5 начина да се ВПН веза сакрије из вашег владиног ДПИ система

Када живите или боравите у рестриктивној земљи у којој су лична права обично одузета, вероватно ћете имати проблема када покушате да приступите одређеним веб локацијама на Интернету. Већину времена рестриктивне земље својим грађанима намећу законе о интернету, приморавајући их да следе смернице које је поставила влада. Влада ће у потпуности контролисати понашање људи путем интернета коришћењем технологије која им неће дозволити да остваре своја интернетска права на приватност или личну слободу на Интернету. Један од метода који рестриктивна влада користи да блокира ваш промет на мрежи је коришћење система који се зове ДПИ или Дееп Пацкет Инспецтион.


ДПИ систем ради је да ће анализирати интернет саобраћај који долази преко вашег ИСП-а. Препознаће вашу врсту саобраћаја и или ће дозволити да саобраћај дође до интернета или га блокира. Ако користите редовни ИСП саобраћај, систем ће вам омогућити приступ интернету, док ако користите ВПН саобраћај, систем га може препознати и блокирати вашу везу да дође до интернета. Ово је напредни систем за праћење саобраћаја који је инсталирала рестриктивна влада како би спречила људе да користе приватне везе и натерала их да прате владине интернет прописе. Ево 5 начина да се ВПН веза сакрије од вашег државног ДПИ система:

1. Користите ВПН услугу која вам омогућава заобићи ДПИ систем

Технологија приватне конекције која је потребна да би се заобишао ДПИ систем прилично је напредна и неће вам све ВПН услуге понудити ову технологију. Да, све ВПН услуге ће вам омогућити да заобиђете владина ограничења већине земаља на свету, омогућавајући њиховим корисницима приступ веб локацијама које блокира влада, као и веб локацијама које обично нису доступне у њиховим земљама. Међутим, као у случају са ДПИ системом, влада користи веома напредан систем енкрипције који онемогућава да редовна ВПН веза заобиђе ограничења. Због тога морате користити услугу приватне везе која вам омогућава заобићи ДПИ систем сопственим власничким начином шифровања..

2. Користите Обфспроки са ОпенВПН

Ако приватна веза користи уобичајени ППТП или Л2ТП протокол за приступ блокираном веб месту, неће моћи да заобиђе дубинску инспекцију пакета инсталирану од стране владе земље која ограничава. Ова врста приватног саобраћаја препознаће се као приватни саобраћај и блокираће га влада. С друге стране, ОпенВПН је тренутно најјачи и прилагодљиви ВПН протокол који свако може да користи за креирање приватне везе коју ДПИ систем не може открити. То можете учинити користећи Обфспроки на вашем ОпенВПН подешавању. То је врста прокија који омаловажава ваш интернет саобраћај, омогућујући вам да вас влада неоткрије.

3. Користите претраживач Тор

Прегледник Тор познат је као најбољи претраживач приватности који свако може користити вероватно више од деценије. Када користите овај претраживач, моћи ћете у потпуности да сакријете свој саобраћај од владиног система за праћење. У ствари, раније поменути Обфспроки био је део Тор-овог пројекта са основном сврхом заобилажења рестриктивног система попут ДПИ-а, омогућавајући вам приступ блокираним веб локацијама без икаквих проблема. Једноставним коришћењем претраживача Тор, можете анонимно сурфати Интернетом из рестриктивне земље, а да притом не дозволите влади да детектује или надгледа ваш саобраћај.

4. Користите ОпенВПН преко ССЛ везе

Када је у питању постизање слободе Интернета у рестриктивним земљама, ОпенВПН је најбољи протокол за шифровање који користите. Штавише, има свој наменски софтвер или апликацију коју можете користити и прилагодити за себе. Другим речима, не морате се претплатити на било који ВПН сервис ако желите да користите ОпенВПН протокол. Све док знате како да успоставите приватну везу са њом и имате приступ приватним серверима, можете да користите овај протокол самостално. Трик за заобилажење ДПИ система је коришћење ОпенВПН-а преко ССЛ везе. Иако вам ова метода може помоћи да заобиђете заштиту ДПИ-ја, она се може користити само за ТЦП пренос података, што значи да може бити спорих перформанси.

5. Користите закрпану ОпенВПН везу

Можете и закрпати ОпенВПН протокол тако да можете створити прилагођену приватну везу која може заобићи чек ДПИ од владе. Радећи то, моћи ћете да приступите свим блокираним веб локацијама чак и ако су оне заштићене ДПИ системом. Можете закрпати своју ОпенВПН конфигурацију помоћу закрпе зване корпатцх, која вам пружа ВПН приступ ограниченим локацијама земаља, као што су Израел и Француска. Ово је прилично компликован корак, али након што сте успешно закрпили ОпенВПН протокол, можете лако заобићи ДПИ систем од ваше владе повезивањем на приватне сервере који се налазе у подржаним земљама.

То су начини да се ВПН веза сакрије од ДПИ система ваше владе. Ако живите у земљи у којој влада веома рестриктивна у вези са веб локацијама којима можете да приступате и веб локацијама којима не можете да приступите, боље је применити један од ових трикова да бисте заобишли владин ДПИ систем и уживали у својој приватности на мрежи. и слободу чинећи то.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me