5 црвених застава које показују ваш ВПН је лоша

Кориштење виртуалне приватне мреже у данашњи дан и старост нешто је уобичајено за направити. Милиони и милиони људи штите своју интернетску везу приватном везом без обзира да ли користе радну површину или мобилне уређаје. То је зато што постоје предности ВПН везе у којима многи желе да уживају, попут могућности да заобиђу владина ограничења, сакрију своју ИП адресу, приступе садржају заштићеном региону, побољшају приватност на мрежи и многе друге погодности.


Међутим, пошто постоје стотине ВПН услуга које су вам на располагању да одаберете, природно је да нису све ВПН услуге нуде висок ниво квалитета за своју приватну везу. Неке услуге једноставно није добро користити или нису довољно поуздане да бисте их користили свакодневно. Ово посебно важи ако сте услугу плаћали за месечну или годишњу претплату, у којој очекујете да ће услуга бити одлична. Када је у питању лоша ВПН услуга, постоје неки начини да се идентификују. Ево 5 црвених застава које показују да је ваш ВПН лош:

1. Прекид везе често се догоди у неочекивано време

Када се повежете на ВПН услугу, ви се заправо повезујете на приватне сервере које нуде и који су раштркани на разним локацијама широм света. Можете одабрати приватне сервере који се налазе у САД-у, Европи, Азији и другим местима у свету. Будући да услугу користите заједно са другим корисницима, а сваки сервер користи одређени број корисника, могуће је да ћете повремено доживети пад везе. Углавном се прекида везе догађа једном или два пута месечно ако је услуга довољно стабилна. Међутим, лоша ВПН услуга може вам дати бројне падова веза који се могу догодити у року од месец дана, па чак и током дана. Ово је знак лоше услуге коју не би требало да користите дуго времена.

2. Брзина је прениска и понекад постаје неподношљива за употребу

Због ограничених ресурса које користе корисници ВПН услуге, такође је уобичајено да доживите смањење брзине у вашој приватној вези. Међутим, ако се то догађа пречесто и постане вам неподношљиво коришћење, то значи да не користите добар и поуздан ВПН који нуди најбржу брзину коју можете да имате. Ако се не можете ослонити на брзину услуге приватне везе, то значи да нећете добити пуну вредност улагања која сте уложили у услугу. Дошло је време да се пребаците на другог добављача ВПН услуга.

3. И даље настављате примати нежељену пошту и покушаје хакирања након коришћења услуге

Постоје неки пружаоци ВПН услуга који раде неке гадне послове иза леђа свог корисника. Ово укључује евидентирање активности њихових корисника и прикупљање њихових приватних података током коришћења приватне везе. Затим ће сензорни пружатељ услуга ВПН-а продати ваше приватне податке разним трећим странама где их могу користити у разне лоше сврхе. Као резултат тога, доживљавате многе покушаје хаковања на ваше онлајн налоге и добијате различите нежељене поруке у поштанском сандучићу. То је заправо чест случај који се дешава с већином бесплатних ВПН услуга вани, тако да морате бити свесни тога. Једном када примите овај симптом безбедносних претњи, одмах морате престати да користите услугу приватне везе.

4. Не можете га користити за деблокирање одређених веб локација

ВПН би требао бити у могућности да деблокира веб странице које ограничава влада или било који систем закључавања региона. У ствари, већина угледних ВПН услуга нема проблема са приступом веб локацијама закључаним у региону и омогућава њиховим корисницима да без икаквог проблема заобиђу такве веб локације. Међутим, још увек постоји много ВПН услуга које не могу да испуне своја обећања, а њиховим корисницима отежавају деблокаду одређених веб локација из различитих разлога. Већину времена њихове приватне ИП адресе добијају забрањене Гео-ограничене мрежне услуге, што онемогућава корисницима да уживају у одређеним веб локацијама користећи своју приватну везу. Када наиђете на овај проблем, право је време да размислите о преласку на другог добављача услуга.

5. Недостају функције приватности и сигурности

Виртуелна приватна веза такође би требало да буде у могућности да корисницима пружи сигурност и заштиту приватности приликом прегледавања Интернета. Дакле, претпоставља се да имају разне безбедносне и приватне функције на које се корисници могу ослонити да би своју мрежну активност учинили анонимном и без икаквог система надгледања. Међутим, неке ВПН услуге заправо не брину о приватности и сигурности својих корисника и брину само о заобилажењу блокираних веб локација, што резултира тиме да корисницима дају лошу заштиту приватности и безбедности на мрежи. Ако ваш ВПН провајдер нема одговарајуће приватности и безбедносне функције, престаните са коришћењем такве услуге и пређите на бољи.

То су црвене заставе које показују да је ваш ВПН лош. Што се више ослоните на лошу ВПН услугу, дуго ћете бити фрустриранији. Због тога се предлаже да се одрекнете тако лоше ВПН услуге и добијете бољу услугу коју можете користити да побољшате своју приватност и сигурност на мрежи..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map