5 pași pentru a preveni scurgerea IPv6 în conexiunea VPN

IPv6 este noua tehnologie din protocolul de internet care permite utilizatorilor să obțină mai multe avantaje față de vechea tehnologie IPv4. Cu toate acestea, un mare dezavantaj al acestei tehnologii este că rata de adopție a acesteia este foarte lentă. Mulți utilizatori din zilele noastre vor trece ani la trecerea la IPv6 de la vechea tehnologie IPv4. Astfel, există încă multe servicii online care folosesc tehnologia IPv4 în locul noului IPv6. Ca utilizator VPN, totuși, poate fi o problemă pentru dvs. dacă alegeți să utilizați noul protocol internet.


De ce ar exista o problemă pentru utilizatorii VPN? Acest lucru se datorează faptului că dacă dispozitivul dvs. utilizează Protocolul Internet versiunea 6 pentru a vă conecta la internet, în timp ce software-ul dvs. VPN utilizează în continuare tehnologia Internet Protocol versiunea 4, atunci puteți scăpa IP-ul dvs. public în timp ce utilizați conexiunea privată. Acest lucru se datorează diferenței de protocoale de internet pe care le utilizați și, prin urmare, vor exista conflicte în modul în care VPN vă protejează adresa IP. Iată 5 pași pentru a preveni scurgerea IPv6 în conexiunea VPN:

1. Asigurați-vă că totul este configurat corect

Lucrul despre noul protocol IPv6 este că pentru a funcționa perfect, trebuie să configurați totul în același mod. Înseamnă că trebuie să aveți un dispozitiv care acceptă acest nou protocol și să configurați sistemul de operare pentru a utiliza acest protocol mai nou în locul celui mai vechi. Apoi, trebuie să vă asigurați că configurația VPN este configurată pentru a utiliza și Internet Protocol versiunea 6. Odată ce totul este configurat în același mod, ar trebui să puteți preveni orice scurgere atunci când utilizați acest nou protocol.

Chiar dacă există o singură neconcordanță în configurație, conexiunea VPN ar putea utiliza protocolul IPv4 implicit și poate provoca scurgeri pentru noua tehnologie IP. Deci, aveți grijă.

2. Dacă nu sunteți sigur, utilizați Configurarea veche IPv4

Nu va trebui să întâmpinați nicio problemă cu protocolul IPv6 dacă, în schimb, rămâneți pur și simplu la protocolul IPv4 mai vechi. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu știți cum să configurați dispozitivul și VPN-ul pentru a funcționa în sincronizare folosind protocolul mai nou. Utilizarea protocolului mai vechi este încă un lucru bun de făcut și, oricum, majoritatea utilizatorilor de acolo utilizează încă vechea configurație IPv4.

Așadar, pentru a vă salva de o scurgere IPv6 riscantă mai târziu, trebuie doar să utilizați protocolul mai vechi până când puteți configura totul corect.

3. Ține totul la zi

Deoarece IPv6 folosește cel mai recent sistem de securitate și cea mai recentă tehnologie din sistemul de protocol de internet, trebuie să vă asigurați că totul este la zi înainte de a utiliza acest protocol ca adresă IP principală. În primul rând, trebuie să aveți un hardware modern care să se adapteze noii tehnologii. Apoi, trebuie să vă actualizați și sistemul de operare la cea mai recentă versiune. În cele din urmă, software-ul dvs. VPN trebuie actualizat la cea mai recentă versiune care acceptă acest protocol.

Nu uitați că există încă multe programe VPN care nu utilizează protocolul mai nou ca adresă IP implicită, deci asigurați-vă că VPN-ul îl acceptă.

4. Verificați dacă există o opțiune pentru a preveni scurgerea IPv6

Dacă utilizați un serviciu VPN premium, este posibil să ofere deja sistemul IPv6 de protecție împotriva scurgerilor în Setări. Trebuie doar să verificați dacă vă puteți proteja adresa IP de scurgerea IPv6 cu software-ul VPN sau nu. Ar trebui să existe opțiunea de a activa protecția împotriva scurgerilor IPv6 în meniul Setări și, de obicei, este lăsată dezactivată implicit. Dacă doriți să utilizați adresa IP mai nouă, trebuie să setați această opțiune activată pentru a obține beneficiile prevenirii scurgerilor.

Dacă nu sunteți sigur, puteți solicita întotdeauna asistența tehnică a serviciului dvs. VPN dacă există o astfel de opțiune disponibilă. Cu toate acestea, fiți conștient de faptul că acest lucru nu se aplică în cazul în care utilizați o conexiune VPN gratuită.

5. Folosiți VPN care acceptă IPv6 și are protecție modernă de securitate

Dacă software-ul dvs. VPN nu acceptă utilizarea IPv6, pe care multe servicii VPN o fac încă, atunci ar putea fi momentul să începeți să căutați un alt serviciu VPN care acceptă sistemul de protecție a securității și confidențialității IPv6. De asemenea, trebuie să existe un sistem modern de protecție a securității care să fie actualizat în mod regulat. Trebuie să vă asigurați că utilizați serviciul care vă este cel mai potrivit pentru a vă proteja securitatea și confidențialitatea.

Aceștia sunt pașii pentru a preveni scurgerea IPv6 în conexiunea VPN. Fiți conștienți că trebuie să cunoașteți tipul de adresă IP pe care o utilizați înainte de a vă conecta la conexiunea dvs. privată și, dacă nu sunteți sigur, trebuie să vă verificați adresa IP în mod regulat pentru a afla dacă sunteți cu adevărat protejat cu adresa IP privată de VPN-ul dvs. sau nu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map