5 Riscuri de confidențialitate cu utilizarea tastaturilor virtuale terțe

Tastatura virtuală este tastatura de pe ecran pe care o puteți folosi ca înlocuitor sau o alternativă la tastaturile fizice. Este de obicei disponibil pe dispozitive mobile și este utilizat în mare parte pentru smartphone-uri și tablete. În timp ce tastaturile virtuale sunt disponibile și pentru platformele desktop, acestea sunt foarte rar utilizate decât dacă utilizatorii au un fel de probleme de dizabilitate. Deci, dacă utilizați un dispozitiv Android sau iOS, fiți conștienți de tastatura virtuală pe care o utilizați în prezent.


De cele mai multe ori, puteți utiliza tastatura virtuală prestabilită, așa cum este oferită de sistemul de operare mobil. Dar, există o mulțime de alternative pe care le puteți găsi în App Store sau Play Store, care vor înlocui tastatura virtuală curentă pe care o utilizați. Vestea proastă este că, deoarece aceste tastaturi vor înregistra, de obicei, informațiile dvs. tastate pentru a oferi sugestii de cuvinte mai bune și alte avantaje, trebuie să fiți conștienți că poate fi periculos pentru confidențialitatea dvs.. Iată 5 riscuri de confidențialitate ale utilizării tastaturilor virtuale ale unei terțe părți:

1. Poate veni cu un Keylogger ascuns

În timp ce mulți dezvoltatori terți vor pretinde că nu vor stoca datele privind apăsarea tastei a utilizatorilor lor, au existat cazuri în care dezvoltatorii terți încorporează de fapt un keylogger în aplicațiile de pe tastatură. Acest lucru poate fi periculos pentru dvs. ca utilizator, deoarece utilizați această tastatură virtuală de fiecare dată când introduceți ceva pe dispozitiv. Dezvoltatorii de la o terță parte ar putea face înregistrarea, deoarece vor să afișeze publicitate relevantă pentru dvs., dar nu există nicio dovadă că datele dvs. vor fi doar utilizate în acest scop. Acesta este motivul pentru care este bine să vă lipiți de aplicația implicită pentru tastatură care vine cu dispozitivul dumneavoastră.

2. Are nevoie de acces complet la sistemul dvs. de telefonie

Unele aplicații de tastatură pe care le instalați pe dispozitivul dvs. ar putea avea acces complet la sistemul dvs. de telefon, ceea ce este ciudat și absurd. De ce o aplicație ca aceasta ar avea nevoie de acces la camera și microfonul dvs., de exemplu? Acesta este ceva de care trebuie să fiți conștienți înainte de a instala acest tip de aplicație pe dispozitivul dvs. mobil. Aruncați o privire la permisiunea pe care aceștia o solicită înainte de a o instala și vedeți dacă va fi dăunător pentru confidențialitatea dvs. sau nu.

3. Ar putea colecta câteva date private de pe dispozitivul dvs.

Deoarece unele tastaturi virtuale ale unei terțe părți doresc permisiunea completă pentru sistemul dvs. de telefon, înseamnă că poate avea controlul complet al telefonului dvs. atunci când dorește. Înseamnă, de asemenea, că poate accesa orice date stocate pe telefon, cum ar fi SMS, e-mail, contact telefonic, fotografii și altele asemenea. Dacă o astfel de aplicație poate face asta, înseamnă că poate colecta în tăcere datele private de pe dispozitiv, ceea ce este rău pentru confidențialitatea online. Deoarece sunteți cel care acordă acestei aplicații permisiunea de a face acest lucru, nu îl puteți împiedica să efectueze această activitate, chiar dacă utilizați o conexiune VPN pe dispozitivul dvs. mobil. Singura modalitate de a o opri este să dezinstalați aplicația.

4. Scurgeri de la aplicațiile pentru tastatură de la terți sunt comune

Au existat incidente în care aplicațiile cu tastatură scurg datele utilizatorului către terți. Aplicațiile colectau datele de la utilizatorii lor și stocau datele pe serverele lor. Cu toate acestea, serverele nu aveau un sistem de securitate robust necesar cerinței bune de stocare a datelor, ceea ce duce la căderea datelor de către terți fără scrupule. Datele private de la milioane de utilizatori sunt transmise către terți și confidențialitatea a milioane de persoane sunt expuse riscului din cauza acestei scurgeri. Acesta este motivul pentru care este foarte riscant să utilizați o aplicație de tastatură virtuală terță parte pe dispozitivul dvs. mobil.

5. Dezvoltatorul tastaturii nu poate avea un server securizat pentru a stoca datele utilizatorului

Înainte de a instala orice aplicație de tastatură alternativă pentru dispozitivul dvs., asigurați-vă că citiți politica de confidențialitate a dezvoltatorului de aplicații. Cum vor colecta datele dvs.? Ce tipuri de date sunt colectate? Unde sunt depozitate? În unele cazuri, dezvoltatorul tastaturii nu are infrastructura necesară pentru a stoca datele utilizatorului în siguranță. Ei folosesc un server partajat ieftin, care poate fi ușor hackat, deoarece are o securitate la nivel scăzut. Indiferent care este cazul, este întotdeauna mai bine pentru dumneavoastră să evitați acest lucru prin utilizarea tastaturii virtuale oficiale, oferită de platforma dvs. mobilă.

Acestea sunt riscurile de confidențialitate ale utilizării tastaturilor virtuale ale unei terțe părți. Ceea ce tastați poate fi monitorizat de aceste aplicații terțe dacă nu sunteți atenți. Aceasta include numele de utilizator și parola, precum și mesajele pe care le introduceți prietenilor. Așadar, va fi în avantajul dvs. să fiți întotdeauna conștienți de riscurile pe care le implică utilizarea tastaturilor virtuale terțe.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map