5 правила коришћења ВПН-а за торенте у земљама које забрањују употребу БитТоррент-а

БитТоррент је технологија која омогућава дељење датотека путем Интернета, што значи да ће се датотеке које добијате преносити директно са корисничких уређаја. Те датотеке нико не угошћује на наменском серверу, али ћете их моћи директно набавити тако што ћете затражити кориснике који имају датотеке сачуване на својим уређајима. Ове кориснике зову сејачице.


Сама технологија која стоји иза БитТоррент-а није противзаконита, али се често користи за илегално дељење материјала заштићених ауторским правима, што је корен проблема овде. Будући да је бујица или БитТоррент технологија коришћена за дељење различитих материјала који су по природи илегални, многе земље су забраниле употребу бујица или БитТоррент технологије за своје грађане. Ово је за спречавање пиратерије и илегалног преузимања, и као резултат тога, нећете моћи да приступите ниједној веб локацији која се бави бујицом ако живите у некој од ових земаља.

Међутим, увек можете заобићи ово ограничење користећи ВПН. Ево 5 правила коришћења ВПН-а за торенте у земљама које забрањују употребу БитТоррент-а:

1. Научите да ли вас мучење може довести у проблеме са законима

Већина земаља на свету, иако не дозвољавају мучење, отићи ће само до блокирања својих грађана да приступе локацијама мучења. Практично их није брига да ли њихови грађани могу заобићи њихово блокирање, па, у суштини, коришћење ВПН-а у таквим земљама неће вам правити проблем.

Међутим, у неким посебним земљама не дозвољавају мучење и спровешће законе на своје грађане ако успеју да заобиђу блокаду владе. Ако живите у овим земљама, употреба бујица може бити врло опасна и проблематична. Саветује се да будете сигурни да вас земља неће прогонити само због коришћења БитТоррент-а и приступа торрент локација.

2. Користите само ВПН који има специјализоване сервере за торенте

Једном када сте сигурни да ВПН можете сигурно користити без суочавања са претњама владе или власти, време је да нађете ВПН услугу која тај посао може правилно обавити. Већина ВПН услуга ће вам омогућити да направите неке бујице. Чак и бесплатне ВПН услуге омогућит ће вам приступ торрент страницама и преузимање и учитавање датотека с тих веб локација помоћу БитТоррент-а.

Међутим, пружиће вам најбоље искуство за коришћење виртуелне приватне везе која нуди специјализоване сервере за торенте. Обично су ови сервери толико оптимизовани за торенте да ће обезбедити најстабилнију и најбржу брзину за преузимање и преузимање торрента. Трик је да прво морате да пређете на торрентинг сервер да бисте могли да користите БитТоррент клијент да бисте започели неке активности дељења датотека.

3. Мудро користите БитТоррент технологију

Опет, оно што чини бујице илегалним у неким земљама јесу подаци који се у њима деле. Ако користите бујице за легитимно дељење датотека, као што су дељење легитимног софтвера (углавном софтвера отвореног кода), књиге из јавног домена, бесплатна музика (индие музика), бесплатни филмови и било шта што не крши ауторска права било које компаније или особе, тада сте потпуно слободни да користите БитТоррент колико год желите. Али иако одлучите да преузимате заштићене ауторским правима материјале користећи торенте, то је ипак ваш избор и ваша одговорност.

Оно што требате учинити је да осигурате да мудро користите БитТоррент технологију. Будите свесни закона у вашој земљи и како људи у вашој заједници уопште користе ову технологију. Углавном, избегавајте да га користите за илегалне дељење датотека уколико знате да ће власти одмах спроводити законе и прогонити вас.

4. Обавезно шифрирајте цео систем, а не само прегледач

Када ВПН користите за торрентинг, не примените ВПН систем само на прегледачу. Постоје неке ВПН услуге које пружају додатке за прегледач који вам омогућавају да активирате њихову приватну везу само на вашем прегледачу. Међутим, увек је корисно да шифрирате мрежу у целом систему.

Увек је боље инсталирати ВПН софтвер на рачунар тако да сав софтвер који се користи у рачунару шаље и преноси податке само путем ВПН везе. Ово је корисно да осигурате максималну сигурност и приватност док користите места за бујицу, као и када нормално прегледавате Интернет.

5. Редовно провјеравајте да ли ИП пропушта

И на крају, цурење ИП-а може се догодити било када, што може разоткрити ваш идентитет влади или јавности током активности бујице. Морате редовно да проверавате ИП пропуштање како бисте спречили било какву нежељену промену ИП адресе у вашем систему, а то је промена са приватне ИП адресе у јавну ИП адресу.

Имајте на уму да ИП пропуштање потенцијално може процурити ваше личне податке, тако да морате редовно проверавати да ли ИП пропушта. Или, ако ваша ВПН услуга има на располагању функцију прекидача килл, морате је укључити. Ово је функција за коју се зна да спречава могуће цурење ИП-а у вашој приватној вези.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map