5 различитих начина за скривање ИП адресе током прегледавања и задржавања анонимних Интернет активности

С порастом напада цибер сигурности и пријетњи на мрежи у данашњи дан и старост, све је важније за просјечне кориснике интернета да своје мрежне активности одржавају сигурним и приватним. Један од најбољих начина да се то постигне је скривање ИП адресе током прегледавања. Коришћењем различитих врста услуга, то можете лако учинити. Једном када је ваша ИП адреса маскирана или скривена, можете анонимно прегледавати веб и ваша активност прегледавања биће сигурна и заштићена.


Откривање ваше стварне ИП адресе представљаће одређене ризике за вашу приватност и сигурност на мрежи. Откривањем ваше стварне ИП адресе ваша влада ће моћи пратити вашу активност прегледавања. Исто је и са ИСП-ом и веб локацијама које посећујете. Хакери могу лако да пресликају вашу локацију ако не сакријете своју ИП адресу током прегледавања Интернета. Дакле, скривање ваше ИП адресе важно је да бисте уклонили било какав траг активности прегледавања.

Имајте на уму да прегледавање у анонимном или приватном режиму на вашем претраживачу не крије вашу ИП адресу. Ево 5 различитих начина за скривање ИП адресе током прегледавања и задржавање анонимних интернет активности:

1. Примјена проки сервера за ваш прегледач

У сваком прегледачу увек постоји опција за повезивање на Интернет преко проки сервера. Начин за то је да морате пронаћи отворене проки сервере које можете користити за свој претраживач и једноставно ставити ИП адресу сервера у ваш претраживач. Затим можете поставити претраживач да се повеже са проки серверима који сте му додијелили. Када то учините, моћи ћете да маскирате своју ИП адресу користећи ИП адресу проки сервера. Дакле, кад год посетите веб локацију, ИП адреса која ће бити забележена је адреса проки сервера, а не ваша стварна ИП адреса.

Ниво безбедности: НИСКА

2. Коришћење приватног прегледача

Приватни прегледач попут Тор претраживача може вам помоћи да ваш интернет буде безбедан и приватан. Када користите овај претраживач, не требате постављати додатне поставке за прегледач. Једноставно инсталирате прегледач и можете одмах почети анонимно прегледавати. Међутим, пошто је приватна веза доступна само преко овог прегледача, вашу ИП адресу можете сакрити само кад прегледате веб помоћу овог прегледача. Када пређете на редовне прегледаче, биће приказана ваша стварна ИП адреса. Такође, познато је да приватни прегледач као што је Тор има врло малу брзину везе, а постоје и многи злонамерни веб сајтови који користе исту приватну мрежу као и Тор. Дакле, будите свесни овог ризика.

Ниво безбедности: СРЕДЊИ

3. Кориштење везе с виртуалном приватном мрежом (ВПН)

Виртуелна приватна мрежа (ВПН) један је од најбољих алата за скривање ваше ИП адресе, јер вам нуди комплетан систем да ваше прегледавање остане приватно. Не само да ће сакрити вашу ИП адресу, већ ће и заштитити вашу активност прегледавања од хакера и других претњи на мрежи. Неке ВПН везе нуде и заштиту од злонамјерног софтвера како би се избегли од злонамерних веб локација. Такође, ВПН веза може вам помоћи да заштитите своје банкарске и друге важне податке од дохвата хакера. Своју ИП адресу можете сакрити и системски, не само за одређени претраживач, а можете је користити и на другим уређајима.

Ниво безбедности: ВИСОКО

4. Коришћење пробног сервера са веб локације

Други једноставан начин за маскирање ваше ИП адресе је коришћење прокси сервера заснованог на веб локацији. Једноставно посетите веб локацију која нуди ову врсту услуге и прегледате било коју веб локацију којој желите да приступите користећи ову веб локацију. Дакле, прегледаћете сајтове са оквирима, показујући ИП адресу веб локације као своју ИП адресу током прегледавања. Ово је најмање сигуран начин скривања вашег ИП адресе и треба га користити само за лако прегледавање, јер ова врста услуге долази са својим ограничењима, као што су ограничење пропусности, брзина везе и тако даље..

Ниво безбедности: НИСКА

5. Коришћењем мреже Интернет (ВиФи)

Ваша ИП адреса је адреса вашег уређаја коју вам даје добављач Интернет услуга (ИСП). Дакле, ако промените мрежу, промениће се и ИП адреса. Због тога је добра идеја да користите јавну интернет (ВиФи) мрежу да бисте сакрили своју ИП адресу, јер ће ИП адреса приказана за ваш уређај бити везана за ВиФи мрежу коју користите. Међутим, ако нисте пажљиви, хакери могу проматрати вашу интернет активност ако користите јавну ВиФи мрежу, посебно ако јавна мрежа није сигурна.

Ниво безбедности: НИСКА

То је 5 различитих начина сакривања ИП адресе током прегледавања и задржавања анонимних интернет активности. Имајте на уму да је увек боље заштитити своју везу добром ВПН везом, јер не скрива само вашу ИП адресу. Све у свему, будите опрезни када сте на мрежи и увек предузмите потребне мере да бисте стално заштитили интернет везу..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map