5 Објашњени фактори који утичу на вашу ВПН перформансу

Као и код било које врсте софтвера или услуге, ВПН није савршен. Када користите приватну мрежну везу, могу се појавити неки повремени проблеми, а најфасцинантнији је вероватно проблем везан за перформансе ваше везе. Понекад ваша приватна веза може постати врло спора, а неки други пут можда нећете моћи да се повежете на одређене сервере унутар приватне мреже. Повремено, и поред повезивања са ВПН-ом, ипак можете открити своју стварну ИП адресу.


Ови се проблеми дешавају у већини ВПН услуга, а у зависности од квалитета саме услуге могу се или оставити нефиксирани током одређеног времена, или их може одмах поправити провајдер услуге. Као корисник такве услуге, требали бисте бити свјесни да постоје одређени фактори који могу узроковати проблеме са перформансама ВПН-а. Ево 5 фактора који утичу на вашу ВПН перформансу:

1. Преоптерећење сервера

То је најчешћи разлог пада перформанси ваше приватне мрежне везе. Када превише људи истовремено користи исти сервер, постоји велика шанса да се сервер преоптеретио превише захтева од корисника, што изазива проблем са лошим перформансама. То се обично дешава у бесплатним ВПН услугама, где постоји превише корисника који истовремено користе ограничен број сервера. Због тога се не препоручује коришћење бесплатне ВПН услуге ако желите да имате поуздане перформансе за своју приватну мрежу. Такође, начин решавања овог проблема је обично пребацивање на различите сервере и коришћење оног који у њему има мање корисника.

2. Сметање вашој интернетској вези

Ваша редовна веза са Интернетом такође може изазвати проблеме у перформансама ваше приватне мреже. На примјер, када су неки интернетски сигнал прекинули неки оближњи уређаји који емитују исти бежични сигнал, то може проузроковати проблеме са вашом интернетском везом. Ако је задржите на овај начин, прекинут ће се и ваша ВПН веза. Да бисте решили овај проблем, потребно је проверити брзину ваше интернетске везе без укљученог ВПН-а и видети да ли има успоравања брзине и перформанси. Затим можете поново покренути рутер или бежични уређај ако у редовној интернетској вези нађете успоравање.

3. Сервери ниског квалитета

Сервери слабог квалитета су сервери који немају добру спецификацију хардвера и ти сервери нису дизајнирани да раде добро са високим захтевима корисника. Већина бесплатних ВПН услуга има сервере слабог квалитета како би умањили трошкове пословања, а штавише, ти сервери се обично изнајмљују у иностранству. Неки јефтини ВПН сервиси такође користе сервере слабог квалитета да би умањили своје трошкове, тако да могу да понуде своје услуге по јефтиној цени. Ако ваш провајдер сервиса користи сервере слабог квалитета, једини начин да се реши проблем перформанси је прелазак на другог ВПН провајдера који нуди бољу поузданост и перформансе сервера..

4. Сукоб софтвера или апликација

Ваш антивирусни софтвер може ометати рад вашег ВПН софтвера ако обојица морају да користе исте ресурсе са свог уређаја. На примјер, ако антивирусни софтвер мора вршити свакодневно скенирање и одржавање, што захтијева сталну интернетску везу и прилично велик ресурс система, тада би ВПН могао привремено успорити. Ако желите несметано искуство са ВПН везом, увек је боље да привремено онемогућите софтвер или апликације које могу бити у сукобу са вашим ВПН софтвером..

5. Ограничења у употреби ВПН-а

Иако вам већина угледних ВПН пружатеља услуга неће ограничити употребу ВПН-а, као што су ограничења брзине и пропусност, неки даваоци услуга могу вам дати ова ограничења. Ово се посебно односи на ВПН провајдере који нуде бесплатна испитивања за своје кориснике. Када користите бесплатну пробну верзију софтвера, брзина ваше приватне везе је обично ограничена, а количина података коју можете пренијети је обично ограничена. Дакле, немојте се изненадити ако доживите велико успоравање када користите такву услугу. Начин да се реши овај проблем је да се користи само ВПН провајдер који вам не ограничава максималну брзину и пренос података на вашем ВПН коришћењу..

То је 5 фактора који утичу на вашу ВПН перформансу. Важно је разумјети ове факторе како бисте могли наћи најбоље рјешење за своје ВПН проблеме кад год се то догоди. Имајте на уму да вам се увек препоручује коришћење висококвалитетне и угледне ВПН услуге и избегавајте употребу било ког бесплатног ВПН софтвера, ако желите да постигнете најбоље перформансе за своју приватну мрежну везу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map