5 разлога зашто рачун за е-пошту за једнократну употребу може заштитити вашу приватност на мрежи

Већина људи можда није упозната са ствари која се зове једнократни рачун е-поште. Међутим, ова врста налога за е-пошту постоји и могла би вам пружити бољу приватност ако је знате користити. У поређењу са уобичајеним налогом е-поште, рачун за е-пошту за једнократну употребу је врста адресе е-поште која се може користити само једном, а можете је бацити након употребе. Дакле, то је привремена адреса е-поште коју можете користити ако желите да пошаљете било какву приватну поруку другим људима без излагања личних података.


У вашој мрежној активности, имаће пуно случајева када ћете морати да дате е-маил податке трећим лицима у различите сврхе. То може бити у сврху преузимања софтвера, претплате на билтен, вођења разговора са странцем, куповине и продаје, и тако даље. У таквим случајевима не морате заиста давати своју примарну адресу е-поште, нарочито ако је потребно комуницирати са таквим трећим странама само једном. Адреса е-поште за једнократну употребу више се уклапа у такве ситуације. Штавише, постоје ваљани разлози зашто бисте требали да почнете да користите ову врсту налога е-поште ако вам је толико стало до ваше приватности на мрежи. Ево 5 разлога због којих рачун за е-пошту за једнократну употребу може заштитити вашу приватност на мрежи:

1. Заштитите своје податке о идентитету на мрежи

Пре свега, када користите рачун за е-пошту за једнократну употребу, свој идентитет можете лако и практично да сакријете на мрежи. Ако не желите да други људи знају о вама, можете да користите ову врсту налога јер можете заштитити свој идентитет и учинити ваш разговор приватним. Ово је корисно посебно ако имате посла са компанијама које траже вашу адресу е-поште у маркетиншке сврхе. У овом случају можете користити адресу за једнократну употребу и избећи било какве маркетиншке поруке које би вам могле бити послане касније. Такође је корисно када ову адресу користите за комуникацију са странцима путем интернета.

2. Избегавајте да се бавите нежељеним порукама

Спам поруке могу бити фрустрирајуће за бављење јер те поруке непрестано пуне инбок с безвриједном и често опасном везом. Да бисте избегли добијање нежељених порука, морате да престанете да делите своју примарну адресу е-поште са другим трећим странама, посебно оним које не познајете добро. Ако лако дајете своје поруке трећим странама, посебно људима или компанијама које не познајете, ове треће стране могу продати вашу адресу трећим странама како би вас могле укључити у своју листу нежељене поште. Са једнократном адресом, могуће је у потпуности избећи нежељене поруке.

3. Не бележи вашу ИП адресу

Готово сви добављачи рачуна за једнократну употребу омогућавају вам да чувате привремене поруке без евидентирања ваше ИП адресе. Имајте на уму да ваша ИП адреса садржи веома осетљиве информације које се тичу ваше локације и вашег уређаја. Ако неком јавите вашу ИП адресу, потенцијално им дајете своје личне податке бесплатно. Са рачуном за једнократну употребу који не бележи вашу ИП адресу, не требате да бринете о томе да неко познаје вашу ИП адресу на мрежи. Такође је боље ако користите ову врсту привременог налога са активним ВПН-ом да бисте га учинили још приватнијим.

4. Све поруке се бришу након одређеног периода

Сврха примљене поште за једнократну употребу је омогућити вам да је користите у одређеном временском оквиру прије него што је бацате. Све поруке које стигну на ваш привремени рачун биће обрисане у одређеном периоду, обично за недељу дана. Због тога се назива привременим рачуном е-поште. На овај начин не требате бринути да ће било која трећа страна покушати да скенира ваш претинац за поруке или разговоре које сте радили у прошлости. Дизајниран је тако да се користи за вашу приватну комуникацију.

5. Спречите било коју веб страницу да прода ваше личне податке

Данас постоји пуно веб страница које покушавају да дођу до више новца од својих купаца или посетилаца продајом њихових личних података. То значи да ће се било које информације које дате за такве веб странице користити као роба за те веб странице како би се зарадило више новца. Кад им дате своју примарну адресу е-поште заједно са вашим личним подацима, а веб локација одлучи да податке о вашој адреси е-поште прода трећим странама, то ће бити неповољно за вас. Кориштењем једнократног рачуна могуће је спријечити ово кршење приватности прије него што се догоди.

То су разлози зашто рачун за е-пошту за једнократну употребу може заштитити вашу приватност на мрежи. Заштита ваше приватности на мрежи може се обавити на различите начине. Први препоручени метод је употреба виртуалне приватне мреже. Други препоручени метод је да започнете са употребом ове врсте привременог налога е-поште да бисте одржавали приватну и сигурну своју комуникацију на мрежи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map