Ulasan IPVanish

Kelebihan


 • Ini menyediakan pelbagai cara untuk menyusun dan menyaring pelayan di mana pengguna dapat mengenal pasti pelayan yang terbaik.
 • Ketersediaan lapisan pengesahan tambahan dalam proksi web SOCKS5 memastikan bahawa hanya pengguna yang dibenarkan mengakses pelayan.
 • Anda mempunyai pilihan untuk menyambung dengan pelayan terpantas dari negara tertentu.
 • Penyedia VPN memiliki pelayan DNSnya yang menyelamatkan pengguna dari penglibatan pihak ketiga.
 • Kill Switch menghilangkan kemungkinan kebocoran data jika IPVanish turun tanpa diduga.

Keburukan

 • Tidak ada pelanjutan penyemak imbas yang disediakan. Namun, jika anda menggunakan aplikasinya, ia pasti akan mengenkripsi penghantaran data yang mengalir melalui penyemak imbas.
 • Sokongan langsung (Tahap 1) memerlukan latihan kerana mereka tidak dapat memberikan jawapan bermaklumat untuk setiap soalan. Namun, apabila mereka tidak dapat menjawabnya dengan betul, mereka menghasilkan tiket dan selepas itu pasukan tahap kedua menangani masalah ini.

Laman Web: Lawati Laman Web Rasmi

Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Pantas
Lawati Laman Web
ProtokolIKEv2, OpenVPN, L2TP, IPSec, SSTP, PPTP
PelantarWindows, Mac, iOS, Android, Windows Phone, Linux, Chrome, Routers, Smart TV
Bidang kuasaUSA
PembalakanBeberapa Log
PenyulitanAES 256-bit
Sambungan10 Sambungan
Lokasi60 Negara
Pelayan1100
Netflix / P2PP2P Terdapat
Pilihan pembayaranPayPal, Kad Kredit
Pilihan SokonganSembang Langsung, Sokongan E-mel
Harga Dari$ 6.49 / bln Dibil setiap tahun
Jaminan7 hari
Cubaan percumaTidak

IPVanish adalah perkhidmatan rangkaian persendirian maya yang disediakan oleh IPVanish VPN, sebuah syarikat keselamatan Internet yang ditubuhkan pada tahun 2012. Sejak pertama kali syarikat itu menawarkan perkhidmatan rangkaian peribadi maya mereka, syarikat itu telah dikenali sebagai salah satu penyedia VPN terbaik dengan kelajuan VPN terpantas . Ini kerana kecekapan pelayan dan kepandaian penempatan mereka di seluruh dunia. Matlamat syarikat adalah untuk membantu pengguna mengamankan aktiviti dalam talian mereka sehingga mereka dapat melayari laman web secara peribadi dan tanpa nama, tanpa perlu menghadapi sekatan.

Antara Muka Pengguna - Pemeriksaan UtamaAntara Muka Pengguna – Pemeriksaan Utama

Seiring berjalannya waktu IPVanish telah bertambah banyak. Sebelumnya mereka tidak memiliki DNS dan dulu bergantung pada DNS pihak ketiga yang merupakan kelemahan penyedia yang ketara.

Seiring berjalannya waktu, mereka telah memasukkan DNS mereka yang memastikan bahawa tidak ada penghantaran data yang akan terjadi melalui pihak ketiga mana pun. Pelaksanaan Kill Switch dan pelbagai ciri untuk melindungi kebocoran data adalah ciri utama penyedia VPN ini.

Senarai Pelayan IPVanishSenarai Pelayan IPVanish

Menyusun dan Menapis Pelayan

Kelajuan dan kebolehpercayaan sangat bergantung pada pelayan. Seseorang boleh berhubung dengan pelayan terpantas secara automatik dengan melalui pilihan pengaturan >Am >Permulaan IPVanish >Sambung ke pelayan terpantas. Anda juga boleh memilih untuk berkomunikasi dengan pelayan terakhir yang menghubungkan peranti anda. Ini juga menyediakan pilihan untuk berhubung dengan pelayan terpantas dari negara tertentu. Katakan; anda perlu mengakses kandungan yang hanya terdapat di Jerman. Kemudian, anda akan berhubung dengan pelayan yang berada di sana. Walau bagaimanapun, anda mungkin mengalami kelajuan yang rendah, dan kemudian memerlukan tugas manual untuk mengenal pasti pelayan terpantas dari negara tersebut. IPVanish melakukan tugas membandingkan semua pelayan dan menghubungkan yang terbaik yang ada. Pilihan ini juga disediakan dalam tetapan Permulaan IPVanish.

Anda juga mendapat pilihan menyusun pelayan dengan cara yang berbeza iaitu:

 • Nama Negara (Susunan abjad)
 • Masa tindak balas
 • Beban Masa
 • Kegemaran Pertama (Susunan abjad)

Ini menunjukkan bahawa keperluan pengguna diambil sebagai keutamaan tertinggi, dan setiap tindakan yang mungkin diambil untuk membuang kerja manual.

Anda juga boleh menapis pelayan dengan memilih kriteria Latensi yang disediakan, tetapi kebanyakannya mempunyai latensi lebih dari 200ms.

Sambung terus menggunakan Peta

Sekali lagi, ini adalah langkah ke arah pengalaman pengguna yang lebih baik kerana pengguna dapat terus menyambung ke pelayan dengan mencarinya dari peta. Walaupun begitu, anda tidak akan mendapat maklumat mengenai kelajuan dan kependaman jika anda terus berhubung dengannya dari peta. Ini hanya membantu anda mencari lokasi geografi pelayan yang tepat.

Tetapan Umum untuk IPVanishTetapan Umum untuk IPVanish

Proksi web SOCKS5

Ini adalah ciri keselamatan unik yang tidak ditawarkan oleh setiap penyedia VPN, tetapi ketika IPVanish berjaya menyediakannya, ini menandakan tahap keselamatan yang lebih baik. SOCKS5 membantu menyembunyikan alamat IP ketika pengguna membuat sambungan P2P dan VoIP. Sekiranya seseorang mempunyai akses pelayan ke mana anda terhubung, maka ada kemungkinan kebocoran data melaluinya. Walau bagaimanapun, pelayan proksi web SOCKS5 memberikan lapisan keselamatan tambahan: protokol SSH (Security Socket Shell) kerana pelayan hanya dapat diakses melalui pengesahan. Namun, jika selepas ini ada yang melalui protokol SSH, akan ada pusingan penyulitan yang perlu dia lalui. Penambahan semacam itu menunjukkan bahawa IPVanish memiliki tangan aktif dalam melindungi data anda.

Perlindungan Kebocoran IPv6

IPv6 wujud untuk menyelesaikan masalah sebilangan alamat IP yang tersedia. Terdapat sebilangan besar laman web yang menggunakan IPv6 dan tetapi jika penyedia VPN anda tidak prihatin tentang hal itu, maka data dapat bocor dengan mengalihkan carian anda ke laman web berbahaya lainnya. IPVanish mempunyai perlindungan kebocoran untuk IPv6 sehingga seseorang dapat menjelajah dengan bebas tanpa perlu khawatir akan kebocoran tersebut.

Untuk mematikan Perlindungan Kebocoran IPv6, anda boleh terus memilih pilihan. Pilih tab sambungan dan hapus centang kotak yang diletakkan sebelum “IPv6 Leak Protection.” Tetapi ia hanya dapat dilakukan setelah anda mematikan sambungan VPN. Pertama sekali, anda tidak seharusnya melakukan perkara tersebut kerana menjadikan penghantaran data anda lebih selamat.

Tetapan Sambungan yang berbezaTetapan Sambungan yang berbeza

Bunuh Suis

Kill Switch diperlukan untuk memastikan bahawa tidak ada data yang bocor ketika VPN turun tanpa diduga. Setiap kali sambungan VPN terputus, IP tempatan dapat dikesan oleh ISP. Sesiapa yang berminat untuk mengetahui sejarah penggunaan anda boleh mendapatkan peluang mendapatkan semua maklumat setelah VPN berhenti berfungsi, tetapi lalu lintas internet masih aktif. Itulah sebabnya sebilangan besar penyedia VPN menerapkan Kill Switch untuk mewujudkan keamanan sepenuhnya dalam setiap aspek. Harus diingat bahawa ia bukan ciri tambahan tetapi keperluan yang mesti dimiliki oleh setiap penyedia VPN. IPVanish menjadikannya sebagai tetapan penting yang dapat dihidupkan dan dimatikan kapan saja walaupun sambungan VPN berfungsi.

Sekat Lalu Lintas LAN

Sekarang, ini adalah jenis Kill Switch yang tidak menumpukan pada lalu lintas Internet tetapi lalu lintas LAN. Data mungkin bocor melalui LAN juga dan dengan itu apabila sambungan VPN terputus; sangat membantu melindungi data dari penggodam tempatan. Ini adalah satu ciri unik yang kekurangan banyak VPN dan secara langsung menambah keselamatan.

Log Trafik Sifar

IPVanish tidak menjejaki maklumat dan aktiviti dalam talian anda. Melalui tab “Diagnostik”, Anda dapat melihat aktivitas yang telah dilakukan oleh penyedia VPN, atau yang telah Anda lakukan dengan menggunakan penyedia VPN. Sekiranya maklumat itu tersedia untuk anda, maklumat itu juga harus terbuka kepada penyedia, walaupun tidak berbahaya dan hanya disimpan untuk penyelidikan dan fungsi perisian yang lebih baik. IPVanish memberi anda privasi dan kebebasan sepenuhnya dalam aktiviti dalam talian anda. Anda tidak perlu menangani pelanggaran hak privasi semasa menggunakan perkhidmatan ini secara berkala.

Analisis Masa Sambungan

Masa yang diambil untuk menjalin hubungan dengan rata-rataMasa yang diambil untuk menjalin hubungan dengan rata-rata

Waktu penyambungan adalah aspek penting yang memberikan maklumat seberapa cepat penyedia VPN akan bertindak balas. Masa tindak balas mungkin berbeza dengan pelayan yang dipilih. Di sini, kami telah memilih pelayan terpantas pada masa ini dan mendapati masa respons rata-rata dengan menghubungkannya berulang kali.

Perbezaan antara purata masa sambungan dan percubaan yang diambil tidak lebih dari 2 saat yang menunjukkan bahawa sambungannya stabil dan tidak banyak turun naik. Anda dapat meramalkan bahawa bila ia akan bersambung. Dengan masa sambungan purata 11 saat, IPVanish menunjukkan masa sambungan paling sedikit di antara kebanyakan penyedia VPN yang lain.

Ujian Kelajuan

Ujian Kelajuan - Sebelum & Selepas IPVanishUjian Kelajuan – Sebelum & Selepas IPVanish

IPVanish telah dikenali sebagai salah satu sambungan peribadi terpantas kepada pengguna mereka, yang membolehkan mereka melayari laman web tanpa perlu risau tentang kelambatan. Tidak ada gangguan ISP ketika menggunakan perkhidmatan ini, dan pelayan peribadi dioptimumkan sehingga dapat memberikan prestasi terbaik untuk aktiviti dalam talian anda. Kami membandingkan kelajuan Internet dengan dan tanpa sambungan VPN dan mendapati bahawa tanpa sambungan, kelajuan muat turun dan Muat naik masing-masing 12.09 Mbps dan 6.69 Mbps. Jelas bahawa jika seseorang menetapkan lapisan enkripsi, kecepatan akan berkurang dan di sini ia berkurang masing-masing sebanyak 5.59 Mbps dan 4.79 Mbps yang memberikan kita kecepatan 6.50 Mbps dan 1.90 Mbps untuk memuat turun dan memuat naik masing-masing.

Ini cukup bagus jika dilihat pada kecepatan kerana ketika menggunakan banyak penyedia VPN lain, penurunan 80% juga merupakan pengalaman. Namun, untuk gelaran penyedia VPN terpantas, IPVanish perlu mewujudkan pelayan yang semakin banyak. Selalu ada kemungkinan kelajuan berkurang di satu lokasi tertentu tetapi di sisi lain, anda mungkin mengalami kelajuan tinggi dari lokasi lain. Ia mempunyai pelayan di seluruh dunia dan mempunyai beberapa pelayan di banyak negara maju. Oleh itu, untuk negara-negara seperti Kanada, A.S., Jerman, Perancis, Australia dan negara-negara utama Eropah yang lain, ia menawarkan kelajuan tinggi, dan itulah sebabnya pangkalan penggunanya terus berkembang di negara-negara tersebut.

Keselamatan

Sambungan peribadi yang disediakan oleh IPVanish membolehkan anda menyulitkan semua penghantaran data anda dengan sempurna kerana menggunakan perlindungan tertinggi untuk rangkaian anda, iaitu sistem penyulitan AES 256-bit. Ini adalah jenis enkripsi yang paling baik digunakan untuk perlindungan terhadap penggodam dan serangan siber, dan banyak pakar keselamatan telah mengesyorkannya di seluruh dunia. Dengan sistem penyulitan ini, anda tidak perlu risau bahawa ada yang boleh mengintip rangkaian anda, mendengar komunikasi dalam talian anda, dan menjejaki tabiat melayari anda kerana dia tidak dapat melakukannya. Sebenarnya, jenis enkripsi ini adalah sistem penyulitan terbaik untuk menyembunyikan alamat IP dan identiti sebenar anda dalam talian.

Selain daripada itu, ia menggunakan pelayan DNS sendiri: 198.18.0.1 dan 198.18.0.2 sebagai IP DNS primer dan sekunder. Itu tidak pernah berlaku sebelumnya; dulu bergantung pada DNS pihak ketiga yang merupakan masalah utama yang dihadapi oleh pembeli. Walaupun untuk kelajuan tinggi, tidak ada yang bersedia berkompromi dengan keselamatannya, dan oleh itu IPVanish mengembangkan DNS sendiri.

Dengan perlindungan kebocoran IPv6 dan perlindungan kebocoran DNS, IPVanish telah menyekat semua jalan dari mana data dapat bocor, dan itulah cara ia menawarkan keselamatan serta kecepatan.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Antara muka pengguna dan pengalaman pengguna selalu berdasarkan kecekapan aplikasi yang dapat membantu anda membuat kerja dipermudah dan mengurangkan pengendalian manual. Seseorang dapat menonton muat turun masa nyata dan memuat naik tidur di skrin utama, juga dapat memeriksanya melalui grafik. Itu membantu dalam proses pemilihan pelayan. Ketika datang ke pemilihan pelayan, mereka telah mempermudah dengan menyusunnya dalam empat cara yang disebutkan di atas. Itu mudah dikenali dan mengesahkan kemampuan antara muka pengguna yang tinggi. Ketersediaan peta adalah bahagian yang menggembirakan yang juga membantu anda mencari pelayan secara langsung dari lokasi mereka di peta dan bukannya melalui senarai (Sekiranya tugas itu kelihatan membosankan). Semua tetapan dipermudahkan di bawah tiga tab:

 • Am
 • Sambungan
 • Diagnostik

Ini membantu pengguna untuk mencari tetapan yang diperlukan tanpa terlalu memikirkannya. Tetapan memberikan kawalan sepenuhnya kepada pengguna dengan membiarkannya menghidupkan dan mematikan sebarang ciri yang diinginkannya. Walaupun tidak relevan, dalam beberapa kes, beberapa ciri perlu diubah. IPVanish telah mempertimbangkannya dan ini sangat membantu dalam meningkatkan antara muka pengguna.

Pelantar

Perkara yang baik mengenai perkhidmatan sambungan peribadi ini ialah anda dapat menggunakan aplikasi dan perisian di semua platform dan peranti yang anda miliki. Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana tidak dapat menggunakan sambungan peribadi di TV pintar anda kerana perisian VPN dapat dipasang pada penghala anda. Oleh itu, apabila anda menyambungkan TV pintar dengan penghala, sambungan anda menjadi peribadi secara automatik. Ini berlaku untuk semua peranti yang disambungkan ke penghala anda. Tidak kira platform atau peranti apa yang anda gunakan, selalu ada cara untuk menggunakan sambungan peribadi ini pada peranti anda.

Lebih-lebih lagi, walaupun anda perlu menggunakannya di tempat awam atau semasa perjalanan, pengguna dapat menghubungkannya dengan sepuluh sambungan serentak pada pelbagai peranti. Ini menyokong Windows, Windows Phone, Mac, iOS dan Android dan oleh itu, walaupun tidak ada penghala, sambungan yang sama efisien dapat dijamin. Satu-satunya kelemahan ialah mereka tidak menyediakan pelanjutan penyemak imbas, jadi anda perlu berhubung dengan aplikasi sebelum menggunakan penyemak imbas.

Sokongan pengguna

IPVanish mempunyai metodologi yang jelas ketika datang ke sistem sokongan pelanggannya. Sistem sokongan mengikuti prosedur yang memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik dan juga menyelesaikan pertanyaan dengan cara yang sistematik.

 • Buka kotak dialog di sudut kanan bawah skrin di laman web mereka.
 • Selepas itu, mereka akan meminta nama dan E-mel anda yang tidak akan disahkan, jadi jika anda mahu tetap tidak dikenali, anda boleh memalsukannya jika anda mahu.
 • Taipkan mesej anda, dan mereka akan membalas anda, tetapi dalam beberapa minit.
 • Sekiranya pertanyaan anda tidak diselesaikan, mereka akan membimbing anda dengan mengarahkan semula ke artikel yang disediakan di sisi anda, tetapi walaupun masalah masih ada, mereka akan menghasilkan tiket.
 • Pertanyaan anda kemudian diteruskan ke tahap kedua, dan mereka mempunyai pengetahuan lanjutan mengenai perkhidmatan tersebut, jadi pasti akan diselesaikan di sana.

Mungkin kelihatan memakan masa dan kadang-kadang, tetapi jawapannya selalu tepat, dan akan selalu ada seseorang untuk menyelesaikan masalah anda, 24 jam sehari.

Kesimpulannya

Untuk melindungi identiti sebenar anda dalam talian, IPVanish adalah salah satu perkhidmatan VPN terbaik yang boleh anda gunakan hari ini. Ia menawarkan banyak ciri yang memastikan privasi dan keselamatan anda dalam aktiviti dalam talian anda. Ia juga memberikan kelajuan terpantas dan lebar jalur tanpa had untuk memastikan anda dapat menggunakan sambungan rangkaian anda dengan cara yang terbaik, untuk pelbagai tujuan. Ia juga menawarkan ciri-ciri perlindungan keselamatan terkemuka yang dapat menjaga identiti tanpa nama anda dalam talian tanpa kemungkinan alamat IP atau kebocoran alamat DNS. Secara keseluruhan, ketika menyembunyikan alamat IP anda dalam talian dan memastikan aktiviti dalam talian anda selamat dan disulitkan, IPVanish adalah pilihan perkhidmatan VPN terbaik yang dapat anda miliki.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me