5 lucruri de făcut și de făcut atunci când sunteți pe o rețea WiFi publică

Cu numărul de rețele WiFi publice disponibile în mai multe locuri din orice țară, devine rapid o metodă preferată pentru mulți oameni pentru a se conecta la internet. Cu toate acestea, mulți utilizatori de internet încă nu înțeleg despre riscurile și pericolele utilizării rețelei WiFi publice gratuite. Majoritatea oamenilor doresc doar să se conecteze la internet cu ușurință, astfel încât să se poată bucura de mai multă lățime de bandă din rețeaua gratuită pentru diverse scopuri. De exemplu, există o mulțime de oameni care utilizează internetul public pentru a descărca sau transmite diverse fișiere media, deoarece de obicei oferă o viteză de conectare mai rapidă decât conexiunea mobilă obișnuită.


Multe alte persoane folosesc, de asemenea, rețeaua publică în alte scopuri, cum ar fi tranzacții financiare, cumpărături online și așa mai departe. Acesta este locul în care pericolele rețelei publice devin din ce în ce mai evidente. Deoarece multe alte persoane utilizează acest internet gratuit pentru a efectua tranzacții financiare, care ar trebui să fie făcute într-o rețea criptată, ei își expun în mod înțelept securitatea și confidențialitatea online terților fără scrupule. Pentru a împiedica să nu se întâmple ceva rău în timpul sesiunii de navigare, trebuie să știți ce să faceți și ce să nu faceți atunci când utilizați acest tip de conexiune de rețea. Iată 5 lucruri de făcut și de făcut atunci când sunteți într-o rețea WiFi publică:

1. Verificați starea de criptare a rețelei

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă conecta chiar la rețeaua publică este să verificați starea de criptare a rețelei. Uneori, locul ar putea spune doar WiFi gratuit, dar de obicei nu există alte explicații despre conexiune. Deci, trebuie să aruncați o privire asupra dispozitivului dvs. și să vedeți conexiunile WiFi disponibile. Accesați rețeaua publică gratuită și vedeți dacă trebuie să vă conectați la rețea cu o parolă sau nu. Dacă nu aveți nevoie de nicio parolă pentru a vă conecta, înseamnă că conexiunea nu este criptată, ceea ce în general nu este sigur pentru dvs. Dacă are o parolă, înseamnă că conexiunea este criptată.

2. Utilizați întotdeauna VPN când conexiunea nu este criptată

Vă puteți conecta întotdeauna la internetul public care este criptat cu o parolă la fel cum vă conectați normal la WiFi-ul de acasă. În general este destul de sigur, deși este posibil să nu fie mai sigur decât conexiunea WiFi obișnuită. Cu toate acestea, în cazul conexiunii necriptate, trebuie să fiți conștienți că această conexiune nu este în general sigură. Acest lucru se datorează faptului că oricine se poate conecta la rețea și nu aveți nicio confidențialitate sau securitate atunci când alegeți să utilizați această conexiune. Deci, dacă doriți să vă conectați la rețeaua care nu este criptată, trebuie să utilizați rețeaua virtuală de pe dispozitiv pentru a face conexiunea sigură și privată. Așadar, asigurați-vă că activați conexiunea VPN atunci când vă conectați la rețeaua necriptată.

3. Puteți efectua activități de navigare periodică fără nicio conexiune privată

Este posibil să nu utilizați VPN când vă conectați la o rețea WiFi publică, atât timp cât conexiunea este protejată prin parolă. Dar, chiar dacă este protejat cu parolă, vă recomandăm să faceți doar activități de navigare obișnuite, precum verificarea pe YouTube a fluxurilor video, descărcarea videoclipurilor, ascultarea de muzică etc. Atâta timp cât activitățile dvs. de navigare nu implică nicio transmisie de date private, ar trebui să fie bine. Cu toate acestea, dacă conexiunea nu este criptată, atunci se recomandă activarea conexiunii VPN, indiferent de natura activităților dvs. de navigare.

4. Este necesar să utilizați VPN atunci când efectuați tranzacții financiare

Cu toate că este în regulă să folosești rețeaua WiFi publică pentru activități de navigare obișnuite, cum ar fi citirea unor bloguri, streaming de videoclipuri etc., este necesar să folosești rețeaua virtuală virtuală când intenționezi să faci anumite tranzacții financiare folosind internetul public. Acest lucru vă asigură că informațiile dvs. private sunt complet protejate și securizate și, de asemenea, vă asigură că niciun terț nu poate arunca o privire asupra transmisiei dvs. de date. VPN este calea pentru care vă puteți păstra conexiunea sigură și protejată.

5. Deconectați-vă de la rețea imediat când ați terminat

După ce ați terminat cu activitățile de navigare, este important să vă deconectați imediat dispozitivul de la rețea. Nu doriți să continuați conectarea la internetul public, deoarece riscați securitatea dispozitivului dacă faceți acest lucru. Cineva poate să transmită în tăcere fișiere rău intenționate pe dispozitivul dvs. sau să vă infecteze dispozitivul cu viruși. Deci, când ați terminat, ar trebui să reveniți la utilizarea conexiunii dvs. de date mobile obișnuite și să vă deconectați manual dispozitivul de la rețeaua WiFi.

Acestea sunt cele 5 lucruri de făcut și de făcut atunci când sunteți într-o rețea WiFi publică. Internetul public este cel mai preferat loc pentru hackeri pentru a fura date de la utilizatori și există multe cazuri în care hackerii pot infecta întreaga rețea publică cu un malware. Deci, oricine se conectează la rețea, dispozitivul se va infecta automat și va fi sub controlul hackerului. Acesta este motivul pentru care este necesar ca dvs. să vă protejați dispozitivul cu VPN, astfel încât să puteți rămâne în siguranță atunci când conectați dispozitivul utilizând internetul public.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map