5 савета за избор најбоље ВПН услуге за дељење датотека П2П

Дељење П2П датотека или бујица обично је једна од ствари коју многи пружаоци ВПН услуга покушавају да избегну. То је зато што не само што ова активност припада сивој зони интернета, већ може и испразнити ресурсе које имају. Када обављате активност П2П дељења датотека, везу морате стално да укључите, а пренос података ће непрестано радити, учитавати и преузимати податке. То је разлог што сви ВПН провајдери не нуде функцију бујице у својим услугама.


У ствари, само врхунска ВПН услуга ће имати храбрости да корисницима пружи могућност обављања активности бујице, јер је то дио корисникових права на коришћење Интернета онако како желе. Будући да нема пуно услуга које пружају значајку бујице за њихову приватну везу, морате бирати између њих врло пажљиво. Ево 5 савета за избор најбоље ВПН услуге за дељење П2П датотека:

1. Будите сигурни да не надгледа ваше податке

Ово је важно јер вам све земље неће дозвољавати обављање активности дељења датотека П2П јер неке земље сматрају да је то нелегално. Због тога морате одабрати приватну везу која не прати ваше податке. Не желите да вас надгледа добављач ВПН услуга само зато што је ваше право да останете анонимни и приватни на мрежи, и ваша је одговорност да свој интернетски саобраћај користите у складу са вашим потребама. Изаберите ВПН услугу која не нуди смернице за логирање да бисте омогућили потпуно анонимну активност бујице.

2. Треба имати заједничку приватну ИП адресу

Дељену приватну ИП адресу тешко је пратити јер користите ИП адресу какву користе други ВПН корисници. На овај начин, иако је неко успео да прати вашу ИП адресу, доћи ће до закључка да такву ИП адресу користи више корисника истовремено. Када обављате активности бујице, дељена ИП адреса је корисна за замагљивање вашег интернетског трага и онемогућавање трећим лицима да пронађу вашу дељену приватну ИП адресу на вашем уређају.

3. Потребно је имати посебне сервере за торентинг

Пошто активност П2П дељења датотека мора да користи пуно мрежних ресурса са приватних сервера, ваш провајдер ВПН услуга мора да има неке посебне сервере који су намењени торрентингу. Ово је уобичајено код различитих реномираних провајдера услуга јер они не желе да мешају редован саобраћај са бујицом промета својих корисника. Обично, користећи торрентинг сервере, моћи ћете да добијете бољи укупни учинак јер су ти сервери оптимизовани за дељење П2П датотека.

4. Увјерите се да нуди велику брзину и неограничену пропусност

Уз бујицу, морате имати приватну везу која може пружити најбољу брзину коју можете добити. То је зато што је брзина важна када је у питању преузимање и уплоад преко мреже за дељење датотека П2П. Не желите да проводите пуно времена чекајући само да преузмете одређену датотеку са малом величином датотеке. Такође морате користити услугу приватне везе која нуди неограничену пропусност јер ћете непрестано укључивати пренос података, посебно ако радите доста сејања за разне бујице. Комбинација велике брзине и неограничене пропусности требало би да вам пружи најбољи комфор у вашој дељености датотека П2П.

5. Требао би имати функцију аутоматског прекидача

Када обављате активности бујице, важно је да сакривате своју ИП адресу сво време јер не желите да било која трећа страна открива ваш стварни идентитет. Не желите да вас надгледа и прати ваш ИСП или влада и открићете да користите П2П мрежу за дељење датотека у вашој вези. Дакле, значајка аутоматског прекидача за искључивање је важна за вас да бисте своју ИП адресу чували скривеном од трећих страна. Када наиђете на било какве поремећаје у вашој приватној вези, функција прекидача килл омогућава вам да спречите било какву ИП адресу или ДНС цурење до којих може доћи због пада везе. На овај начин остаћете анонимни у својој активности мучења.

То су савети за избор најбоље ВПН услуге за дељење П2П датотека. Без обзира да ли је бујица дозвољена или није у вашој земљи, увек је боље да своју торрентинску активност држите скривеном од било које треће стране. Кориштењем реномиране ВПН услуге која омогућава активност П2П дијељења датотека, можете преузимати и преносити датотеке путем П2П мреже без бриге о било којој активности праћења и праћења трећих страна.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map