ibVPN granskning

Fördelar


 • Olika serverkategorier finns tillgängliga som gör att användaren kan välja servern enligt hans krav. Det hjälper användaren att få anslutning enligt vad hans prioriterar: hastighet, säkerhet eller förmåga att strömma.
 • Alla viktiga protokoll finns tillgängliga som återigen hjälper till att prioritera särskilda krav. Dessutom tillhandahåller de ShadowSocks-protokoll som hjälper till att kringgå Kinas censur.
 • De ger bra användarkontroll när det gäller applikationens beteende genom att tillhandahålla anslutningsfunktioner och tillåtelsesalternativ.
 • ibVPN har egna DNS-servrar som också kan användas för att blockera annonser.
 • De tillhandahåller olika planer beroende på användarnas behov. Du kan köpa standard DNS, VPN för Torrent, IBDNS smart DNS eller Ultimate VPN (som är kombinationen av de första tre med några ytterligare funktioner).
 • Netflix Originals är tillgängligt från alla delar av världen. Man kan också använda Hulu och BBC iplayer med ibVPN.
 • En dags kostnadsfri testperiod är tillgänglig om man vill använda och uppleva hur effektiv applikationen är.

Nackdelar

 • Alternativ för split tunneling ingår inte. Det kunde ha gett bättre användarkontroll om funktionen läggs till i applikationen.
 • Det finns tre servrar i kategorin Tor över VPN. Vi försökte ansluta systemet, men det hade visat nätverksfel. Men efter några timmar när vi försökte upprätta en anslutning igen, kunde det enkelt upprättas med alla tre servrar.
 • Endast Ultimate VPN-plan har möjlighet till fem samtidiga anslutningar. Andra planer ger endast en samtidig anslutning. Om du vill använda ibVPN i sju eller fler antal enheter måste du gå igenom dess affärsplaner.

Översikt

ibVPN MainScreen

ibVPN hade gjort kontinuerliga försök att tillhandahålla fler och fler faciliteter och funktioner till sina användare sedan år 2010 då det lanserades. Efter lanseringen har de gjort en kontinuerlig uppgradering i protokollinställningar, och servrar var synliga. Beläget i Transylvania, en vacker stad belägen i Rumänien, är ibVPN långt borta från Five Eyes, Nine Eyes eller Fourteen Eyes.

De har lagt till servrar speciellt för att använda Tor och det är en av de första VPN-leverantörerna som hade skapat en dubbel VPN-serverteknologi. Dessutom ger implementeringen av ShadowSocks en fördel för kinesiska användare.

I denna översyn skulle alla aspekter av ibVPN bedömas noggrant och slutsatser om hastighet, kundsupport och tillförlitlighet skulle göras. Vi skulle också gå igenom de exklusiva funktionerna som ibVPN tillhandahåller som kommer under guiden Guiden.

Olika servrar för olika krav

ibVPN-serverlista

Så snart du öppnar applikationen ger det valet att ansluta till den snabbaste servern. För det kontrollerar det alla servrar, som ironiskt nog för första gången tar en minut. Men efter det, om du försöker ansluta till den igen, kommer den att anslutas inom några sekunder. Förutom den snabbaste servern för standardanvändning ger de också möjlighet att ansluta ditt system till den snabbaste P2P-servern. Denna anslutning är användbar för att ladda ner allt innehåll.

Med favoritlistan kan du välja den server som du vill ansluta manuellt till. Denna serverlista är användbar när du behöver komma åt innehållet i ett visst land. Du kan markera den mest framstående servern i det landet och lägga till den i favoritlistan. Det hjälper användaren att ansluta direkt istället för att rulla ner på servern igen och igen. Rotationsfunktionen låter dig ansluta till olika favoritservrar efter några minuter (tiden kan ställas in enligt dig) efter att du har anslutit dig till VPN-klienten.

Ovanför serverlistan kan man hitta ett “Grupp efter” -alternativ som också hjälper till att gruppera det i olika kategorier:

 • Tor över VPN-servrar
 • P2P-servrar
 • Spelservrar
 • Dubbla VPN-servrar

Tor kan användas tillsammans med vilken VPN-server som helst, men dessa specialiserade servrar hjälper till att prestera Tor. När Tor används med en VPN-klient minskas surfhastigheten enormt på grund av fyra krypteringslager: Tre lager Tor och ett lager VPN. För att undvika denna minskning har ibVPN för närvarande tre specialserver dedikerade för att användas med Tor.

Det finns en lång lista med P2P-servrar, och i alla fall kan man enkelt ansluta till den snabbaste P2P-servern genom att direkt leta efter den på servernfliken ovanför listan. Men om man vill ansluta till specifikt lands P2P-server, kan den hittas från listan.

Det finns bara en spelserver som etablerades i Nederländerna år 2015. Därefter har de inte lagt till någon spelserver till nu. Kanske finns det inte mycket krav på denna typ av servrar men ändå, alla användare som behöver använda VPN för spel, måste de lita på den här servern om de köper ibVPN.

Att använda dubbla VPN-servrar kan vara ett alternativ om hög säkerhet krävs. I denna kategori reser data från en klient till server 1 och därifrån istället för att gå till destinationsservern i räckvidd till server 2. Från server 2 reser data till destinationsservern. Det ser ut som att det skulle minska internethastigheten. Det är sant att en betydande procentandel kommer att minska internethastigheten men det kommer med effektiv säkerhet.

Förutom dessa servrar hittar du ytterligare två servrar i kategorin Wizard. Dessa servrar är avsedda att strömma innehåll från de specifika länderna. I USA kan streamingservern användas för att få åtkomst till Netflix Originals och Hulu. Den har också en dedikerad server för åtkomst till BBC iPlayer. Du kan dock inte komma åt Netflix Storbritannien eller Amazon Prime U.S.A eller många andra geobegränsade kanaler.

Sorteringen av servern kan också göras i alfabetisk ordning. Sortering och dedikerade serverlistor hjälper till att ge en bättre användarupplevelse. Men det finns bara 173 servrar som är mycket mindre än många andra VPN-leverantörer, och det påverkar också internethastigheten om det finns ett stort antal användare som använder samma server. Enligt vår erfarenhet mötte vi nätverksfel när vi använde Tor över VPN. Om antalet servrar skulle kunna ökas särskilt i Tor över VPN-kategori, kunde bättre anslutningsbarhet tas emot.

Betala enligt krav

ibVPN-planer

De tillhandahåller flexibla paket som låter användaren betala enligt hans krav. Om personen vill använda VPN för strömning, finns det inget behov av honom att betala för flödande servrar också. Totalt finns det fem olika paket tillgängliga:

 • Standard VPN
 • Ultimate VPN
 • Torrent VPN
 • IBDNS Smart DNS
 • Business VPN-planer

Om vi ​​väljer att använda den vanliga VPN-klienten kan vi effektivt dölja vår IP-adress, men vi kan inte använda Smart DNS eller säkra Torrenting. För Torrenting kan man köpa Torrent VPN-plan, och för tungströmning är IBDNS Smart DNS tillgängligt. Men om du vill använda alla tre i ett paket måste du köpa Ultimate VPN-paket. Med det ultimata VPN-paketet får du också den extra anläggningen med Tor Over VPN-servern och dubbla VPN-servrar också till alla faciliteter i de andra tre planerna. Det gör det möjligt att ansluta till fem enheter med ett konto men om du behöver ansluta fler enheter kan köp av affärsplan vara ett bra alternativ.

I affärsplaner får du tre val: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Numret anger antalet enheter där VPN-klient kan laddas ner. Den enda skillnaden mellan Ultimate VPN och affärsplanerna är antalet enheter där de kan installeras. Således kan det vara ett alternativ att man kan köpa ultimat VPN, installera det i routern och på detta sätt kan alla enkelt använda det utan att betala för affärsplaner.

Alla tillgängliga protokoll

ibVPN-protokoll

Vi har aldrig stött på någon VPN-leverantör som tillhandahåller dessa många VPN-protokoll. ibVPN tillhandahåller nio protokollalternativ (inklusive automatisk val) som har olika nivåer av AES-kryptering. Börjar med den mest osäkra PPTP till det mest pålitliga OpenVPN, ibVPN tillhandahåller alla viktiga VPN-protokoll.

För hög hastighet kan du använda PPTP-protokollet. Det är emellertid inte ett säkert protokoll på grund av mindre krypteringsnivå. När du inte vill äventyra säkerheten måste du använda OpenVPN-protokollet, men det kommer med kompromissad hastighet. När en bra balans mellan hastighet och säkerhet krävs kan L2PT- och SSTP-protokoll övervägas.

Det tillhandahåller också Stealth VPN-protokoll som gör att data kan blandas med standardintern trafik. Det gör användningen av VPN mindre upptäckbar. Det används mest i de länder där användningen av VPN är förbjuden. För länder som Kina och Ryssland ger detta protokoll användarna säkerhet för att skydda sig från regeringens ögon. ibVPN tillhandahåller ett speciellt VPN-protokoll, ShadowSocks vars speciella funktion är att kringgå Kinas brandvägg. Det är som SOCKS5; emellertid är det enklare och även med ett krypteringslager.

Effektiviteten hos dedikerade strömningsservrar

ibVPN har sin smarta DNS som låter dig göra effektiv strömning. Men i guiden alternativet fanns det bara två olika alternativ när det gäller strömning via ibVPN. När vi anslöt till USA: s strömningsserver kunde vi komma åt Netflix och Hulu. Men när vi anslutit till Storbritanniens Netflix-server, kunde vi komma åt BBC iPlayer men inte Netflix. De måste också lägga till innehållet i andra länder, till exempel Japan och Nederländerna. Dessa länder har mycket exklusivt Netflix-innehåll och tittare över hela världen. Om det bara finns en speciell server för åtkomst till USA: s innehåll, kunde effektivitet inte lovas.

Läckskydd

ibVPN DNS Leak Protection

Det främsta skälet till att någon använder VPN är att kryptera data och dölja den verkliga IP-adressen. Vem vill också att någon ska veta om sin online-aktivitet. Det finns dock en möjlighet till IP-läcka och DNS-läcka som låter tredje part veta om webbplatsen du besöker och från vilken plats. ibVPN erbjuder inställningar för DNS-läckskydd så att din online-aktivitet inte kunde spåras. Du har också möjligheten att inaktivera IPV6-trafik så att du fyller alla osäkra porer.

Klientbeteendeinställningar för bättre användargränssnitt

ibVPN-beteendeinställningar

Dessa grundinställningar finns tillgängliga i alla VPN-leverantörer. Det krävs fortfarande att det diskuteras eftersom det ger användaren flexibilitet och hjälper honom att ha kontroll över VPN-klienten. Du kan ha flexibiliteten när du vill att applikationen ska komma igång. Auto-inloggningsfunktionen hjälper användaren att upprätta en anslutning så snart systemet startar eller om han bara vill använda applikationen när han öppnar den, då kan han välja alternativet för automatisk anslutning för att upprätta en anslutning när applikationen startas.

Beteende-alternativ är här relaterade till en del där du behöver visa applikationen. Det är möjligt att placera den ovanför någon annan skärm medan du utför någon annan uppgift. Du kan också välja att den ska ligga i mitten av skärmen. När du har anslutit dig till VPN kommer den automatiskt att minimeras beroende på ditt krav. Funktionen för (X) stängningsknapp kan också ändras. Även om dessa alternativ inte är relaterade till den primära användningen lägger de till i användargränssnittet för applikationen.

Anslutningstidsanalys

ServerAttempt 1Attempt 2Attempt 3Attempt 4Average Time
Tid som tas (i sekunder) för att upprätta serveranslutning
Snabbaste servern14,529,6117,4312,1413,425
Snabbaste P2P-server11,7612,0610,3811,1211,33
Gaming Server12,3212,0312,2812,5112,28
Dubbel VPN-server15,3711,7610,8411,6412,4
Tor Over VPN Server10,1710,1111,7811,310,84
U.S.A Streaming Server11,4310,4510,329,4610,41
UK Streaming Server10,7710,9910,4311,1910,84
Server för omkoppling
Kinas brandvägg
10,198,8411,279,439,93

Det är ironiskt att den genomsnittliga tiden det tar att ansluta till den snabbaste servern är maximalt och mer än den genomsnittliga tiden att ansluta till servrar från andra kategorier. Vi grupperade servern efter varje kategori och valde den översta servern i den grupperade kategorin. Sedan upprättade en anslutning som gav oss utmärkta resultat. För alla kategorier är varje test nära den genomsnittliga annonsen som säkerställer en pålitlig anslutning. Genomsnittet för någon kategori har inte överskridit över 13 sekunder vilket är jämförelsevis bättre än många VPN-leverantörer.

Hastighets test

IB-hastighetstest

Hastighetstest för de olika serverkategorierna tas och resultaten blev inte besvikna. Det minskade hastigheten. Men det är effektivt beroende på antalet servrar ibVPN har. Den snabbaste servern som den ansluter till ger automatiskt en nedladdningshastighet 71% av den ursprungliga hastigheten som kan anses vara tillräcklig när du har ett extra lager av säkerhet. När dubbla VPN-serverkategorier användes, minskades nedladdningshastigheten med 54% vilket förväntades när data reser från en server till en annan server innan de når till destinationsservern.

Trots att de bara har en gaming-server, en United States Streaming Server och en United Kingdom Streaming Server var minskningen av nedladdningshastigheten endast 40%, 42% respektive 30%. Det visar att servrar är effektiva för att hantera ett stort antal användare. Förändringen i nedladdningshastighet vid användning av VPN beror mycket på avståndet mellan servrarna. Vår plats och dessa servrar finns på olika kontinent på grund av att det finns tusentals mil mellan vår plats och servrarna.

När vi talar om att använda ShadowSocks-protokollet var minskningen betydande på grund av en hög krypteringsnivå. Med en minskning av 79% i nedladdningshastighet rekommenderas inte att använda ShadowSocks-protokollet. Det beror dock på den höga säkerhetsnivån som den ger, och det är till och med tufft för regeringen att upptäcka användningen av VPN.

Om vi ​​pratar om uppladdningshastigheten är det nästan 50% av den totala hastigheten i de flesta fall. Men återigen för ShadowSocks visar det en minskning på 85%. Om du är orolig för hastigheten och bo i ett land där användningen av VPN är begränsad kan du också prova att använda Stealth VPN-protokollet om ShadowSocks ger komprometterad hastighet. Men du måste veta att säkerhetsnivån kommer att minska när hastigheten ökar.

säkerhet

ibVPN tillhandahåller de flesta viktiga protokoll, och för ytterligare säkerhet läggs även Stealth VPN-protokoll och ShadowSocks till. Dessa protokoll gör det möjligt att blanda data med standardintern trafik och gör det mindre upptäckt. Även med den här funktionen kompromissar de inte med kryptering (ShadowSocks har dock en lägre krypteringsnivå än andra VPN-protokoll) och för de flesta protokoll använder de RIJNDAEL-kryptering som antas som Advanced Encryption Standard av NSA. Nyckellängden kan dock ändras med protokolländringen.

Att använda OpenVPN är det bästa alternativet när det gäller säkerhet eftersom det kommer med AES 256-bitars nyckel som garanterar inga större hot när du använder den. PPTP är det äldsta protokollet, och därför rekommenderar ibVPN bara att använda det om enheten inte stöder andra krypteringar. PPTP har stora säkerhetsproblem och ljuskrypteringsnivå. Andra än så har den SSTP som anses vara lika säker som OpenVPN-protokollet.

Anläggningen Kill Kill och säkerhet från IPv6-trafik ger också en bättre säkerhet. De använder egna DNS-skivor, och det är därför som inget tredjepartsengagemang fyller poren som kan göra det möjligt för tredje part att lagra vår aktivitet. Men som många andra VPN-leverantörer kan de också uppgradera sin produkt genom att lägga till funktioner som hjälper till att undvika skadliga attacker.

ibVPN Datasäkerhet

Dessutom hjälper “ingen loggpolicy” till att skydda dina data från andra, främst datagruvföretag. Om regeringen ber dem att lämna ett spår av din aktivitet, måste de lämna dina uppgifter till myndigheterna. Eftersom huvudkontoret ligger i Rumänien förväntas eller upplevs i allmänhet inga sådana frågor. De delar icke-personligt identifierbar information till tredje parter för att förstå användarnas aktivitet på ibVPN: s webbplats. De garanterar inte heller eller garanterar att säkerheten för vår information inte bryts.

Användargränssnitt och användarupplevelse

ibVPN ger ett enkelt användargränssnitt riktat mot dess enda syfte att tillhandahålla användning av VPN-teknik. Att lägga till flera serverkategorier, sorteringsalternativ och servergrupperingsfunktion gör det enkelt att utforska den önskade servern. Bland alla VPN-leverantörer har ibVPN den mest avancerade och effektiva kategoriseringen av servrar. Miniatyrbilder som används av produkten är attraktiva och ger sitt syfte bara av bilden.

När det gäller användarupplevelse samlas många aspekter för att ge den slutliga upplevelsen. Om vi ​​diskuterar funktionerna kan läggning av port vidarebefordran, Split Tunneling och Malware-skydd öka applikationens enkelhet och effektivitet. De nuvarande funktionerna som visningsalternativ, beteendealternativ och Kill Switch visar att ibVPN redan är på ett mycket bra scen där utvecklingen är enkel.

plattformar

ibVPN-plattformar

Förutom alla större operativsystem (Linux, Windows, MacOS, iOS och Android), tillhandahåller de tillägg för alla stora webbläsare (Chrome, Firefox och Opera Mini) också. De har dock inte tillägg för Safari och Internet Explorer. De ger också VPN-produkt för Smart TV: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV och Sony Smart PV och Gaming Console: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 och Xbox One. Antalet plattformar som de tillhandahåller är tillräckligt för att täcka en enorm användarbas. ibVPN erbjuder också routerkonfiguration för Asus RT-N66U, Linksys E2500 Wi-Fi och Netgear WNR3500L Wi-Fi. De måste öka antalet plattformar för routrar eftersom det är lägre än många VPN-leverantörer som tillhandahåller routerkonfiguration för över tio olika routrar. Priset skiljer sig också för alla tre routrar som du kan kontrollera på deras webbplats.

Kundsupport

Kundsupport är den mest effektiva delen av alla tjänster som alla företag tillhandahåller. Det är viktigt att säkerställa kundtillfredsställelse för att förbättra verksamheten, och endast effektiv kundsupport kan garantera det.

Hittills hittade jag ibVPN som en bra produkt totalt sett. Efter att ha pratat med kundvård blev vi dock besvikna när det gäller artighet och tillförlitlighet. Vi tittar också på livechatt men låt oss inledningsvis titta på biljettgenerering. Vi ställde dem en fråga om sekretesspolicy som vi var förvirrade över. De svarade på min biljett efter sju timmar. Jag förväntade mig dock ett svar inom en timme som det är för andra många andra VPN-leverantörer. De svarade till mig med artighet och med utarbetade svar via e-post. Det var dock inte detsamma när det gäller livechatt.

De påstår sig ha 24-timmars livechat-alternativ, men det är inte sant. Live Chat var inte närvarande hela dagen medan vi skriver denna recension. Den föregående dagen kontrollerade jag tillgängligheten till livechatt, och den var inte där. När det visade sig igen frågade jag kundsupportledaren om den tillgängliga livechat som han svarade att ”Det var närvarande hela tiden. Vi stänger bara chatten medan vi äter lunch. ” Vi gick med på detta och väntade hela dagen, men livechat dykte inte upp. Enligt dem var det emellertid närvarande hela tiden. De har inte angett någon anledning till detta, och därför kan vi inte säga att deras livechatt är tillförlitlig. Det fanns också en brist på artighet.

Slutsats

ibVPN är fortfarande i utvecklingsfasen. När det gäller protokoll ger de de maximala typerna i jämförelsen mellan de flesta VPN-leverantörer – också de olika planerna som de erbjuder för att ge användaren flexibilitet att betala enligt hans krav. Även om antalet servrar är 173 påverkas inte hastigheten och anslutningen alls. Men när användarbasen ökar måste de öka antalet servrar som sätter tillägg av strömnings- och spelservrar i prioritet.

De måste lägga till fler funktioner som vi redan har diskuterat ovan, vilket kan ge ett bättre användargränssnitt. Man kan inte heller acceptera kundsupporten för att vara oförskämd och opålitlig, och personalresursen måste först förbättras. Det tog dem sex timmar att svara på oss vilket inte alls är acceptabelt vid en nödsituation. De förklarade för oss att vår fråga inte hade hög prioritet och det var därför det tog så lång tid. Vi rekommenderar den här produkten för de länder där användningen av VPN är begränsad på grund av dess effektivitet för att dölja innehållet mitt i standardtrafiken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map