5 lucruri care fac ca conexiunea dvs. VPN să fie vulnerabilă atacurilor hackerilor

Scopul principal al unei conexiuni VPN este să vă asigurați confidențialitatea și securitatea online, astfel încât să vă puteți securiza complet activitatea online fără să vă faceți griji pentru părți terțe care vă pot monitoriza comportamentele online. Conexiunea privată funcționează prin criptarea conexiunii dvs. de internet obișnuite, ascunzând adresa dvs. IP reală complet de orice terțe părți, inclusiv guvernul, ISP-ul dvs., site-urile web pe care le vizitați și hackerii. Cu toate acestea, printre posibilele terțe părți care ar putea dori să-ți monitorizeze activitatea online, hackerii sunt cei care ar trebui să fii prudent.


De ce ar trebui să fii prudent cu privire la hackeri? Acest lucru se datorează faptului că, deși guvernul sau ISP-ul vă poate monitoriza conexiunea la internet obișnuită, acestea nu își vor forța calea de a vă monitoriza activitatea atunci când utilizați o conexiune privată. În acest moment, nu vor încerca să vă urmărească în timp ce utilizați conexiunea privată și nici nu vor încerca să facă asta. Pe de altă parte, unii hackeri sunt destul de persistenți și ar putea încerca să vă penetreze conexiunea de rețea, chiar dacă utilizați un VPN. Acesta este motivul pentru care trebuie să fiți mai prudent față de hackeri, deoarece aceștia au abilitatea și disponibilitatea de a-și îndeplini actul criminal cibernetic, după cum consideră de cuviință. Iată 5 lucruri care fac ca conexiunea dvs. VPN să fie vulnerabilă la atacurile hackerilor:

1. Protocolul de securitate slab

Nu toate protocoalele de securitate au aceeași calitate de criptare, iar vestea proastă este că, multe servicii VPN de acolo încă mai folosesc un protocol de securitate slab ca sistem de protecție principală. Acest lucru poate fi dăunător pentru utilizatori, deoarece există deja unele cazuri care dovedesc că utilizarea unui protocol de securitate slab poate pune în pericol utilizatorii. Dacă VPN-ul tău folosește în continuare un protocol de securitate slab, cum ar fi PPTP, și nu există nicio modalitate de a trece la un alt protocol de securitate, atunci chiar dacă conexiunea dvs. este criptată cu o rețea privată, aceasta va fi în continuare vulnerabilă la atacurile hackerilor. După ce hackerii au descoperit slăbiciunea în protocolul dvs. de securitate, îl vor folosi ca punct de intrare pentru a vă penetra rețeaua.

2. Probleme server

Nu numai că problemele serverului sunt frustrante, ci pot oferi o vulnerabilitate mare de securitate pentru sistemul dumneavoastră. Când vă conectați la un server privat și serverul în cauză are o problemă, conexiunea dvs. nu poate fi atât de privată pe cât vă așteptați. Problemele serverului pot varia de la o viteză de conectare lentă, dezactivare a serverului, incapacitate de conectare la server, etc. Acesta va perturba automat conexiunea dvs. privată sau securizată, lăsând conexiunea la rețea vulnerabilă la atacurile hackerilor.

3. Neîncrederea serviciului VPN

Furnizorul de servicii VPN care nu ia în serios securitatea și confidențialitatea utilizatorului va ignora de obicei orice problemă cu care se confruntă utilizatorii. În plus, acest tip de serviciu este de obicei lipsit de încredere și nu pot oferi utilizatorilor protecția online și confidențialitatea garantată de care au nevoie. Aproape toate serviciile VPN gratuite sunt astfel, în special cu serviciile pe care le puteți utiliza pentru dispozitivul dvs. mobil. Acesta este motivul pentru care trebuie să fiți conștienți de riscurile de securitate care sunt impuse de către acești furnizori de servicii VPN nesiguri, deoarece poate atrage atenția hackerilor să vă pătrundă în sistem.

4. Protecție cu un singur strat

Mulți furnizori de servicii VPN încă utilizează o protecție cu un singur strat pentru a-și proteja utilizatorii online. Această protecție cu un singur strat funcționează prin ascunderea adresei IP reale a utilizatorului și afișarea publică a adresei IP a serverului privat. Cu toate acestea, nu există alte straturi de protecție care sunt furnizate de furnizorul de servicii VPN, ceea ce îl face foarte vulnerabil la atacurile hackerilor, pur și simplu, odată ce este eliminat un singur strat de protecție, utilizatorii își expun adresa IP reală hackerilor și este foarte ușor pentru hackeri să intre mai departe în sistem odată ce această protecție cu un singur strat va fi dispărută. Acesta este motivul pentru care este important pentru dvs. să alegeți VPN-ul care oferă mai multe straturi de protecție, ceea ce face imposibil ca hackerii să vă urmărească adresa IP reală.

5. Sistem de bază de criptare

Problema cu serviciile VPN gratuite este faptul că acestea oferă doar sistemul de criptare de bază, care este tipul de criptare pe care hackerii îl pot rupe cu ușurință. Unele servicii VPN ieftine folosesc același sistem de criptare de bază ca și protecția lor standard de securitate pentru utilizatorii lor, ceea ce îi poate pune pe utilizatori în pericol. Este întotdeauna mai bine să alegeți serviciul VPN care oferă cel puțin 256 biți de criptare sau sistemul de criptare de grad militar pentru a vă asigura că rețeaua dvs. este impenetabilă. Hackerii nu pot pătrunde în conexiunea privată care are sistemul de criptare de grad militar pe ea.

Acestea sunt cele 5 lucruri care fac ca conexiunea dvs. VPN să fie vulnerabilă la atacurile hackerilor. Este responsabilitatea dvs. să vă păstrați conexiunea la internet sigură, astfel încât să vă puteți proteja informațiile importante online. În acest scop, este mai bine să vă verificați dublu serviciul VPN și să vă asigurați că acestea vă oferă un sistem de protecție suficient de rezistent la hacker, astfel încât să le puteți folosi serviciul cu multă vreme..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map