5 разлога зашто хакери не могу да уђу у вашу приватну везу

Зашто се ВПН продаје као начин да заштитите своју приватност на мрежи? Како виртуална приватна веза коју користите може да вас спречи у свим могућим хакерским нападима? То су питања која можда имате на уму пре него што се претплатите на било коју добру ВПН услугу. Можда мислите да је ваша редовна веза довољно добра да вас заштити јер до сад немате никаквих проблема с везом. Можда ћете помислити и да већина угледних веб локација ионако већ има свој систем шифровања, тако да вам није потребно да користите било какву приватну везу да бисте додали више шифровања у мрежу.


Ако то мислите, можда ћете морати да размислите поново. То је зато што хакери не бирају своје циљеве, поготово када врше масовне нападе на разне рачунарске клијенте. Свакако, они могу бити избирљиви када одаберу велике мете попут корпорација. Али, када је реч о ситним хакерским злочинима као што су крађа лозинки, крађа датотека из вашег складишта у облаку, отмица налога на друштвеним медијима и слично, хакери уопште нису избирљиви. Дакле, могу вам доћи било када.

Међутим, они не могу учинити ништа када је ваша мрежна веза заштићена ВПН-ом. Ево 5 разлога због којих хакери не могу да нападну приватну везу:

1. Ваша стварна ИП адреса је маскирана и скривена

Главна функција ВПН-а је сакривање и маскирање ваше ИП адресе. Дакле, уместо да прикажете своју стварну ИП адресу јавности и веб локацијама које посећујете, приказујете приватну ИП адресу. Добра ствар у вези са приватном ИП адресом на ВПН-у је та што можете да одаберете локацију на основу својих жеља. Можете да одаберете приватну ИП адресу која се налази у САД-у, Великој Британији, Канади, Аустралији, Сингапуру и другим земљама у зависности од локација сервера које пружа ваш ВПН провајдер сервиса..

Пошто је ваша стварна ИП адреса маскирана и скривена, било које веб локације које посетите препознат ће само вашу приватну ИП адресу. То се такође односи на било коју трећу страну која вас покушава пратити, укључујући хакере.

2. Ваша читава мрежа шифрирана је врло сложеним алгоритмом

ВПН није само алат који можете користити да сакријете или маскирате своју ИП адресу, већ је то и алат који се може користити за шифровање ваше читаве мреже. Када инсталирате ВПН апликацију или софтвер на свој уређај, не инсталирате само малу и безначајну апликацију. У ствари, направите инфраструктуру за свој уређај која вам омогућава да заштитите и шифрирате целокупну мрежну везу коју користите.

Овом шифрирањем ВПН апликација или софтвер ће створити више слојева заштите и заштите приватности за вашу везу. Ако виртуална приватна веза има додатне сигурносне алате као што су антивирус или фиревалл, биће још боље. Слојеви шифрирања за вашу мрежу онемогућавају хакере да је прекрше.

3. Можда ће требати године да их хакери пробију на своју ВПН везу

Чак и ако су хакери тако одлучни за упад у вашу приватну везу, а тако су упорни у томе, можда би им требале године да провале у вашу приватну везу. Алгоритам је превише сложен да би се обични хакери провалили за само неколико минута. Ово је нарочито тачно ако ВПН има 256-битну енкрипцију или више. Биће готово немогуће да хакери провале у ваш систем.

Алгоритам приватне везе једноставно је сувише сложен да би се неко могао позабавити. Чак и сама ВПН компанија није у стању да прати или хакује своје кориснике након што су пријављени у приватну мрежу.

4. Ваша ИП адреса се непрестано мења

Једна важна карактеристика коју можете добити као ВПН корисник је могућност избора приватних сервера у складу са вашим жељама. Већина сервиса виртуалне приватне мреже не даје ограничење корисницима да прелазе са различитих сервера. Стога, можете једноставно прећи са приватног сервера у САД на други сервер у Великој Британији у само једном клику.

Ово ће збунити хакере, јер када лоцирају вашу приватну адресу сервера, можете је лако пребацити на другу адресу и они ће вам изгубити траг. То је сјајан начин да одмах нестанете са хакерског радара.

5. Приватне ИП адресе није могуће пратити

Много је људи који користе приватне ИП адресе широм света. Вашу приватну ИП адресу могу користити не само ви, већ ће је можда делити и са другим корисницима. Дакле, у том погледу, приватне ИП адресе је немогуће пратити. Немогуће је одредити тачног корисника који нешто ради на мрежи користећи приватну адресу јер то може бити било ко.

Због тога употреба приватне ИП адресе може заиста учинити вашу мрежну активност сигурном и анонимном, а такође, и зато хакери не могу да прекрше вашу ВПН везу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map