Kajian Akses Internet Peribadi

Kelebihan:


 • Memberi pengguna pilihan untuk menukar panjang kunci bergantung pada sumber daya yang dapat disediakan oleh sistem.
 • Anda juga mempunyai pilihan untuk menukar port, tetapi ini hanya dapat dilakukan setelah memutuskan sambungan dengan sambungan VPN.
 • Ia menawarkan PIA MACETM yang membantu menyediakan antara muka pengguna yang lebih baik dengan menerapkan ciri-ciri seperti Penyekat Iklan dan penyekat malware.
 • Harganya relatif lebih murah daripada aplikasi penyedia VPN lain, dan harganya hanya $ 3 sebulan jika anda mengambil rancangan dua tahun.
 • Ia membolehkan mengubah ukuran paket MTU untuk meningkatkan keserasian untuk penghala tertentu kerana PIA merangkumi lebih banyak bilangan platform.

Keburukan:

 • Penyortiran pelayan dapat ditingkatkan dengan menambahkan pelayan khas untuk rangkaian P2P, dan Steaming. Walau bagaimanapun, anda dapat mengetahui pelayan mana yang sesuai dengan keperluan anda secara manual.
 • Fitur split tunneling dapat ditambahkan untuk fungsi aplikasi yang lebih baik. Sekarang, semua data melalui rangkaian peribadi maya tanpa mengira program perisian dan penyemak imbas.
 • Pilihan “Putuskan sambungan” tidak berfungsi dengan baik, dan beberapa kali, anda perlu keluar dari aplikasi untuk memutuskannya sepenuhnya.

Laman web: Lawati Laman Web Rasmi

Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Pantas
Lawati Laman Web
ProtokolOpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP
PelantarAndroid, iOS, Mac, Windows, Linux, Router dan Firewall
Bidang kuasaUSA
PembalakanTidak
PenyulitanAES-128 hingga 256
Sambungan10 peranti 
Lokasi52 Lokasi
Pelayan3083+
Netflix / P2PSambungan P2P
Pilihan pembayaranPayPal, Kad Kredit, Bitcoin, Litecoin, Ethereum
Pilihan SokonganTiket Sokongan
Harga Dari$ 3.49 / bln Jika ditagih setiap 2 Tahun
Jaminan7 hari
Cubaan percumaTidak

Pelanggan Desktop untuk PIA

Akses Internet Peribadi (disingkat PIA mulai sekarang dan seterusnya dalam tinjauan berikut), adalah perkhidmatan VPN yang ditawarkan oleh London Trust Media, Inc., sebuah syarikat keselamatan dalam talian yang berpangkalan di AS yang menawarkan perkhidmatan sambungan peribadi untuk membantu pengguna melindungi keselamatan dalam talian mereka dan privasi.

Perkhidmatan ini menawarkan pelbagai pintu masuk untuk pengguna di seluruh dunia serta pelbagai protokol penyulitan dan lokasi pelayan. Matlamat syarikat adalah untuk memudahkan pengguna menikmati internet percuma dan terbuka tanpa sekatan, dengan kelajuan terpantas yang ada.

Aplikasi ini membuat sambungan VPN dalam beberapa saat, dan mempunyai banyak ciri yang menyokong keamanan yang lebih baik.

Tahap keselamatan dapat diubah, dan Anda dapat menurunkannya untuk meningkatkan kecepatan, dan untuk mengurangi penggunaan sumber daya. Fleksibiliti semacam itu jarang dijumpai kerana terdapat sangat sedikit penyedia VPN yang membolehkan pengguna mengubah titik-titik tiang aplikasi untuk manfaat pengguna.

Menyusun Pelayan

Di sini anda hanya mendapat dua pilihan iaitu menyusun pelayan dengan negara yang berbeza, dan dengan wilayah yang berbeza. Kedengarannya sama, tetapi berbeza. Bagi beberapa negara tertentu seperti A.S., mereka mempunyai banyak pelayan. Sekiranya anda ingin menatal ke bawah semua pelayan dari A.S. maka anda boleh memilihnya mengikut negara. Di bahagian wilayah, pelayan ini disaring dengan lebih banyak jabatan. Sebagai contoh, jika anda tinggal di bahagian Timur A.S., anda boleh memilih wilayah ini, dan anda akan berhubung dengan pelayan tertentu di wilayah ini.

Lebih daripada 3000 pilihan pelayan tersedia untuk PIA

Namun, mereka tidak menyediakan penyortiran berdasarkan pelayan tertentu yang terbaik untuk streaming dan memuat turun. Anda perlu melakukannya secara manual dengan menghubungkan dengan pelayan yang berbeza, dan menganalisis kelajuannya. Nasib baik, anda boleh menyimpan pelayan itu sebagai pelayan kegemaran, dan selepas itu, setiap kali anda perlu memuat turun atau menstrim, anda boleh berhubung dengan pelayan itu dengan memilihnya dari senarai kegemaran.

Protokol dan Tetapan Pelabuhan

Tetapan protokol dan port lanjutan tersedia di klien

Secara lalai, PIA menawarkan protokol OpenVPN yang dapat dikonfigurasi dengan dua cara yang berbeza iaitu UDP dan TCP. Tetapan ini tidak boleh diubah tanpa pengetahuan awal mengenai akibat yang mungkin disebabkan oleh perubahan tersebut. Anda juga boleh menambahkan port jarak jauh di mana terdapat empat nombor port yang berbeza. Pilihan untuk menambah port tempatan juga tersedia di mana port pilihan anda dapat ditambahkan. Namun, ini dapat mengurangkan privasi, dan menyebabkan kerosakan jika ditambahkan secara rawak.

Pilihan pemajuan port membantu untuk mengalirkan arus, dan juga membolehkan akses jauh komputer anda dari mana saja di dunia. Fungsi ini adalah elemen eksklusif aplikasi ini yang sesuai untuk orang yang memerlukan memuat turun data secara berterusan.

Sokongan untuk Proksi P2P dan SOCKS5

Akses Internet Peribadi menyediakan sokongan untuk rangkaian perkongsian P2P, yang bermaksud bahawa dengan perkhidmatan VPN ini, anda dapat menggunakan sambungan peribadi untuk melakukan penyaliran tanpa masalah. Anda boleh memuat turun atau memuat naik fail torrent tanpa perlu menghadapi sekatan yang mungkin dikenakan oleh beberapa perkhidmatan VPN kepada anda. Anda boleh menghidupkan sambungan peribadi 24/7 untuk torrent, dan anda tidak akan menghadapi masalah untuk melakukannya. Selain itu, ia juga memberikan sokongan untuk proksi SOCKS5, yang merupakan proksi yang diketahui memberi anda kelajuan sambungan terbaik dalam rangkaian anda. Ini bermaksud bahawa dengan menggunakan proksi ini, anda dapat memuat turun atau menghantar data dari peranti anda dengan cepat dengan cepat.

Bunuh Suis

Ciri Kill Switch bukanlah perkara baru dalam teknologi VPN. Bahkan penyedia VPN terbaru dan asas menyediakan kemudahan ini untuk mengelakkan sebarang kebocoran data yang mungkin berlaku jika penyedia VPN berhenti tanpa pemberitahuan. Dalam kes ini, Kill Switch menyekat semua Lalu Lintas Internet dan menjadikan data selamat.

Walau bagaimanapun, PIA memberitahu, hanya menggunakannya apabila perlu. Amaran ini tidak diberikan kepada kami oleh penyedia VPN lain. Sebab di sebalik ini adalah Kill Switch mungkin memerlukan pengubahsuaian tetapan rangkaian sistem operasi dan oleh itu, ia boleh menyebabkan masalah sambungan. Tetapi, tetap diperlukan untuk tetap aktif jika anda bimbang tentang kebocoran dan privasi data anda.

Tetapan MTU

Tetapan MTU membolehkan anda mengubah paket ukuran data, dan diperlukan sambungan yang betul dengan beberapa router dan rangkaian mudah alih. Terutamanya, perkakasan lama tidak serasi dengan paket data bersaiz besar. Sekiranya demikian, anda boleh menurunkan ukuran data dengan menggunakan paket yang lebih kecil. Secara lalai, MTU adalah 4000, dan jika anda cuba mengubahnya menggunakan penyedia VPN PIA, ini tidak akan memberitahu kami angka yang mana ia telah menurunkan ukuran data. Walaupun tidak menjejaskan keselamatan, ia hanya boleh dilakukan apabila anda merasa tidak sesuai dengan perkakasan. Dengan berbuat demikian, anda mungkin mendapat kelajuan yang berkurang kerana peningkatan jumlah paket data.

Mod Debug

Mod debug dilaksanakan untuk meningkatkan fungsi aplikasi. Ini secara langsung tidak menyebabkan peningkatan dalam kerjanya, tetapi hanya menyimpan perincian yang berkaitan dengan prestasi PIA serta mencatat percubaan yang anda lakukan untuk menghubungkan dengan VPN.

Log ini penting untuk mendiagnosis masalah teknikal yang anda hadapi semasa menggunakan aplikasi. Penyedia menggunakan data ini untuk meningkatkan klien, dan perubahan dapat ditandai dalam setiap kemas kini.

Tetapan Penyulitan

Tetapan dan pilihan penyulitan

Enkripsi adalah tiang utama di mana sambungan VPN terletak, dan enkripsi kelas tinggi diperlukan untuk memberikan keselamatan sepenuhnya. PIA menawarkan enkripsi AES yang paling kuat antara semua enkripsi. Setiap penyedia VPN lain menawarkan penyulitan ini, dan bukan masalah besar. Walau bagaimanapun, PIA membenarkan menukar panjang kunci dengan memilih kunci 256 atau 128-bit. Kekunci 256-bit akan lebih kuat daripada kekunci 128-bit, tetapi untuk mewujudkan sambungan menggunakannya, sistem perlu menggunakan lebih banyak sumber. Sekiranya perkakasan berfungsi dengan perlahan, seseorang boleh menukar panjang kunci. Menggunakan 128 kunci panjang pasti akan mengurangkan keselamatan, tetapi tetap saja, ia tidak mudah putus.

Untuk pengesahan data, anda mempunyai pilihan untuk memilih fungsi hash: SHA-1 dan SHA-256. SHA-256 adalah salah satu fungsi hash dari keluarga SHA-2. Keluarga SHA-2 dikembangkan setelah SHA-1 dengan beberapa perkembangan.

Untuk berjabat tangan juga, ada enam pilihan yang berbeza di mana anda boleh memilihnya, tetapi disarankan untuk menggunakan yang lalai atau jika tidak berlaku kerosakan. Pilihan ini adalah ciri eksklusif yang kami sarankan PIA untuk pengguna yang ingin memiliki tahap keselamatan yang tinggi, tetapi sistem mereka tidak sesuai dengan penyedia VPN lain.

Analisis Masa Sambungan

Analisis masa penyambungan untuk PIA memastikan bahawa ia dapat menjalin hubungan tanpa waktu, dan itu berterusan untuk setiap kali kami cuba membuat sambungan.

Masa penyambungan untuk ujian yang berbeza

Dengan Purata 9.60, kami mengesyorkannya jika anda perlu membuat hubungan dengan cara secepat mungkin. Namun, analisis ini dilakukan dengan pilihan sambung-automatik, dan jika anda beralih ke pelayan lain, hasilnya mungkin berubah. Bagi kami, semasa kami cuba berhubung dengan pelayan Jerman, ia sama sekali tidak berhubung. Mungkin, itu adalah salah satu pelayan yang rosak yang memerlukan penyelenggaraan. Ini tidak berlaku untuk setiap pelayan tetapi selalu cuba menggunakan sambungan automatik untuk menghilangkan setiap kemungkinan kerosakan aplikasi. Semasa kami mencabut sambungannya, kami tidak dapat melakukannya, dan oleh itu, aplikasinya tersekat antara penyambungan, dan pemutusan hubungan. Selepas itu, kami keluar dari aplikasi, tetapi sekali lagi, secara lalai, ia menghubungkan dengan pelayan yang sama dengan yang anda pilih, dan kemudian anda tidak mendapat pilihan untuk menukar pelayan. Oleh itu, pilih pelayan dengan teliti jika tidak, aplikasi mungkin tersekat.

Ujian Kelajuan

Sebelum mengaktifkan PIA dan Selepas. Tidak banyak perubahan dalam kelajuan!

Mengenai kepantasan, PIA telah membuktikan dirinya di antara penyedia VPN teratas dengan memberikan pengurangan hanya 7.4% untuk kelajuan muat turun, dan 49.89% untuk kecepatan muat naik. Ini adalah sesuatu yang bahkan gagal dicapai oleh syarikat VPN tradisional. Mengenai kepantasan, ia telah berjalan di atas semua penyedia VPN lain.

Keselamatan

Ia dapat dikonfigurasi dengan pelbagai protokol, dan juga menyediakan pilihan untuk menggunakan AES-128 atau AES-256 yang merupakan dari keluarga penyulitan terbaik. Ini juga menyediakan pilihan yang berbeza untuk pengesahan data, dan jabat tangan yang menyimpan data dengan enkapsulasi sebaik mungkin.

Selain daripada ini, perlindungan kebocoran DNS tersedia yang tidak membenarkan ISP mengesan aktiviti dalam talian anda. Tidak ada penglibatan DNS pihak ketiga dan menyediakan DNS primer dan sekunder sendiri memastikan tidak ada kebocoran data.

Perlindungan kebocoran IPv6 bersama dengan fitur Kill Switch menjadikan PIA dipercayai mengenai keselamatan, dan aliran data yang selamat.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Terdapat tiga butang yang berbeza di bahagian atas layar: Maksimumkan, Minimalkan, dan Tutup. Butang Maksimumkan tidak berfungsi tanpa alasan, dan Minimumkan dan Tutup melakukan fungsi yang sama untuk menutup tetingkap (Catatan: Ini dialami untuk Pelanggan Windows). Agak menjengkelkan untuk memilih ikon PIA setiap kali di bar tugas untuk mengubah tetapan apa pun atau bahkan untuk membuka senarai pelayan. Tidak ada tetingkap yang minimum untuk pengguna.

Kegagalan sambungan merosakkan pengalaman pengguna, dan ia mesti diperbaiki. Semasa kami cuba menghubungkannya dengan pelayan lain, masalah seperti itu tidak dapat dilihat. Untuk pengalaman pengguna yang lebih baik, lebih banyak penyaringan dan penyortiran pelayan diharapkan. Walau bagaimanapun, semua tetapan tersedia pada satu skrin, dan memudahkan untuk menerokainya.

Pelantar

Ini merangkumi semua platform (Windows, Linux, MacOS, dan iOS) termasuk sambungan untuk Chrome, Firefox, dan Opera Mini. Terdapat tetapan MTU yang tersedia yang menjadikannya serasi dengan banyak router walaupun mereka tidak berkualiti tinggi. Oleh kerana itu, PIA disyorkan sekiranya perkakasan anda tidak terkini. Kelajuan berkurang dapat diperhatikan, tetapi itu tidak ada hubungannya dengan penyedia VPN. Ini kerana ketidakcekapan perkakasan.

Anda boleh memasangnya di mana-mana lima peranti dari satu akaun. Cara terbaik untuk menyebarkannya adalah dengan memasangnya untuk penghala anda, dan simpan sisa peranti seperti telefon bimbit dan Laptop yang anda perlukan untuk dibawa ke luar rumah ke tempat awam.

Sokongan pengguna

Pelbagai pilihan untuk mendapatkan sokongan!

Mereka tidak mempunyai sistem sokongan langsung, dan satu-satunya cara untuk menghubungi mereka adalah melalui penjanaan tiket. Anda perlu memberikan e-mel, nama, subjek pertanyaan, dan perincian mengenainya. Untuk ini, mereka membalas dengan jawapan melalui ID e-mel anda yang anda akan berikan kepada mereka.

Daripada menghubungi sokongan pelanggan, laman web ini mempunyai beratus-ratus artikel yang berkaitan dengan PIA, ciri dan kesalahannya yang mungkin anda temui. Cuba masukkan kata kunci yang sesuai, dan anda akan menerima senarai artikel yang berkaitan dengan carian. Sekiranya pertanyaan tidak dapat diselesaikan, tiket dapat dihasilkan pada bila-bila masa.

Kesimpulannya

Mengenai kelajuan dan platform, PIA tidak dapat dikalahkan kerana memiliki rangkaian pelayan yang besar, dan kemampuan untuk dikonfigurasi dengan banyak peranti. Namun, jika antara muka dan kestabilan pengguna dapat ditingkatkan, sukar untuk mencari penyedia VPN yang lebih baik daripada Akses Internet Peribadi. Dari segi keselamatan juga, PIA menyediakan sebilangan besar ciri yang eksklusif untuk aplikasi ini tidak dapat dijumpai di pelanggan penyedia lain. Ini membolehkan anda menggunakan rangkaian Torrenting tanpa masalah, dan juga membolehkan anda menggunakan proksi SOCKS5 untuk meningkatkan kelajuan sambungan anda. Lebih-lebih lagi, dengan lebar jalur yang tidak terhad dan beberapa lokasi pelayan di seluruh dunia, anda boleh mengalirkan kandungan dengan mudah hanya di kawasan tertentu. Secara keseluruhan, jika anda ingin menggunakan sambungan peribadi yang cepat, berpatutan dan selamat, PIA adalah pilihan terbaik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map