5 Предности које анонимни прегледач може донети вашу приватност на мрежи

Да бисте били анонимни на мрежи, не морате користити ВПН да бисте то учинили. Иако се ВПН и даље препоручује ако желите да ступите на мрежу уз потпуну заштиту приватности и безбедности, коришћење анонимног прегледача може да уради трик. Без икаквог ВПН-а, анонимни прегледач може вам помоћи да се сигурно и анонимно повежете на Интернет. Неки запажени анонимни прегледачи укључују Тор, Опера (са активном ВПН операцијом), Фирефок Фоцус за мобилне уређаје и неке друге. Једноставним инсталирањем једног од ових прегледача, можете почети прегледавати мрежу без бриге о надзору и надзору трећих страна..


Једна карактеристика анонимног прегледача је та што се често гради око заштите приватности и сигурности корисника. Дакле, када га користе, могу добити разне погодности баш као и када користе виртуелну приватну мрежу. Такође, ови претраживачи су често опремљени ВПН везом како би корисницима омогућили бољу анонимност. Ево 5 предности које анонимни прегледач може донети вашој приватности на мрежи:

1. Не треба вам ВПН да бисте остали приватно онлине

Коришћењем анонимног прегледача, инсталирање ВПН-а није неопходно. Наравно, ако желите да заштитите ваш мрежни систем, морате да инсталирате ВПН. Али, ако само требате да прегледате интернет приватно, то је најједноставнији начин. То је углавном због тога што анонимни прегледач често има уграђену ВПН функцију у којој вам омогућава приватно прегледавање веба. Неки прегледачи омогућавају вам да укључите и искључите ВПН функцију у складу са својим жељама, док неки други имају трајно укључен ВПН. Дакле, једноставним коришћењем овог прегледача можете остати приватни на мрежи и аутоматски се можете ослободити свих врста ограничења на мрежи која се примењују у вашој земљи.

2. Аутоматски брише историју прегледавања

Погледајмо Фирефок Фоцус, који је врста анонимног прегледача за мобилне уређаје. Када га користите, моћи ћете да прегледате све што приватно волите. Али када затворите прегледач, сва историја прегледавања биће аутоматски обрисана. Када поново отворите претраживач, почећете од нуле, као да га никад раније нисте користили. Ово ће ваше сесије на мрежи остати приватно на вашем уређају, и то је врло корисно посебно ако свој уређај делите са другима.

3. Сигурни сте од било које врсте надгледања трећих страна

Ако желите да прегледате Интернет без потребе да се бавите било којим надзором треће стране, требало би да користите анонимни прегледач уместо редовног прегледача. То је зато што када анонимни прегледач користите за свакодневне интернет активности, аутоматски ћете бити сигурни од било које врсте надзора и надзора, што често раде влада, ИСП и корпорације. Нећете оставити трага током сесије прегледавања и нико такође не може пратити вашу навику прегледавања. Можете се заштитити и од било каквих злонамерних претњи на мрежи које могу угрозити вашу приватност и сигурност на мрежи.

4. Препоручују га разни стручњаци за безбедност

Многи стручњаци препоручују корисницима интернета да користе ВПН или анонимни прегледач да би заштитили своје мрежне активности као одговор на различите инциденте у сајбер криминалу који су се десили последњих година. У ствари, с стварањем све више мрежних претњи да би украли више података од корисника, све је важније да корисници заштите своје мрежне активности коришћењем различитих безбедносних алата који препоручују стручњаци. Ови алати укључују ВПН, сигурносни софтвер, фиревалл и анонимни прегледач.

5. Има разне безбедносне и приватне функције на располагању

За разлику од обичних прегледача који се фокусирају на корисничко искуство и практичност, анонимни претраживач се више фокусира на безбедност и приватност корисника интернета. Обично је опремљен разним безбедносним и приватним функцијама које нису уобичајене у другим прегледачима. На пример, добар анонимни прегледач биће опремљен виртуелном приватном мрежом, приватним релејним серверима, ХТТПС везом, анти-малваре-ом, блокатором огласа и многим другим сличним функцијама. Све ове функције су инсталиране на претраживачу од када га отворите први пут, тако да за њега не морате да инсталирате никакве додатне безбедносне додатке или проширења.

То је 5 предности које анонимни прегледач може донети вашој приватности на мрежи. Ако желите да знате укус слободе интернета и потпуну анонимност на мрежи, анонимни прегледач је прва ствар коју треба да пробате. Још боље, можете да инсталирате и врхунску ВПН услугу током коришћења таквог прегледача, тако да ћете добити максималну безбедност и заштиту приватности свог уређаја.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map