5 корака за инсталирање ВПН-а на Амазон Фире ТВ за стриминг садржаја ограниченог региона

Амазон Фире ТВ је мали уређај који можете да прикључите на свој ХДТВ путем ХДМИ прикључка, који вам пружа разне канале за стриминг у којима можете одмах уживати. Овај производ је ексклузивно доступан на Амазону и првенствено се користи како би купцима олакшали струјање видео записа са Амазон Приме Видео, мада уз овај производ постоји много канала за стриминг, као што су Нетфлик, Хулу, ПлаиСтатион Вуе и као. На њега можете да инсталирате и прилагођене апликације док се покрећу на прилагођеном Андроид ОС-у. Међутим, можда ћете требати да га мало поправите да бисте то учинили.


Иако се чини да је ово уређај који иде да претвара ваш телевизор у врхунску забаву за стреаминг, требали бисте бити свесни да је већина сервиса за стреаминг доступан само у САД-у и они су углавном доступни грађанима САД-а. Пошто је већина ових канала заштићена регионом, не можете да преносите већину доступних канала без ВПН-а. Дакле, да бисте омогућили да Амазон Фире ТВ буде способан да емитује ове канале у вашој земљи, потребно је да имате ВПН активан док га користите. Ево 5 корака за инсталирање ВПН-а на Амазон Фире ТВ за стриминг садржаја ограниченог региона:

1. Прво ставите руке на уређај

Фире ТВ уређај доступан је искључиво на Амазону и не испоручује се купцима који живе изван подржаних земаља. Већину времена испоручиват ће се само на америчке адресе. Дакле, прво што треба да урадите је да сами купите уређај од Амазона. Будући да не подржава испоруку за већину земаља на свету, можете да користите виртуелну америчку адресу и услугу прослеђивања да бисте производ послали до куће.

Цена самог производа је врло приступачна у поређењу са другим сличним уређајима као што је Аппле ТВ или Андроид ТВ кутија, а спецификације које се нуде за уређај су такође веома добре, омогућавајући вам уживање у разним видео записима високе резолуције без икаквих заостајања или проблема

2. Претплатите се на Премиум ВПН уз подршку за инсталацију рутера

Следећа ствар коју треба да урадите је да се претплатите на врхунску ВПН услугу која подржава инсталацију њихове ВПН апликације на рутерима. Такође би требало да подржи инсталацију за Амазон Фире ТВ или ОпенВПН конфигурацију. Без ове подршке нећете моћи да користите свој ВПН на Фире ТВ уређају који сте купили.

Не заборавите да у ову сврху не користите ниједну бесплатну виртуелну приватну мрежу јер већина бесплатних сервиса има ограничену пропусност коју можете да користите за стриминг неколико видео записа. Морате се претплатити на прави и реномирани ВПН услугу како бисте могли неограничено струјати на Амазон Фире ТВ.

3. Инсталирајте ОпенВПН апликацију на Амазон Фире ТВ

Осим што ћете на рутер инсталирати ВПН везу и повезати свој Фире ТВ стицк са мрежом рутера, постоји још један начин да користите ВПН везу на Фире ТВ. Једноставно морате инсталирати ОпенВПН апликацију на њу. Уређај вам не дозвољава да инсталирате апликације трећих произвођача према заданим поставкама, тако да морате да омогућите ову функцију у менију Подешавања.

Затим можете преузети инсталациони програм за ОпенВПН и инсталирати га на свој Фире ТВ стицк. Једном када је инсталиран, можете једноставно отићи на званичну веб локацију ВПН услуге да бисте учитали ОпенВПН конфигурацију.

4. Учитајте модул од свог даватеља ВПН услуга у апликацију ОпенВПН

Апликација ОпенВПН коју сте инсталирали неће радити ако јој не дате компатибилну конфигурациону датотеку. Дакле, на ОпенВПН апликацији морате да конфигуришете ОпенВПН везу са ВПН конфигурацијом коју добијате од свог даваоца ВПН услуга. Ова конфигурациона датотека се може користити за повезивање ОпенВПН апликације са серверима које пружа виртуелна приватна мрежа на које сте претплаћени.

Једном када конфигуришете ОпенВПН да се повеже са својим пружатељем ВПН услуга, можете тестирати приватну везу да бисте видели да ли ради на вашем Амазон Фире ТВ.

5. Користите само америчке сервере када користите Фире ТВ

Када је исправно конфигурисана, апликација ОпенВПН коју сте управо инсталирали на свој Фире ТВ уређај радиће на повезивању на различите приватне сервере као што вам пружа услуга виртуалне приватне везе. Међутим, да бисте могли да струјите разне канале који су доступни на Фире ТВ уређају, за стреаминг морате користити само америчке сервере.

Имајте на уму да се за стреаминг већине канала који су доступни за Фире ТВ, попут Амазон Приме Видео, Нетфлик, Хулу, ПлаиСтатион Вуе и других, морате претплатити на те сервисе стриминга. Такође, запамтите да многи од њих прихватају само купце у САД-у и да бисте требали уживати месечну или годишњу претплату да бисте уживали у њиховом садржају. Дакле, можда ћете требати већину времена користити своју виртуелну америчку адресу и платити за претплату за стриминг помоћу поклон картица.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map