5 lucruri pe care trebuie să le faceți după configurarea VPN-ului pentru prima dată

Dacă nu sunteți încă familiarizați cu serviciile VPN și doar ați descoperit beneficiile pentru protejarea și securizarea activității dvs. online, vă va fi destul de complicat să configurați pentru prima dată conexiunea VPN, dar mai puțin să o folosiți corect. Mulți oameni, în special cei care nu sunt tehnologiți, se vor simți confuzați doar după instalarea software-ului VPN și este posibil să nu știe ce să facă cu acesta după instalare. Nici măcar nu știu ce face.


Așadar, dacă sunteți așa, să nu știți nimic despre VPN înseamnă că trebuie să faceți mai multe metode pas cu pas pentru a vă asigura că îl puteți utiliza corect. De asemenea, ar trebui să aflați mai multe despre VPN de la furnizorul de servicii pe care îl utilizați navigând pe site-ul lor și citind întrebările frecvente sau generale. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faceți după configurarea VPN pentru prima dată:

1. Asigurați-vă că conexiunea dvs. la Internet este activă

Vă rugăm să înțelegeți că VPN nu este același cu un furnizor de servicii Internet sau furnizor de servicii de internet. Unii oameni ar putea confunda VPN cu ISP datorită caracteristicilor similare dintre cei doi. Deci, înainte de a începe să utilizați conexiunea privată, trebuie să porniți conexiunea la internet ca de obicei. Asigurați-vă că conexiunea este activă și asigurați-vă că vă puteți conecta corect la internet. Acest lucru se datorează faptului că unii oameni ar putea crede că VPN-ul nu funcționează, în timp ce realitatea este că au uitat să-și conecteze dispozitivele cu rețeaua WiFi sau o conexiune la internet obișnuită..

2. Conectați-vă la VPN numai după ce vă activați conexiunea la Internet

După ce sunteți sigur că sunteți conectat la internet, puteți porni software-ul VPN și vă puteți conecta la rețeaua privată făcând clic pe butonul „Conectați”. După un anumit proces de conectare, vă veți putea conecta la unul dintre serverele disponibile pentru rețeaua privată. Veți putea vedea ce server vă conectați aruncând o privire la steag. Unele locații comune ale serverului privat includ SUA, Canada, Germania și Singapore. În funcție de furnizorul dvs. VPN, puteți găsi mai multe locații de server, pe care le puteți utiliza cu ușurință în funcție de preferințe.

3. Alegeți Serverul pe care doriți să îl utilizați

Pe software-ul VPN, de obicei, veți putea alege între locația optimă a serverului sau locația serverului individual. Când alegeți opțiunea de conectare la locația optimă a serverului, software-ul va alege serverul în funcție de viteza de conectare, astfel încât să puteți obține cele mai bune performanțe din conexiunea VPN. Cu toate acestea, dacă preferați să alegeți locația serverului manual, puteți trece întotdeauna între locațiile serverului în interfața software. Nu uitați că puteți comuta între locațiile serverului cât doriți. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că sunteți conectat la locația serverului dorit înainte de a continua sesiunea de navigare.

4. Căutați pe Web folosind conexiunea VPN și verificați-vă IP-ul dacă este necesar

Ar trebui să puteți începe să navigați în siguranță, după ce v-ați conectat la conexiunea VPN prin intermediul software-ului VPN. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că IP-ul dvs. este deja mascat, ar trebui să vă verificați locația IP pe internet, vizitând un site web care vă poate verifica adresa IP. După ce sunteți sigur că IP-ul dvs. este deja mascat în locația serverului VPN, puteți începe să navigați pe internet în mod privat. Puteți vizita site-uri web care sunt anterior blocate de guvern. Puteți, de asemenea, să transmiteți conținut care este disponibil anterior doar în alte regiuni. Puteți face și servicii bancare online și cumpărături în siguranță, fără să vă faceți griji pentru a fi monitorizat de guvern.

5. Configurați alte conexiuni VPN în alte dispozitive

Dacă sunteți suficient de priceput în utilizarea software-ului VPN pentru desktop, poate este timpul să configurați și alte conexiuni VPN pentru alte dispozitive. De exemplu, dacă doriți să configurați o conexiune privată virtuală pentru dispozitivele dvs. mobile, puteți descărca aplicația VPN mobilă de pe site-ul furnizorului de servicii și instala aplicația pe dispozitivele mobile. Apoi, puteți introduce numele de utilizator și parola pe aplicație, astfel încât să vă puteți securiza conexiunea de date mobile. Un VPN poate fi setat și în routere, în funcție de suportul furnizorului dvs. VPN. Dacă puteți configura VPN pentru routerul dvs., puteți conecta și alte dispozitive cu VPN, cum ar fi console de jocuri.

Acestea sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai configurat VPN-ul pentru prima dată. Asigurați-vă că aflați mai multe despre conexiunea privată de pe site-ul oficial al furnizorului dvs. VPN. Dacă aveți unele probleme pe care doriți să le rezolvați, puteți contacta serviciul clienți al companiei VPN, astfel încât să obțineți asistență în timp util pentru problemele dvs..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map