5 diferențe cheie între VPN și proxy web gratuit

Proxy-ul web gratuit este considerat a fi o alternativă la VPN, în special pentru cei care doresc să-și ascundă adresa IP, fără să fie abonați la vreun serviciu VPN premium. Cu toate acestea, este un proxy web gratuit la fel ca rețeaua virtuală virtuală? Aceasta este întrebarea simplă pe care o puteți pune, dar răspunsul este că nu sunt aceleași. Există anumite diferențe care fac ca aceste instrumente IP să ascundă propriile avantaje și dezavantaje. Desigur, este destul de ușor să găsești proxy web gratuit online, precum și un bun serviciu virtual de rețea privată, dar trebuie să înțelegi cum funcționează astfel încât să nu le confundați unul cu celălalt.


Pe scurt, proxy-ul web gratuit nu este același cu VPN și nu sunt schimbabile. Au propriile lor funcții și oferă propriile lor caracteristici. Totuși, obiectivul acestor două instrumente de securitate este cam același, ceea ce este să te ajute să rămâi anonim online. Iată 5 diferențe cheie între VPN și proxy web gratuit:

1. Mascare IP simplă Vs. Protecție completă a confidențialității online

Când utilizați un proxy web gratuit, efectiv atribuiți o adresă IP diferită browserului. Când este disponibil un proxy web, pur și simplu adăugați acel proxy în setările browserului. Odată ce proxy-ul este aplicat, veți putea naviga pe internet folosind noua adresă IP proxy, permițându-vă să navigați în mod anonim. Cu toate acestea, aceasta este măsura în care un proxy web gratuit vă va permite.

VPN oferă protecția completă a confidențialității online, nu doar o simplă adresă IP pe care o puteți atribui browserului. Cu un software VPN, veți putea proteja întregul dispozitiv cu adresa IP privată care vă poate masca prezența online, precum și vă va oferi o mulțime de alte funcții, cum ar fi criptarea de securitate adăugată, ocolirea restricțiilor de internet, protecția împotriva hackerilor, si asa mai departe.

2. Aplicat la Browser Vs. Aplicat întregului dispozitiv

Un proxy web gratuit poate fi aplicat doar pe browserul dvs. accesând setările browserului. Așadar, de exemplu, dacă utilizați Firefox, puteți merge la Setări și puteți aplica noul proxy în opțiunea Confidențialitate. Odată aplicat, doar browserul dvs. Firefox poate beneficia de acel proxy, cu excepția cazului în care vi se atribuie proxy și pentru alte browsere. Deci, dacă doriți să răsfoiți anonim folosind acea adresă proxy, trebuie să utilizați browserul în care i se aplică proxy.

Rețeaua privată virtuală, pe de altă parte, va aplica noua adresă IP pe întregul dispozitiv, nu doar pe browserul dvs. După instalarea software-ului, computerul dvs. se va conecta automat la serverul privat. Înseamnă că, indiferent dacă utilizați Firefox, Skype, Outlook, Dropbox sau orice alt software, vă conectați folosind adresa IP privată a VPN-ului dvs..

3. Criptare de bază Vs. Sistem avansat de criptare

Proxy-ul web gratuit oferă o modalitate simplă de a vă masca adresa IP, fără alte funcții suplimentare. Chiar dacă conexiunea dvs. este criptată, furnizează doar sistemul de criptare de bază pentru adresa IP respectivă. Scopul este doar să îți ascunzi adresa IP în timp ce navighezi, fără alte caracteristici suplimentare, cum ar fi protecția pentru tranzacțiile bancare sau financiare.

Conexiunea privată, pe de altă parte, vă oferă sistemul de criptare avansat pentru conexiunea dvs. la internet. Înseamnă că atunci când utilizați un VPN, toate transmisiile de date sunt protejate automat folosind o criptare foarte puternică. Acest sistem de criptare vă permite să vă protejați dispozitivul împotriva hackerilor și a altor amenințări online. Unii furnizori de servicii VPN oferă chiar criptare de grad militar pentru rețeaua lor privată.

4. Schimbarea manuală a serverului Vs. Comutarea serverului integrat

Modul de utilizare a proxy-ului web gratuit este de a găsi adresa IP care este disponibilă în prezent pentru a putea utiliza. După ce ați găsit-o, puteți atribui adresa IP browserului dvs., astfel încât să puteți naviga pe internet folosind adresa IP alocată. Cu toate acestea, dacă doriți să comutați la un server sau adresă IP diferită, trebuie să o faceți manual, căutând noua adresă disponibilă și să o atribuiți browserului dvs..

VPN funcționează diferit. Procesul de comutare a serverului este integrat în software-ul VPN, ceea ce înseamnă că nu trebuie să introduceți manual noua adresă IP de fiecare dată când doriți să comutați la un server diferit. Trebuie doar să alegeți locația serverului, apoi utilizați automat noul server fără prea multe probleme.

5. Funcții de navigare limitate Vs. Navigare completă

Uneori, un proxy web gratuit poate fi folosit pentru a ocoli diverse restricții de internet, dar funcțiile de navigare sunt de obicei limitate. De obicei, proxy-ul web gratuit vă va permite să îl utilizați doar pentru navigare ușoară. Nu puteți utiliza proxy-ul pentru tranzacții financiare, streaming sau efectuarea unei activități care ar putea utiliza prea multe date. În plus, are o viteză de conectare lentă.

Cu un VPN, veți putea utiliza adresa IP privată pentru a naviga orice online, la fel ca utilizarea conexiunii dvs. obișnuite. Îl poți folosi pentru tranzacții financiare, servicii bancare online, streaming video și așa mai departe. Vă va oferi chiar și funcții suplimentare de securitate, cum ar fi protecția firewall-ului, anonimatul, confidențialitatea, libertatea totală a internetului, criptarea etc..

Acestea sunt cele 5 diferențe cheie între VPN și proxy web gratuit. După ce ați înțeles diferența dintre cele două, vă recomandăm să consultați mai multe despre VPN, deoarece vă va permite nu doar să vă ascundeți adresa IP, ci și să vă protejați activitatea online..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me