5 lucruri pe care trebuie să le știi despre georestrucție și blocarea regiunii

Se știe că VPN poate să ocolească diferite restricții guvernamentale, inclusiv ocolirea site-urilor web blocate sau cenzurate și accesarea conținutului geo-restricționat sau blocat prin regiune. De fapt, majoritatea utilizatorilor VPN utilizează conexiunea privată pentru a putea accesa anumite servicii online care sunt disponibile doar în anumite țări. De exemplu, pentru persoanele care nu pot utiliza Netflix în țara lor, ar putea dori să utilizeze VPN pentru a accesa serviciul Netflix din SUA și să transmită filme și emisiuni TV pe care doresc să le vizioneze fără a fi nevoie să se mute în SUA.


Georestrucția este foarte frecventă în lumea globalizată de astăzi. Deoarece multe companii sau studiouri vor doar să distribuie filmele lor în anumite regiuni, această blocare a regiunii este de obicei aplicată pentru produsele lor de divertisment. Aceasta include filme, jocuri video, emisiuni TV și chiar un anumit hardware. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre georestrucționarea și blocarea regiunii:

1. Servicii blocate în regiune Consultați adresa dvs. IP pentru a determina locația dvs.

Majoritatea serviciilor online care aplică blocarea regiunii în site-ul sau în aplicația lor vor vedea traficul care vine pe platforma lor și va analiza adresa IP a utilizatorilor lor. La stabilirea locației utilizatorului, aceștia vor vedea adresa dvs. IP și vor decide dacă vă vor permite să accesați sau nu serviciul. De exemplu, dacă adresa dvs. IP provine din Germania și încercați să accesați conținutul blocat de regiune din SUA, nu puteți face asta, deoarece conținutul este disponibil numai pentru cetățenii americani. Cu toate acestea, nu este cazul, deoarece nu îți verifică cetățenia și, în schimb, vor vedea adresa IP a țării pe care o folosești. Acesta este motivul pentru care VPN poate fi utilizat pentru a ocoli cu ușurință georestrucția.

2. Unele servicii VPN nu pot ocoli anumite conținuturi geore-restricționate

Deși este adevărat că VPN în general poate fi utilizat pentru a ocoli conținutul blocat prin regiune pe internet, nu este întotdeauna cazul. Anumite servicii VPN nu pot ocoli anumite conținut Geore-restricționate din diverse motive. Cel mai frecvent motiv este faptul că serviciul geo-restricționat a interzis utilizarea VPN complet, astfel încât orice trafic care provine dintr-o conexiune privată va fi automat blocat. Cu toate acestea, această interzicere poate fi ridicată dacă utilizați un serviciu VPN bun care nu poate fi detectat ca serviciu de conexiune privată. În acest fel, puteți accesa conținutul blocat în regiune atunci când utilizați serviciul VPN potrivit.

3. Site-urile web restricționate ar putea interzice adresa dvs. IP privată

Nu vă mirați când încercați să accesați site-urile web cu restricții geo folosind VPN și ați aflat că adresa dvs. IP nu poate fi utilizată pentru a accesa site-ul. Aceasta înseamnă că adresa IP privată a fost interzisă de către site-ul web sau de către furnizorul de servicii, ceea ce face imposibil să mergi mai departe. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să vă schimbați adresa IP privată schimbând locația serverului dvs. și încercați să vă conectați din nou. Sau, cel mai rău caz ar fi schimbarea serviciului dvs. VPN și utilizarea unui furnizor de servicii diferit care nu utilizează adrese IP interzise pentru conexiunea lor privată.

4. Utilizarea unei adrese IP private dedicate este cel mai bine să accesați conținutul blocat prin regiune

În cazul în care nu puteți accesa site-urile web blocate prin regiune folosind adresa IP privată obișnuită, este important să încercați să utilizați în schimb o adresă IP dedicată. Acest lucru va rezolva majoritatea problemelor legate de interzicerea adreselor IP VPN și IP, deoarece o adresă IP dedicată vă va oferi o adresă IP curată pentru a fi utilizată în conexiunea dvs. privată, care nu a mai fost interzisă de niciun serviciu înainte. Cu toate acestea, vă va solicita să adăugați unele cheltuieli pentru a închiria adresa IP dedicată, lunară sau anuală, pe lângă taxele de abonament VPN curente.

5. IP-ul dvs. privat trebuie să corespundă țării de destinație

Chiar dacă conexiunea VPN poate fi utilizată pentru a accesa diverse site-uri web blocate într-o anumită regiune, aceasta nu înseamnă că puteți utiliza nicio locație a serverului pentru a face acest lucru. Trebuie să potriviți IP-ul dvs. privat cu țara de destinație pentru a face posibilă accesarea conținutului restricționat pentru regiune. Cu alte cuvinte, dacă doriți să accesați US Netflix, trebuie să alegeți serverul american din VPN. Dacă doriți să accesați serviciile online din Marea Britanie, trebuie să alegeți serverul britanic pentru a face acest lucru.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi despre georestrucționarea și blocarea regiunii. Înțelegând acești termeni, puteți utiliza VPN-ul dvs. pentru a ocoli restricția și pentru a evita orice problemă, cum ar fi interdicția VPN, interzicerea adreselor IP etc..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map