5 начина ВПН може вам помоћи да сачувате сигурност и приватност комуникација путем е-поште

Без обзира с ким сте и без обзира с ким комуницирате, неопходно је да осигурате да ваша комуникација путем е-поште буде увијек сигурна и приватна. Не можете дозволити никоме да надзире разговоре путем е-поште и не можете дозволити да било која врста нежељене поште затрпа вашу примљену пошту. Не можете дозволити ниједној врсти хакера да вам шаљу злонамерне поруке е-поште, које могу угрозити вашу безбедност и приватност на мрежи. Због тога је неопходно да користите ВПН везу када комуницирате са својим контактима путем е-поште.


Пуно је предности које ћете добити када одлучите да користите ВПН за сву своју комуникацију путем е-поште. Највећа корист за вас је загарантована сигурност и приватност када шаљете и примате е-пошту јер ће ваша мрежа бити сигурно шифрована. Постоји пуно других погодности које можете добити једноставно користећи приватну везу за своју интернетску комуникацију. Ево 5 начина на које ВПН може помоћи у очувању безбедности и приватности комуникација путем е-поште:

1. Удвостручује систем шифрирања ваших налога е-поште

Ако користите бесплатни налог е-поште, као што је Гмаил или Оутлоок, не морате да бринете о систему шифровања који се примењује на ваш налог. Већина великих добављача услуга е-поште користи стандардни систем шифровања како би осигурали да су све ваше поруке шифроване, без обзира на врсту везе коју користите. Међутим, услуга виртуалне приватне мреже може још више заштитити ваш рачун е-поште, јер пружа још један слој шифрирања за вашу комуникацију путем е-поште. Помоћу ВПН-а можете се сигурно и приватно пријавити на свој налог, а активност е-поште биће у потпуности заштићена од било које врсте надзора треће стране.

2. Ваше поруке су сигурне од хаковања и лажирања

Без обзира да ли шаљете или примате поруке, не требате бринути о било каквим нападима хаковања и подметања који укључују ваш налог е-поште. Уз приватну везу, ваше поруке се испоручују и шаљу вам двоструким системом енкрипције, што значи да нико не може упасти у ваше поруке и прочитати њен садржај. Такође, нико не може преварити ваше е-поруке и преварити вас лажним порукама или чак слати лажне поруке вашим контактима под вашим именом.

3. Сигурни сте од било које врсте злонамерних порука е-поште

Чак и једноставна активност слања и примања е-поште може вам донијети лоше посљедице ако нисте пажљиви. Због тога се у вашем налогу е-поште нешто назива фасцикла „Нежељена пошта“. Ова се мапа користи за филтрирање нежељене е-поште која се шаље на ваш рачун, као и ради заштите од разних других злонамјерних претњи. Видите, људи вам могу слати злонамерне е-поруке, а то су адресе е-поште које садрже злонамерне програме, пхисхинг везе, поруке преваре и тако даље. Са приватном везом, не требате да се бринете за ове врсте злонамерних порука е-поште, јер приватна мрежа може аутоматски заштитити ваш налог од ових претњи.

4. Поруке е-поште можете размењивати само са људима у које имате поверења

Имати потпуно приватну комуникацију путем е-поште значи да комуницирате само са људима у које имате поверења, а не са спамерима или преварантима. Приватност ваше адресе е-поште важна је за заштиту вашег рачуна од било каквих лоших комуникација, које могу само донети опасност по вашу приватност и сигурност на мрежи. Не требате да се бавите различитим врстама сајбер злочина, као што су уцена, лажне поруке, преваре, нежељене поруке или смеће, прилог злонамерним датотекама и тако даље. ВПН ће заштитити вашу комуникацију путем е-поште тако да можете слати и примати е-пошту само са особама у које имате поверења.

5. Можете спречити пошиљатеље нежељене поште и преваре да шаљу нежељене поруке

Примање превише нежељених порука може бити неугодно, поготово ако вам се свакодневно шаље више од 10 нежељених порука. Врло брзо ће се попунити ваша пошта, а из тих порука не можете добити никакву значајну вредност. Ови спамери и преваранти неће вам престати слати нежељене поруке уколико нешто не предузмете да то спрече. Са приватном мрежном везом, врло је лако заштитити своју адресу е-поште од разних пошиљатеља нежељене поште и преваре који свакодневно шаљу нежељену пошту. Будући да ће ваша веза осигурати да само легитимни људи могу контактирати вашу адресу е-поште, то вам може помоћи да спречите да пошиљатељи нежељене поште и преваранте пуне долазне поште својим бескорисним порукама.

То је 5 начина на које ВПН може заштитити своју комуникацију е-поштом сигурном и приватном. Без ВПН-а, још увек можете сигурно да користите е-пошту. Међутим, ризик од добијања пуно злонамерних порука е-поште је велик. Помоћу ВПН-а елиминисаћете све те ризике и моћи ћете да учините своју комуникацију е-поштом потпуно сигурном, сигурном и приватном за вас..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map