volledig bestudeerd om er zeker van te zijn dat er uitspraken zijn die honderd procent correct zijn of slechts een woordspeling.

Detailonderzoek naar privacy en restitutiebeleid

Ze hebben de gegevens genoemd waarop ze niet inloggen en we waren er tevreden mee. We waren echter benieuwd naar de gegevens die ze opslaan:

Mullvad-terugbetaling & Account kwijt

Men kan lezen in het privacybeleid dat zegt dat Mullvad bepaalde betalingsgerelateerde details opslaat die verschillend zijn voor verschillende betalingsmethoden. Voor contant geld besparen ze betaling, rekeningnummer, bedrag, valuta en tijdstempel. Voor bitcoin registreren ze ook bitcoin-adresinformatie. Voor betaling via Stripe en Swish bewaren ze hun respectievelijke verzoek-ID’s in hun database. Paypal is de meest onveilige transactie in het geval van Mullvad en vereist het bewaren van uw transactie-ID en e-mail-ID.

Deze vraag doet zich voor dat als ze geen logs opslaan, waarom deze alle details in de database staan. Welnu, deze vraag ligt voor de hand en het antwoord hierop is het meest vereist. Hierdoor kan Mullvad er verdacht uitzien, maar ze doen het vanwege het restitutiebeleid of als u het Mullvad-accountnummer verliest.

Als u echter uw Mullvad-accountnummer kwijtraakt, moet u hen de gegevens e-mailen die ze in de bovenstaande afbeelding hebben gevraagd om het accountnummer terug te krijgen. Hoewel u de anonimiteit kunt verliezen door e-mail te verstrekken; u kunt hiervoor altijd contact met hen opnemen via een vals e-mailadres.

Nu is het duidelijk dat Mullvad maar weinig details vasthoudt, en helemaal geen logboeken. We hebben de cookies ook gecontroleerd dat welke gegevens over ons worden opgeslagen terwijl we de website bezoeken, maar er was niets verdachts, en dat bevestigt dat je volledig anoniem kunt zijn als je Mullvad gebruikt. Dit is echter niet het enige kenmerk waarvan de kwaliteit van een VPN-provider afhangt, en we moeten elk aspect bespreken waardoor een goede beoordeling van het product kan worden geleverd.

Een vereiste van meer servers

Er zijn servers over de hele wereld, maar in slechts 30+ landen, en daarom ervaren niet alle gebruikers een goede connectiviteit en snelheid.

Laten we eens kijken naar hun serverplaatsing: in totaal zijn er zesendertig landen waar hun servers zich bevinden. Van deze zesendertig landen zijn er achtentwintig Europese landen, drie landen komen uit Azië, twee landen komen uit Noord-Amerika, twee uit Oceanië en één één uit Afrika en Zuid-Amerika. Zelfs als in Azië servers zijn verdeeld over drie landen, is het totale aantal serverlocaties slechts acht, en dit is nog niet de helft van de serverlocaties die de Verenigde Staten heeft. Het scenario voor gebruikers van Oceanië is ook niet zo geweldig. Ze hebben slechts vijf serverlocaties, vier in Australië en één in Nieuw-Zeeland. Afrika en Zuid-Amerika zijn volledig uit beeld met slechts één serverlocatie.

Als u echter een gebruiker uit Europa of Noord-Amerika bent, zal dit u niet veel problemen bezorgen vanwege het enorme aantal servers over het hele continent. Speciaal voor de Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland zou deze VPN-provider boven veel andere VPN-providers kunnen worden beschouwd wat betreft het aantal servers dat de snelheid en connectiviteit rechtstreeks beïnvloedt.

Wanneer u de applicatie voor het eerst start, wordt deze verbonden met de Zweedse server, die standaard is ingesteld. U zult echter geen hoge snelheid ervaren als de afstand groter is. We hebben geprobeerd handmatig verbinding te maken met de dichtstbijzijnde server (omdat dat de enige optie was) om de optimale snelheid te bereiken. Er kan echter een mogelijkheid zijn om een ​​hoge snelheid te ontvangen, zelfs als u verbinding maakt met een server die verder weg is in vergelijking met de geografisch dichtstbijzijnde server. Om deze reden is de beste manier om verbinding te maken met de snelste server handmatig zoeken en een testsnelheid ervan. De volgende keer dat u de toepassing inschakelt, wordt u met een klik verbonden met die server.

Voorkeuren

Voorkeuren voor verbinding

Laten we eens kijken naar de ingebouwde functies van de applicatie. De voorkeurenoptie bevat niet veel instellingen, maar u kunt er alleen de voorkeur voor instellen wanneer u verbinding wilt maken met VPN. U kunt ervoor kiezen om er verbinding mee te maken zodra het systeem voor u begint met instellen of wanneer u zich aanmeldt bij uw systeem. U kunt de andere apparaten beperken die hetzelfde netwerk delen. Dit kunnen zeer kleine functies zijn, maar toch vereist om een ​​gebruikerscontrole eenvoudig te houden. Daarom waarderen we de toevoeging van deze functies bij elke klant.

Geavanceerde instelling

Geavanceerde instellingen in de gebruikersinterface

Nogmaals, niet veel functies om te ontdekken, toch was alles wat we hier verkenden nuttig. Gebruik kan hun gegevens beheren vanaf IPv6, en het is jouw keuze om het te versleutelen of niet. Ze bieden alleen het OpenVPN-protocol, maar met enige flexibiliteit wat betreft de voorkeur voor hoge snelheid of hoge beveiliging.

Dit is mogelijk dankzij de optie van het TCP- en UDP OpenVPN-protocol, dat u kunt selecteren op basis van uw behoefte. U mag ook de MTU-pakketten aanpassen die u moet doen als u een verbindingsprobleem of een lage snelheid ondervindt. Ze hebben ook veel andere functies die niet zichtbaar zijn in de applicatie, maar ze werken op de achtergrond, zoals de Kill Switch. Ze bieden de Kill Switch-optie niet in hun instellingen, maar het is er en je kunt het niet uitschakelen. Elke keer dat het de verbinding verbreekt of opnieuw verbindt, blokkeert het alle internetgegevens om datalekken te voorkomen. Sommige functies kunnen extra worden toegevoegd door in te loggen op het account.

Functies die u kunt beheren via het online account

Extra functies van Mullvad

Als u Mullvad al gebruikt, weet u dat er niet veel functies in de client aanwezig zijn. U kunt echter meer functies toevoegen via het online account. Dit is nog een criterium waarbij ze hun slimheid hebben getoond. Ze hielden hun klanten eenvoudig om de applicatie gebruiksvriendelijk te maken en stonden tegelijkertijd toe om functies toe te voegen via het online account om controle over de applicatie te bieden. Je vindt deze functies in de optie gidsen op de Mullvad-website. Deze kenmerken hebben ook het gebruiksgebied van Mullvad vergroot. Deze functies omvatten port forwarding, split tunneling, het gebruik van de SOCKS5-sleutel, het gebruik ervan met BitTorrent en het toevoegen van een extra laag anonimiteit met Tor.

Verbindingstijdanalyse

Proefnummer Tijd genomen om een ​​verbinding tot stand te brengen (seconden)
Gemiddelde tijd in seconden 8.26
15.42
29,97
35,85
410.16
55.59
612.66
714.86
86.33
97.42
104.34

Zoals we al hebben besproken, wordt Mullvad standaard verbonden met de Zweedse server en is de verbindingstijdanalyse uitgevoerd voor de standaard verbonden server. Als je goed kijkt, zul je merken dat het bereik van de kortste tot de langste periode ongeveer 10 seconden is, wat hoger is dan bij veel van de VPN-providers, en het is niet goed. Dit zal echter niet veel uitmaken, maar als het bereik toeneemt, zal het zeker instabiliteit veroorzaken. We probeerden het te verbinden met andere servers die ook geografisch dichter bij ons stonden, en de applicatie werd binnen een paar seconden verbonden met de VPN. Verbinding maken met geografisch nauwere servers zorgt voor snellere en stabielere connectiviteit.

Snelheidstest

Mullvad snelheidstest

Nogmaals, vanwege het ontbreken van een aanbevolen server of automatische verbinding met de beste server, weten we niet eens of we de snelheidstest voor de snelste server hebben afgelegd of niet, voor onze locatie. Het is duidelijk dat we niet kunnen verbinden met elke server die Mullvad biedt, en in dit geval hebben we er een paar geselecteerd op basis van de meest populaire servers en de servers die dichter bij onze locatie staan. In deze snelheidstest hebben we vier continenten afgelegd: Azië, Australië, Noord-Amerika en Europa. We hebben Zuid-Amerika en Afrika echter verwaarloosd, want dat is wat de Mullvad doet. Ze hebben maar één serverlocatie in elk continent, dus ze zijn niet zo belangrijk.

Met de snelheidstest realiseerden we ons dat verbinding maken met de standaardserver niet de beste keuze is, en dat u handmatig verbinding moet maken met de dichtstbijzijnde geografische server, omdat dit u de beste snelheid zal opleveren (over het algemeen, maar niet altijd). We hadden een hoge snelheid ervaren in vergelijking met andere servers toen we ons systeem verbonden met de Singapore-server, de dichtstbijzijnde geografische server. We hebben in dit geval een verlaging van slechts 6,62% ervaren. Dit werd gevolgd door de Amerikaanse server en de reden achter dit enorme aantal serverlocaties. Dus, als u geen goede snelheid ervaart, zelfs als u verbinding maakt met de dichtstbijzijnde server, probeer dan verbinding te maken met de Amerikaanse server, en u zult zeker een relatief goede snelheid ontvangen.

Het resultaat voor de Australische server was echter teleurstellend, maar werd verwacht omdat het op grote afstand was, en er zijn slechts vijf serverlocaties op het hele continent van Oceanië. U kunt ook proberen verbinding te maken met Nederland en Duitsland, omdat ze ook veel serverlocaties hebben en mogelijk een goede snelheid bieden.

Veiligheid

Het is niet alleen anoniem, maar ook een volledig veilige VPN-provider die AES-codering met de 256-bits sleutel biedt. Ze bieden ook alleen het OpenVPN-protocol, omdat dit het veiligste is en niemand toestaat het voor strikte beveiliging te wijzigen. Het wordt echter geleverd met de UDP- en TCP-optie en er is een lichte gebruikerscontrole om de snelheid en beveiliging in evenwicht te brengen, afhankelijk van de behoefte. Ze bezitten DNS-servers en dus is er geen verandering in de betrokkenheid van derden in dit geval.

Gebruikersinterface en gebruikerservaring

Ze zijn erin geslaagd te leveren wat ze van plan waren te leveren: een gebruiksvriendelijke applicatie. Ze hebben een verbazingwekkend eenvoudig ontwerp geleverd dat ZenMate verslaat, waarvan we dachten dat het het eenvoudigst was. De kracht achter dit ontwerp zit verborgen in het online account en de achtergrond van de applicatie.

Er zijn veel functies die een VPN-provider moet bieden, omdat dit de gebruikersinterface ingewikkeld maakt. De oplossing die Mullvad bood, was om deze functies op de achtergrond te bieden en de gebruiker geen onnodige controle te geven. Er is bijvoorbeeld een ingebouwde kill-schakelaar in Mullvad die op de achtergrond wordt uitgevoerd, maar je kunt deze niet uitschakelen. De tweede oplossing was om alle functies vast te stellen, zoals port forwarding, split tunneling, etc. door middel van handleidingen voor degene die ze wil gebruiken..

Hier zou de gebruikerservaring heel anders kunnen worden gezegd dan die van de andere VPN-providers. “Geen logboekbeleid” is volledig betrouwbaar en geen enkele van uw informatie krijgt een plaats in hun database. Dat helpt om een ​​volledig anonieme gebruikerservaring te bieden, en wanneer het wordt gebruikt met tor (zoals ze het toestaan), bereikt anonimiteit een ander niveau. Afgezien van anonimiteit, zijn snelheid en connectiviteit erg goed als je verbinding maakt met de juiste server. Mullvad maakt een gebruiksvriendelijke en soepele gebruikersinterface mogelijk, zoals de gebruiker van elke VPN-provider zou verwachten.

Platform

Als het gaat om het aantal platforms dat Mullvad biedt, bieden alle platforms die geschikt zijn voor het gebruik van Mullvad. Je kunt het zeker downloaden voor Windows, Linux, MacOS, Android en iOS. Anders dan dat, worden er nog een paar platforms zoals Qubes OS, Qubes OS 4 aangeboden. Ze zijn ook beschikbaar voor een beperkt aantal routers: Merlin, Tomato DD-WRT, Asus, OpenWrt en pfSense. We hebben echter geen downloadlinks voor browserextensie gevonden en weten niet zeker of deze beschikbaar zijn.

Klantenservice

E-mail Mullvad-klantenondersteuning

Ze bieden geen Live Chat-systeem en ook geen ticketgeneratie. Misschien proberen ze ook van hun kant anoniem te zijn. Maar wanneer de applicatie iets unieks biedt, heeft het de verantwoordelijkheid om goed in de gaten te houden hoe mensen het gebruiken. Misschien, als de informatie verloren gaat of als hun anonieme accountnummergeneratie enige vorm van verwarring veroorzaakt, kan men ze niet onmiddellijk bereiken.

Contact opnemen voor elke vraag, groot of klein, moet per e-mail worden verzonden. U kunt op dezelfde dag na tien uur reageren. In ons geval hebben we ze ‘s ochtends 10.30 uur gemaild over enige verwarring tussen het teruggavebeleid en het privacybeleid waarop ze ons’ s avonds om 17.30 uur hebben geantwoord. Het antwoord was relevant en uitgewerkt met 100% tevredenheid. Hoewel het antwoord nuttig was als de tijd die nodig was voor het antwoord kon worden verkort, kon dit de kwaliteit van de klantenondersteuning verbeteren.

Conclusie

Mullvad is de beste VPN-provider als het gaat om anonimiteit, maar het mag niet worden verward tussen beveiliging. Ze bieden echter codering van wereldklasse met OpenVPN, dus het is niet twijfelachtig, maar tegelijkertijd ook niet speciaal. Als het op snelheid aankomt, moeten ze verbeteren voor Azië, Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Ze bieden echter een zeer goede snelheid voor Noord-Amerika en Europa. Het toevoegen van een livechat zou een goede optie zijn omdat mensen om veel redenen hulp nodig hebben.

Als het gaat om de gebruikersinterface, het platform en de functies, geeft Mullvad volledige voldoening waardoor het een “waar voor je geld” -product is. Als u iemand bent die volledig anoniem op internet wil, is Mullvad de beste optie.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map