Ulasan ibVPN

Kelebihan


 • Terdapat kategori pelayan yang berbeza yang membolehkan pengguna memilih pelayan mengikut keperluannya. Ini membantu pengguna untuk berhubung mengikut apa yang diutamakan: kelajuan, keselamatan atau keupayaan untuk melakukan streaming.
 • Semua protokol penting ada yang sekali lagi membantu dalam mengutamakan keperluan tertentu. Di samping itu, mereka menyediakan protokol ShadowSocks yang membantu memintas penapisan China.
 • Mereka memberikan kawalan pengguna yang baik dalam hal tingkah laku aplikasi dengan menyediakan fitur sambungan dan pilihan izin.
 • ibVPN mempunyai pelayan DNS sendiri yang juga dapat digunakan untuk menyekat iklan.
 • Mereka menyediakan rancangan yang berbeza mengikut keperluan pengguna. Anda boleh membeli DNS standard, VPN untuk Torrent, DNS pintar IBDNS atau Ultimate VPN (yang merupakan gabungan tiga pertama dengan beberapa ciri tambahan).
 • Netflix Originals boleh diakses dari mana-mana bahagian dunia. Seseorang juga boleh menggunakan Hulu dan BBC iplayer menggunakan ibVPN.
 • Percubaan percuma satu hari tersedia jika seseorang ingin memanfaatkan dan mengalami seberapa cekap aplikasinya.

Keburukan

 • Pilihan pembahagian terowong tidak disediakan. Ini dapat memberikan kawalan pengguna yang lebih baik jika fitur itu ditambahkan ke aplikasi.
 • Terdapat tiga pelayan dalam kategori Tor over VPN. Kami cuba menyambungkan sistem, tetapi telah menunjukkan ralat rangkaian. Namun, setelah beberapa jam ketika kami berusaha untuk membuat sambungan lagi, hubungan itu mudah dibuat dengan ketiga pelayan tersebut.
 • Hanya pelan VPN Ultimate yang mempunyai pilihan untuk lima sambungan serentak. Pelan lain hanya menyediakan satu sambungan serentak. Sekiranya anda ingin menggunakan ibVPN dalam tujuh atau lebih bilangan peranti, anda perlu menjalani rancangan perniagaannya.

Gambaran keseluruhan

Skrin Utama ibVPN

ibVPN telah berusaha berterusan untuk menyediakan lebih banyak kemudahan dan ciri kepada penggunanya sejak tahun 2010 ketika dilancarkan. Setelah pelancaran, mereka telah melakukan peningkatan berterusan dalam tetapan protokol, dan pelayan dapat dilihat. Terletak di Transylvania, sebuah kota yang indah yang terletak di Romania, ibVPN jauh dari Lima Mata, Sembilan Mata atau Empat Mata.

Mereka telah menambahkan pelayan terutama untuk menggunakan Tor dan ini adalah salah satu penyedia VPN pertama yang telah mewujudkan teknologi pelayan VPN berganda. Juga, pelaksanaan ShadowSocks menambah kelebihan bagi pengguna China.

Dalam tinjauan ini, setiap aspek ibVPN akan dinilai secara menyeluruh dan kesimpulan mengenai kepantasan, sokongan pelanggan dan kebolehpercayaan akan dilakukan. Kami juga akan melalui ciri eksklusif yang disediakan oleh ibVPN yang terdapat di bawah Wizard Tab.

Pelayan yang berbeza untuk Keperluan yang berbeza

Senarai Pelayan ibVPN

Sebaik sahaja anda membuka aplikasi, aplikasi akan memberikan pilihan untuk menyambung dengan pelayan terpantas. Untuk itu, ia memeriksa semua pelayan, yang ironinya untuk pertama kalinya memerlukan satu minit. Namun, selepas itu, jika anda cuba menyambungnya lagi, ia akan tersambung dalam masa beberapa saat. Selain pelayan terpantas untuk penggunaan standard, mereka juga menyediakan pilihan untuk menghubungkan sistem anda dengan pelayan P2P terpantas. Sambungan itu berguna untuk memuat turun sebarang kandungan.

Senarai pelayan kegemaran membolehkan anda memilih pelayan yang ingin anda sambungkan secara manual. Senarai pelayan ini berguna apabila anda perlu mengakses kandungan mana-mana negara tertentu. Anda boleh menandakan pelayan yang paling terkenal di negara itu dan menambahkannya ke senarai kegemaran. Itu membantu pengguna untuk berhubung terus dan bukannya menatal senarai pelayan berulang kali. Fitur putaran membolehkan anda berhubung dengan pelayan kegemaran yang berbeza setelah beberapa minit (waktu dapat ditentukan sesuai dengan anda) setelah anda berhubung dengan klien VPN.

Di atas senarai pelayan, seseorang dapat mencari pilihan “Kumpulan Oleh” yang juga membantu mengelompokkannya dalam kategori yang berbeza:

 • Pelayan VPN Tor Over
 • Pelayan P2P
 • Pelayan Permainan
 • Pelayan VPN Berganda

Tor boleh digunakan bersama dengan mana-mana pelayan VPN, tetapi pelayan khusus ini membantu prestasi Tor. Ketika Tor digunakan dengan klien VPN, kecepatan penjelajahan berkurang sangat besar kerana empat lapisan enkripsi: Tiga lapisan Tor dan satu lapisan VPN. Untuk mengelakkan pengurangan ini, ibVPN kini mempunyai tiga pelayan khas yang dikhaskan untuk digunakan dengan Tor.

Senarai pelayan P2P yang panjang tersedia, dan bagaimanapun, seseorang dapat dengan mudah berhubung dengan pelayan P2P terpantas dengan mencarinya secara langsung di tab pelayan di atas senarai. Namun, jika seseorang ingin berhubung dengan pelayan P2P negara tertentu, ia dapat dijumpai dari senarai.

Hanya ada satu pelayan permainan yang ditubuhkan di Belanda pada tahun 2015. Selepas itu, mereka belum menambahkan pelayan permainan sehingga sekarang. Mungkin, tidak ada banyak keperluan pelayan semacam ini tetapi tetap saja, setiap pengguna yang perlu menggunakan VPN untuk permainan, mereka harus bergantung pada pelayan yang satu ini jika mereka membeli ibVPN.

Menggunakan pelayan VPN berganda boleh menjadi pilihan sekiranya keselamatan tinggi diperlukan. Dalam kategori ini, data bergerak dari satu pelanggan ke pelayan 1 dan dari sana, bukannya pergi ke pelayan tujuan dalam mencapai ke pelayan 2. Dari pelayan 2, data bergerak ke pelayan tujuan. Nampaknya ia akan melambatkan kelajuan internet. Memang betul bahawa peratusan yang besar akan mengurangkan kelajuan internet tetapi itu disertakan dengan keselamatan yang cekap.

Selain pelayan ini, anda akan menemui dua lagi pelayan dalam kategori Wizard. Pelayan ini untuk streaming kandungan dari negara-negara tertentu. Di Amerika Syarikat pelayan streaming boleh digunakan untuk mengakses Netflix Originals dan Hulu. Ia juga mempunyai pelayan khusus untuk mengakses BBC iPlayer. Walau bagaimanapun, anda tidak dapat mengakses Netflix UK atau Amazon Prime A.S.A atau banyak saluran terhad geo yang lain.

Penyortiran pelayan juga dapat dilakukan mengikut urutan abjad. Menyusun dan menyenaraikan pelayan senarai membantu memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik. Namun, hanya terdapat 173 pelayan yang sangat kurang daripada banyak penyedia VPN lain, dan ini juga mempengaruhi kelajuan internet jika ada sebilangan besar pengguna yang menggunakan pelayan yang sama. Dalam pengalaman kami, kami menghadapi ralat rangkaian semasa menggunakan Tor over VPN. Sekiranya bilangan pelayan dapat ditingkatkan terutama dalam kategori Tor over VPN, sambungan yang lebih baik dapat diterima.

Bayar Mengikut Keperluan

Rancangan ibVPN

Mereka menyediakan pakej fleksibel yang memungkinkan pengguna membayar mengikut keperluannya. Sekiranya orang tersebut ingin menggunakan VPN untuk streaming, maka tidak perlu dia membayar untuk pelayan torrent juga. Secara keseluruhan, terdapat lima pakej berbeza:

 • VPN standard
 • VPN muktamad
 • VPN Torrent
 • DNS Pintar IBDNS
 • Pelan VPN Perniagaan

Sekiranya kita memilih untuk menggunakan klien VPN standard, maka kita dapat menyembunyikan alamat IP kita dengan cekap, tetapi kita tidak akan dapat menggunakan Smart DNS atau melakukan Torrenting yang selamat. Untuk tujuan Torrenting, seseorang dapat membeli rancangan Torrent VPN, dan untuk streaming berat, IBDNS Smart DNS tersedia. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan ketiga-tiga dalam satu pakej maka anda perlu membeli pakej Ultimate VPN. Dengan pakej VPN terunggul, anda juga mendapat kemudahan tambahan dari pelayan Tor Over VPN dan pelayan Double VPN juga ke semua kemudahan dari tiga rancangan lain. Ini memungkinkan untuk menyambung dengan lima peranti dengan satu akaun tetapi jika anda perlu menyambungkan lebih banyak peranti, pembelian rancangan perniagaan boleh menjadi pilihan yang baik.

Dalam rancangan perniagaan, anda mendapat tiga pilihan: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Angka tersebut menunjukkan jumlah peranti di mana klien VPN dapat diunduh. Satu-satunya perbezaan antara Ultimate VPN dan rancangan perniagaan adalah jumlah peranti di mana mereka dapat dipasang. Oleh itu, dapat menjadi pilihan seseorang dapat membeli VPN terunggul, memasangnya di penghala dan dengan cara ini, semua orang dapat menggunakannya dengan mudah tanpa membayar rancangan bisnis.

Semua Protokol Mungkin Ada

Protokol ibVPN

Kami tidak pernah menemui penyedia VPN yang menyediakan banyak protokol VPN ini. ibVPN menyediakan sembilan pilihan protokol (termasuk pemilihan automatik) yang mempunyai tahap penyulitan AES yang berbeza. Bermula dengan PPTP yang paling tidak selamat hingga OpenVPN yang paling dipercayai, ibVPN menyediakan semua protokol VPN utama.

Untuk kelajuan tinggi, anda boleh menggunakan protokol PPTP. Namun, ini bukan protokol yang selamat kerana tahap penyulitan yang kurang. Apabila anda tidak mahu menjejaskan keselamatan, anda mesti menggunakan protokol OpenVPN, tetapi ia dilengkapi dengan kelajuan yang dikompromikan. Apabila keseimbangan kecepatan dan keselamatan yang baik diperlukan protokol L2PT dan SSTP dapat dipertimbangkan.

Ia juga menyediakan protokol Stealth VPN yang membolehkan data dicampur dengan lalu lintas internet standard. Ini menjadikan penggunaan VPN kurang dapat dikesan. Kebanyakannya digunakan di negara-negara di mana penggunaan VPN dilarang. Bagi negara seperti China dan Rusia, protokol ini memberikan keselamatan kepada pengguna untuk melindungi diri mereka dari mata pemerintah. ibVPN menyediakan protokol VPN khas, ShadowSocks yang fungsi khasnya adalah untuk memintas firewall China. Ia seperti SOCKS5; namun, lebih sederhana dan juga dengan lapisan enkripsi.

Kecekapan Pelayan Streaming Khusus

ibVPN mempunyai DNS pintarnya yang membolehkan anda melakukan streaming yang cekap. Walau bagaimanapun, dalam pilihan wizard, hanya ada dua pilihan yang berbeza untuk streaming melalui ibVPN. Semasa kami menyambung ke pelayan streaming Amerika Syarikat, kami dapat mengakses Netflix dan Hulu. Namun, ketika kami berhubung dengan pelayan Netflix di United Kingdom, kami dapat mengakses BBC iPlayer tetapi bukan Netflix. Mereka juga perlu menambahkan kandungan negara lain seperti Jepun dan Belanda. Negara-negara ini mempunyai kandungan dan penonton Netflix yang sangat eksklusif di seluruh dunia. Juga, jika hanya ada satu pelayan tertentu untuk mengakses kandungan Amerika Syarikat, maka kecekapan tidak dapat dijanjikan.

Perlindungan Kebocoran

Perlindungan Kebocoran DNS ibVPN

Sebab utama mengapa seseorang menggunakan VPN adalah menyulitkan data dan menyembunyikan alamat IP yang sebenarnya. Juga, siapa yang mahu sesiapa tahu mengenai aktiviti dalam talian mereka. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan kebocoran IP dan kebocoran DNS yang memberitahu pihak ketiga mengenai laman web yang anda kunjungi dan dari lokasi mana. ibVPN menawarkan tetapan perlindungan kebocoran DNS supaya aktiviti dalam talian anda tidak dapat dilacak. Anda juga mempunyai pilihan untuk mematikan lalu lintas IPV6 memastikan untuk mengisi semua liang yang tidak selamat.

Tetapan Tingkah Laku Pelanggan untuk Antara Muka Pengguna yang Lebih Baik

Tetapan Tingkah Laku ibVPN

Tetapan asas ini tersedia di semua penyedia VPN. Namun, ia perlu dibincangkan kerana memberikan fleksibiliti kepada pengguna dan membantunya untuk mengendalikan klien VPN. Anda boleh mempunyai fleksibiliti apabila anda menginginkan permohonan untuk dimulakan. Kemudahan log masuk automatik membantu pengguna membuat sambungan sebaik sahaja sistem dimulakan atau jika dia ingin menggunakan aplikasi hanya ketika dia membukanya, maka dia dapat memilih opsi sambung-otomatis untuk membuat sambungan ketika aplikasi dimulakan.

Pilihan tingkah laku di sini berkaitan dengan bahagian di mana anda perlu memaparkan aplikasi. Anda boleh meletakkannya di atas skrin lain semasa anda melakukan tugas lain. Anda juga boleh memilihnya agar tetap berada di tengah-tengah skrin. Setelah anda berhubung dengan VPN, ia akan dikurangkan secara automatik bergantung pada keperluan anda. Fungsi butang tutup (X) juga dapat diubah. Walaupun pilihan ini tidak berkaitan dengan penggunaan utama, mereka menambahkan dalam antara muka pengguna aplikasi.

Analisis Masa Sambungan

PelayanAttempt 1Attempt 2Attempt 3Aemptempt 4Rata-rata Masa
Masa yang Diambil (dalam Detik) untuk Membuat Sambungan Pelayan
Pelayan terpantas14.529.6117.4312.1413.425
Pelayan P2P terpantas11.7612.0610.3811.1211.33
Pelayan Permainan12.3212.0312.2812.5112.28
Pelayan VPN berganda15.3711.7610.8411.6412.4
Pelayan VPN Tor Over10.1710.1111.7811.310.84
Pelayan Penstriman A.S.11.4310.4510.329.4610.41
Pelayan Penstriman UK10.7710.9910.4311.1910.84
Pelayan untuk Memintas
Firewall China
10.198.8411.279.439.93

Sungguh ironis bahawa masa rata-rata yang diperlukan untuk berhubung dengan pelayan terpantas adalah maksimum dan lebih banyak daripada waktu rata-rata untuk berhubung dengan pelayan dari kategori lain. Kami mengelompokkan pelayan mengikut setiap kategori dan memilih pelayan teratas dari kategori yang dikelompokkan. Kemudian menjalin hubungan yang memberikan kami hasil yang sangat baik. Untuk kategori apa pun, setiap percubaan hampir dengan iklan rata-rata yang memastikan sambungan yang boleh dipercayai. Rata-rata untuk kategori mana pun tidak melebihi 13 saat yang jauh lebih baik daripada banyak penyedia VPN.

Ujian Kelajuan

Ujian Kelajuan IB

Ujian kelajuan untuk pelbagai kategori pelayan telah diambil, dan hasilnya tidak mengecewakan. Terdapat penurunan kelajuan. Namun, ia berkesan mengikut jumlah pelayan yang dimiliki ibVPN. Pelayan terpantas yang disambungkannya secara automatik memberikan kelajuan muat turun 71% dari kelajuan asal yang boleh dianggap mencukupi apabila anda mempunyai lapisan keselamatan tambahan. Ketika kategori pelayan VPN berganda digunakan, kelajuan muat turun dikurangkan sebanyak 54% yang diharapkan ketika data bergerak dari satu pelayan ke pelayan lain sebelum sampai ke pelayan tujuan.

Walaupun, mereka hanya mempunyai satu pelayan permainan, satu Pelayan Streaming Amerika Syarikat, dan satu Pelayan Streaming United Kingdom, pengurangan kelajuan muat turun masing-masing hanya 40%, 42%, dan 30%. Itu menunjukkan bahawa pelayan cekap menangani sebilangan besar pengguna. Perubahan kelajuan muat turun semasa menggunakan VPN sangat bergantung pada jarak antara pelayan. Lokasi kami dan pelayan ini berada di benua yang berbeza kerana terdapat ribuan batu antara lokasi kami dan pelayan.

Ketika kita berbicara mengenai penggunaan protokol ShadowSocks, pengurangannya adalah signifikan kerana tahap enkripsi yang tinggi. Dengan pengurangan kelajuan muat turun 79%, penggunaan protokol ShadowSocks tidak akan digalakkan. Namun, ini disebabkan oleh tingkat keamanan yang tinggi yang diberikannya, dan bahkan sukar bagi pemerintah untuk mengesan penggunaan VPN.

Sekiranya kita bercakap mengenai kelajuan muat naik, hampir 50% dari jumlah kelajuan untuk kebanyakan kes. Namun, sekali lagi, untuk ShadowSocks, ia menunjukkan penurunan sebanyak 85%. Sekiranya anda prihatin dengan kecepatan dan hidup di negara di mana penggunaan VPN dibatasi, maka Anda juga dapat mencuba menggunakan protokol Stealth VPN jika ShadowSocks memberikan kecepatan yang terganggu. Tetapi anda mesti tahu bahawa tahap keselamatan akan menurun dengan peningkatan kelajuan.

Keselamatan

ibVPN menyediakan sebahagian besar protokol penting, dan untuk keselamatan tambahan, protokol Stealth VPN dan ShadowSocks juga ditambahkan. Protokol ini membolehkan data dicampur dengan lalu lintas internet standard dan menjadikannya kurang dapat dikesan. Walaupun dengan ciri ini, mereka tidak berkompromi dengan enkripsi (namun, ShadowSocks memiliki tahap enkripsi yang lebih rendah daripada protokol VPN lain) dan untuk kebanyakan protokol, mereka menggunakan Penyulitan RIJNDAEL yang diadopsi sebagai Advanced Encryption Standard oleh NSA. Walau bagaimanapun, panjang kunci boleh berubah dengan perubahan protokol.

Menggunakan OpenVPN adalah pilihan terbaik apabila keselamatan dikhaskan kerana ia dilengkapi dengan kunci AES 256-bit yang memastikan tidak ada ancaman besar semasa menggunakannya. PPTP adalah protokol tertua, dan oleh itu, ibVPN mengesyorkan hanya menggunakannya jika peranti tidak menyokong enkripsi lain. PPTP mempunyai masalah keselamatan utama dan tahap enkripsi ringan. Selain itu, ia mempunyai SSTP yang dianggap aman seperti protokol OpenVPN.

Kemudahan Kill Switch dan keselamatan dari lalu lintas IPv6 juga bertambah dalam memberikan keamanan yang lebih baik. Mereka menggunakan DNS sendiri, dan itulah sebabnya tidak ada penglibatan pihak ketiga yang memenuhi liang yang memungkinkan pihak ketiga menyimpan aktiviti kami. Namun, seperti banyak penyedia VPN lain, mereka juga dapat meningkatkan produk mereka dengan menambahkan fitur yang membantu menghindari serangan malware.

Keselamatan Data ibVPN

Juga, “no log log” membantu melindungi data anda dari orang lain, terutamanya syarikat perlombongan data. Sekiranya pemerintah meminta mereka memberikan jejak aktiviti anda, maka mereka perlu memberikan data anda kepada pihak berwajib. Oleh kerana ibu pejabatnya berada di Romania, umumnya tidak ada masalah yang diharapkan atau dialami. Mereka berkongsi maklumat yang tidak dapat dikenal pasti secara peribadi kepada pihak ketiga untuk memahami aktiviti pengguna di laman web ibVPN. Juga, mereka tidak menjamin atau menjamin keselamatan maklumat kami daripada dilanggar.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

ibVPN memberikan antara muka pengguna yang sederhana yang ditujukan untuk tujuan utamanya untuk menyediakan penggunaan teknologi VPN. Menambah beberapa kategori pelayan, pilihan penyortiran dan ciri pengelompokan pelayan memudahkan untuk meneroka pelayan yang diperlukan. Di antara semua penyedia VPN, ibVPN mempunyai pengkategorian pelayan yang paling maju dan cekap. Gambar kecil yang digunakan oleh produk menarik dan memberikan tujuan hanya berdasarkan gambar.

Ketika datang ke pengalaman pengguna, banyak aspek bergabung untuk memberikan pengalaman terakhir. Sekiranya kita membincangkan ciri-ciri, menambahkan port forwarding, Split Tunneling dan Malware protection dapat meningkatkan kemudahan dan kecekapan aplikasi. Ciri semasa seperti pilihan paparan, pilihan tingkah laku, dan Kill Switch menunjukkan bahawa ibVPN sudah berada di tahap yang sangat baik dari mana pembangunannya mudah.

Pelantar

Platform ibVPN

Selain semua sistem operasi utama (Linux, Windows, MacOS, iOS, dan Android), mereka menyediakan sambungan untuk semua penyemak imbas utama (Chrome, Firefox dan Opera Mini) juga. Namun, mereka tidak mempunyai sambungan untuk Safari dan Internet Explorer. Mereka juga memberikan produk VPN untuk TV Pintar: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV dan Sony Smart PV dan Gaming Console: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 dan Xbox One. Jumlah platform yang mereka sediakan cukup mencukupi untuk merangkumi pangkalan pengguna yang besar. ibVPN juga menawarkan konfigurasi penghala untuk Asus RT-N66U, Wi-Fi Linksys E2500 dan Wi-Fi Netgear WNR3500L. Mereka mesti meningkatkan jumlah platform untuk router kerana lebih rendah daripada banyak penyedia VPN yang menyediakan konfigurasi penghala untuk di atas sepuluh router yang berbeza. Juga, harganya berbeza untuk ketiga-tiga penghala yang boleh anda periksa di laman web mereka.

Sokongan pengguna

Sokongan Pelanggan adalah bahagian yang paling cekap dari perkhidmatan yang disediakan oleh mana-mana syarikat. Penting untuk memastikan kepuasan pelanggan untuk meningkatkan perniagaan, dan hanya sokongan pelanggan yang efisien yang dapat menjaminnya.

Hingga kini, saya mendapati ibVPN sebagai produk yang baik secara keseluruhan. Namun, setelah bercakap dengan layanan pelanggan, kami kecewa dalam hal kesopanan dan kebolehpercayaan. Kami akan melihat sembang langsung juga tetapi pada mulanya mari kita lihat penjanaan tiket. Kami mengajukan soalan kepada mereka mengenai dasar privasi yang kami bingung. Mereka membalas tiket saya setelah tujuh jam. Namun, saya mengharapkan balasan dalam masa satu jam seperti untuk penyedia VPN lain yang lain. Mereka membalas saya dengan sopan dan jawapan yang terperinci melalui e-mel. Namun, ia tidak sama ketika melakukan sembang langsung.

Mereka Mengaku mempunyai pilihan sembang langsung 24/7, tetapi itu tidak benar. Sembang Langsung tidak hadir sepanjang hari semasa kami menulis ulasan ini. Pada hari sebelumnya, saya memeriksa ketersediaan sembang langsung, dan tidak ada. Ketika muncul lagi, saya bertanya kepada eksekutif sokongan pelanggan tentang tidak adanya sembang langsung yang dia jawab bahawa “Itu selalu ada. Kami hanya menutup sembang sambil makan tengah hari. ” Kami bersetuju dengan ini dan menunggu sepanjang hari, tetapi sembang langsung tidak muncul. Namun, menurut mereka, ia hadir sepanjang masa. Mereka tidak memberikan alasan untuk ini, jadi kami tidak boleh mengatakan bahawa sembang langsung mereka boleh dipercayai. Juga, terdapat kekurangan budi bahasa.

Kesimpulannya

ibVPN masih dalam fasa pembangunan. Ketika datang ke protokol, mereka memberikan jenis maksimum dalam perbandingan sebagian besar penyedia VPN – juga, berbagai rancangan yang mereka tawarkan untuk memberikan fleksibilitas bagi pengguna untuk membayar sesuai dengan keperluannya. Walaupun bilangan pelayan adalah 173, kelajuan dan penyambungan sama sekali tidak terganggu. Walau bagaimanapun, apabila pangkalan pengguna meningkat, mereka perlu meningkatkan jumlah pelayan yang meletakkan penambahan pelayan streaming dan permainan diutamakan.

Mereka perlu menambahkan lebih banyak ciri yang telah kita bincangkan di atas yang dapat menjadikan antara muka pengguna yang lebih baik. Juga, seseorang tidak dapat menerima sokongan pelanggan untuk menjadi tidak sopan dan tidak boleh dipercayai, dan sumber manusia perlu ditingkatkan terlebih dahulu. Mereka mengambil masa enam jam untuk menjawab kami yang sama sekali tidak dapat diterima pada waktu kecemasan. Mereka menjelaskan kepada kami bahawa soalan kami tidak menjadi keutamaan dan itulah sebabnya mengapa begitu lama. Kami mengesyorkan produk ini untuk negara-negara di mana penggunaan VPN dibatasi kerana kecekapannya untuk menyembunyikan kandungan di tengah lalu lintas standard.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map