5 Недостаци Опера ВПН-а и зашто бисте уместо тога користили наменски ВПН

Опера је један од главних токова претраживача који људи користе и за своје радне површине и за мобилне уређаје. Важна ствар овог прегледача је да има уграђени ВПН сервис који корисници могу бесплатно користити без икаквих ограничења. Не постоје ограничења пропусности током коришћења ове ВПН услуге, која се зове Опера ВПН, и корисници могу лако да шифрирају свој саобраћај који пролази кроз овај претраживач само укључивањем ВПН функције.


Када први пут инсталирате Опера, ова се функција подразумевано искључује. Тек након што га укључите из поставки приватности прегледача, моћи ћете да почнете да користите ВПН услугу. Знак да је приватна веза активна у Опери је да ћете видети малу плаву кутију са ВПН речју написаном на адресној траци. Међутим, колико год можда звучало, ВПН услуга овог прегледача има различите недостатке, а када га упоредите са наменским услугама приватне везе, установићете да је инфериорнији у погледу квалитета услуге.. Ево 5 недостатака Опера ВПН-а и зашто бисте уместо њега користили наменски ВПН:

1. Доступан је само у прегледачу

Иако овај претраживач нуди бесплатну приватну мрежу за кориснике, он се не може користити као било који други наменски сервис приватне везе. Главна разлика је у томе што је она доступна само у претраживачу, а ако желите да уживате у приватној вези, за то вам је потребно користити Опера. Штавише, доступан је само на десктоп верзији Опере, а не можете га користити у апликацији Опера Мобиле. Али, можете да преузмете апликацију Опера ВПН из продавнице апликација да бисте уживали у истој приватној услузи као и у оперативном прегледачу Опера.

2. Често има нестабилну брзину за приватну везу

Иако не ограничава употребу пропусне ширине за приватну везу као и било које друге бесплатне ВПН услуге, брзина је углавном проблем. Иако је пропусни опсег неограничен, брзина интернета произведена приватном везом није тако брза као било које друге наменске приватне мреже. Брзина је добра за лагано прегледавање, али за пренос података са великим оптерећењима боље је да се не ослањате на ову приватну везу. То је вероватно зато што постоје милиони корисника који истовремено користе приватне сервере, а ресурси сервера су ограничени због тога што је бесплатна услуга.

3. Не нуди своје сервере на основу локације земље

Док је претходно, Опера ВПН био понуђен као бесплатна ВПН услуга за кориснике при чему корисници могу да бирају између различитих локација сервера на основу сваке земље, услуга се сада трансформисала у ограничену услугу приватне везе. То је зато што локације сервера нису доступне на основу земље, већ на континенту. Корисници могу бирати између сервера у Азији, Европи и Америци за своју приватну везу. То значи да није добро заобићи садржај закључан у региону на Интернету.

4. Није добро за филмске или видео стриминге

Ако користите претраживач Опера десктоп и активирате овај бесплатни ВПН, не бисте требали очекивати много ако покушате да стримујете било који филм или видео запис са својих омиљених веб локација. То је зато што брзина једноставно није превише добра за стриминг. Оптимизиран је само за лагано прегледавање и очигледно га не можете користити за струјање Нетфлика или било којег другог мрежног сервиса за стриминг који је блокиран у вашој земљи. Увек је боље користити наменски ВПН ако то желите.

5. Преузимања датотека често се прекидају тијеком кориштења приватне везе

Поново, пошто ова услуга приватне везе није оптимизована за пренос података са великим захтевима, увек је боље да се суздржите од приватне везе за преузимање датотека путем интернета, посебно великих датотека. То је зато што се напредак преузимања често прекида приликом коришћења приватне везе, док ако искључите ВПН функцију, преузећете све датотеке сасвим у реду. Корисници су знали за ову грешку, али чини се да је програмери нису решили. Штавише, брзина преузимања је веома мала, што ће вам олакшати коришћење намењене ВПН услуге.

То су недостаци Опера ВПН-а и зашто бисте уместо тога користили наменски ВПН. Кориштењем намјенске услуге приватне везе моћи ћете добити све предности које вам може пружити ВПН услуга, укључујући брзо преузимање и брзину пријеноса, заобилазни садржај блокиран у регији, стреаминг видео или филмова, побољшану заштиту приватности, побољшану сигурност , анонимност и још много тога.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map